• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Gözleri 20 yıl sonra açıldı

Gözleri 20 yıl sonra açıldı
Katarak rahatsızlığı sebebiyle, her iki gözü de görmeyen emekli din görevlisi Çankırılı İsmail GÜLMEZ?in gözleri, Pendik Devlet Hastanesi?nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla açıldı


Pendik Devlet Hastanesi Göz Polikliniği’nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Özgül Karacan, gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla, 20 yıldır her iki gözü de görmeyen hastanın gözlerini ışığa kavuşturdu.

“GÖZLERİMİ KESTİRİP, BİÇTİRMEKTENSE  BÖYLE YAŞARIM” DİYORDU
20 yıl önce, her iki gözünün de katarak rahatsızlığı nedeniyle, görme yeteneğini kaybettiğini, başvurduğu doktorların tamamının da bıçaklı ve dikişli bir ameliyat önerdiklerini söyleyen 1945 Çankırılı doğumlu, emekli din görevlisi İsmail Gülmez, “Gözlerimi kestirip, biçtirmektense, bu halimle yaşarım diye, böyle bir ameliyata sürekli karşı çıkarak, 20 yıldır dünyadan umudumu kesmişcesine yaşadım.”
Bu nedenle deprasyona girmesi sonucunda son 5 yılını da tekerlekli sandelyeye mahkum olarak geçiren İsmail Görmez, geçtiğimiz günlerde, Gebze’de yaşayan yeğeni Hasan Deveci’nin yanına misafir olarak geldiğinde de böyle bir umudu, yine yoktu.
Bacanağı Ahmet Çavdar ve yeğeni Hasan Deveci tarafından ‘iç hastalıkları uzmanına gideceğiz.’ diye kandırılarak, Pendik Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgül Karacan’ın hastanedeki muayenehanesine getirilen GÜLMEZ, doktor hanıma, olan biteni anlatır. Bunun üzerine Dr. KARACAN, “Zaten görmeyen gözlerin var, ne kaybın olur ki, gel 15 dakika içinde hiç bıçak vurmadan, dikiş atmadan, bir operasyon yapalım.” dedi.

TATLI DİLİYLE İKNA ETTİ
Karacan’ın bu sözlerden etkilenen Gülmez, “Doktor kızım nasıl bir dil kullandıysa, bu yaşıma kadar hep karşı çıktığım ameliyatı, bu defa her nasıl olduysa rededemedim ve hemen olur dedim.” diyerek, ameliyatı kabul ettiğini söyledi.

YENİ DOĞMUŞ GİBİYİM
“Hayatımın değişeceğini, dünyayı yeniden göreceğimi, hayal bile edemezdim. Bu ameliyat, benim için bir mucize oldu. Annemden yeni doğmuş gibi dünyaya gözlerimi açtım. İkinci kez insanları, çevreyi, dünya gözüyle görebiliyorum, aman Allahım” diyerek, sevinç çığlıkları atan İsmail Gülmez, bu sevinçle Dr. Özgül Karacan’a, şiir bile bestelediğini ifade etti.
TANIYANLAR, ŞAKA YAPIYOR SANDI
Sevinçle, eski mesai arakdaşlarını arayarak, “Artık gözlerim açıldı, dünyayı görüyorum.” sözleriyle bu müjdeli haberi veren Gülmez’i tanıyanlar, duyduklarına inanamayıp, “İsmail hoca, herhalde bizimle şakalaşıyor.” sandılar.

 ÇOK RİSKLİ BİR AMELİYATTI
“İsmail amcanın, göz ameliyatı gerçekleştikten sonra ayağa kalkıp, kapıya yönelmesi ve o kapıdan çıkış yapması, mesleki hayatımda duyduğum en büyük mutluluklardan biriydi. Sanki bir insanın dünyaya yeniden gelmesine vesile oldum.”
sözleriyle mutluluğunu ifade eden Karacan, ”Çünkü, böyle bir operasyon, beyin algılamaları artık durmuş, son dönem katarak baş göstermiş, çok riskli bir operasyondu.” açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113