• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Gezi'den geleceğe bakmak...

Ümit Kahyaoğlu
Çok şükür, ülkemiz, Gezi Parkı'ndaki bir kaç ağaç bahane edilerek ülke geneline yayılan eylemlerden en az hasarla kurtuldu.

Ancak şu gerçek unutulmamalıdır ki, bu ve benzeri olayları malum çevreler bundan sonrada sahneleyecektir. Senaryoda bazı değişiklikler yaparak, aktörleri değiştirmek marifetiyle filmi gene vizyona koyacaktır.

Türkçe ifade ile, rakip mücadeleyi kazanmak için kalemize yüklenecek ve açık verdiğimizde de golü ağlarımızla buluşturacaktır. Bizde gol yememek için müdafaa yapacağız. Yaşanan bunca tecrübeler Türkiye'ye, müdafaayı çok iyi öğretti. Defansımız sağlam, kalemizde tehlike yaşasak da artık gol yemiyoruz. Ancak iş gol yememekle bitmiyor. Gol yemeyince en fazla berabere kalıyorsunuz. Galibiyet elde edemiyorsunuz. Türkiye artık atak futbol oynamalı. Topu kalesinden mümkün mertebe uzakta tutmalıdır.

Sanıyorum bundan sonraki süreçte, teknik heyet oyun anlayışını değiştirecektir.

AK  Parti, 3 dönemdir iktidarda. Her seçimde de oyunu artırarak hükümet oluyor. Her iki vatandaştan birinin tercihi AK Parti'den yana. Bu durumun tespitini yapmak ve sonuç çıkarmak muhalefet partilerine düşüyor. Muhalefet partileri, AK Parti'nin başarısının altında yatan nedenleri araştırmalıdırlar. Bir iktidar partisi nasıl oluyor da 3 dönem üst üste seçim kazanabiliyor. Üstelikte oylarını artırarak. Türk seçmeni, şimdiye kadar vermediği desteği AK Parti'ye ve onun liderine veriyor. Peki, neden veriyor.
Buradaki detayı muhalefet partilerinin iyi okuması gerekiyor. İyi okuyup ona göre politika geliştirmeleri gerekiyor. Yani, yenilenmeye, bakış açısını değiştirmeye ve halkı tümden kucaklayacak siyaset anlayışına ihtiyaçları var. Halkın değerleriyle zıtlaşan değil, halkın değerleriyle örtüşecek siyaset anlayışına ihtiyaç var.

Ben muhalefet partilerinin şimdiye kadar projelerden bahsettiklerini duymadım. Belki de bahsettiler benim gözümden kaçtı. Muhalefet, gerçek anlamda muhalefet, maalesef bizim ülkemizde yapılamıyor. Bu durum demokrasimiz adına büyük kayıp. AK Parti'den sıkılan, politikalarını beğenmeyenlerin sığınabilecekleri bir başka liman da bu yüzden yok.

Kafalar değişmezse, AK Parti daha uzun yıllar bu ülkede iktidar olacaktır.

AK Parti'de kendi politikalarını gözden geçirmelidir. Yüzde 50'nin oyunu alan iktidar partisine diğer yüzde 50 niye bu kadar şiddetli tepki göstermektedir. Bunun nedenlerini araştırmalıdır iktidar partisi.

Gezi olayları gösterdi ki, AK Parti, bundan sonraki süreçte diğer yüzde 50'nin makul beklentilerini ve isteklerini daha çok dikkate alacaktır. Almalıdır da. Ülkemizdeki kardeşlik, birlik ve beraberlik, ancak karşılıklı anlayışla tesis edilebilir. Kalıcı temeller üzerine oturtulabilir.

Siyasi partiler, seçilene kadar kendilerini destekleyenlerin partisidir. Ancak seçildikten sonra, herkesi kucaklamak zorundadırlar. Bu durum yerel ölçekte de değişmez. Belediye başkanı seçilene kadar partisinin adayıdır. Ancak seçildikten sonra tüm bölgenin belediye başkanı olmalıdır.

Hak ve adalet ölçüsünden taviz verilmemelidir.

Bir beldede adalet mekanizması ne zaman yara alır, işte o zaman sıkıntılar başlar.

Bu yazı toplam 2282 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113