• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Gündem Seçim

Ümit Kahyaoğlu

Belediye başkan adaylarının CHP hariç (Bu yazı kaleme alındığında CHP’nin Pendik ve Kartal belediye başkan adayları henüz belli olmamıştı) belirlenmesinden sonra siyasi hareketlilik hız kazandı.
Haliyle kamuoyu seçime kilitlendi.
29 Mart’ta sandık başında İstanbul’u ve bölgemizi yönetecek; Büyükşehir Belediye Başkanını, ilçe belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini ve muhtarları seçeceğiz.
Caddede, sokakta, düğün salonlarında ve bir çok alanda yine renkli görüntüler sahnelenecek. Afişler, pankartlar, bilboardlar süsleyecek mekanları. Adaylar ve partiler propaganda yapıp seçmenden oy kapabilmenin telaşında olacaklar.
Evlerin kapıları çalınacak, işyerleri ziyaret edilecek.
Bütün partiler seçime iddialı giriyor. Bütün partiler ve tüm adaylar kazanmak için seçim startı vermiş durumda.
Seçimlerde kazanma garantisine asla yer yoktur. Sonuçlar genellikle, tahminlerin ve anketlerin gösterdiği şekilde cereyan ediyor. Ancak, işin bir de sürpriz yanı var. Bazen umulmadık ve tahminleri alt üst eden sonuçlar da alınabiliyor. Favori gösterilen partiler ve adaylar kaybedebiliyor, şans verilmeyen isimler ise nadir de olsa sandıktan zaferle ayrılabiliyor.
İşte bu ümit, kazanma şansı en az olan partileri ve adayları bile heyecanlandırmaya yetiyor. Sandıklar açılana kadar da kazanma ümidi ve heyecanı devam ediyor.
İlk sandıklar açılmaya başlandığında seçim sonucu rengini belirginleştiriyor. Her mahalleden bir sandık sonucu alındığında kazanan parti ortaya çıkıyor. Diğer sandıklar, o ilk sandığın bir sağlaması olmaktan öteye gidemiyor. Çünkü sonuç, diğer sandıklarda da değişmiyor.
AK Parti Pendik’ten Dr. Salih Kenan Şahin’i, Tuzla’dan Dr. Şadi Yazı’yı, Kartal’dan Bekir Kılıç’ı ve Sancak Tepe’de İsmail Erdem’i aday gösterdi.
Bu ilçelerde mevcut belediye başkanlarının hiçbiriyle yola devam edilmiyor. Mehmet Demirci ve Arif Dağlar, aday gösterilmedi.
Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, seçimlerden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı oluyor. Erol Kaya, Ankara’da Türkiye ve Türk Dünyası ilişkilerinden sorumlu olacak ve başbakanlık bünyesinde görev yapacak.
Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya’nın yeni görevi başbakanla 6 ay önce yaptığı görüşmeden sonra belli olmuştu.
Başbakan Erdoğan’ın Kaya’ya, “İster Pendik’te devam et, istersen yanıma gel.” teklifinden sonra Kaya, tercihini Ankara’dan yana kullandı.
Pendik’e 15 yıl hizmet eden Erol Kaya’ya yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.

Bu arada Kırgızistan’ın Manas Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan değerli köşe yazarımız Ersin AHISKALIYA’da yeni görevinde üstün başarılar diliyorum.

Geçtiğimiz hafta Maltepe Sema Hastanesi’nde
Abdullah Yücel isimli oğlum dünyaya geldi.
Mutluluğumu paylaşan tüm dostlarıma
sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yazı toplam 1963 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113