• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Genel Kurul'dan Pendikspor'a şirketleşme yetkisi:Büyük başarılar Pendikspor'u bekliyor

Genel Kurul'dan Pendikspor'a şirketleşme yetkisi:Büyük başarılar Pendikspor'u bekliyor
Pendikspor kulübü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan olağanüstü kongrede üyelerin büyük çoğunluğunun desteğiyle şirketleşme yetkisi aldı.

Pendikspor Olağanüstü Genel Kurulu Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre de divan heyeti Bülent Aydın başkanlığında oluşturuldu. Şirketleşme sürecinde yönetim kuruluna yetki verilmesi önerisi için konuşmalara Kulüp Başkanı Mustafa Şahinyılmaz ile başlandı.  Şahinyılmaz şirketleşmenin uzun zamandır planda olan bir fikir olduğundan, şirketleşmeyle ilgili iyi ve kötü örnekler olduğunu ama Pendikspor örneğinde iplerin yönetimin elinde olacağını söyledi. Pendikspor'un 1 kuruş borcu olmadığını ve şirketleşme sürecinde üst lige çıkmayı hakeden Pendikspor'un hakettiği kadroların kurulacağından bahsetti. 

whatsapp-image-2021-08-09-at-14-09-31-3.jpeg

Ardından aleyhte söz alan eski yönetici Hakim Seven çekincelerini bildirdi ve şirketleşmenin yol açacağı sıkıntılardan bahsetti. Sonrasında  Türk Kızılayı Pendik Şubesi Başkanı Nurettin Beşinci söz aldı ve Pendikspor'un geçmişinden başlayarak önemini anlattı, eskiden Pendik'te görev almış başkanlarında bulundugu toplantıyada katıldığını ama kendi fikri olarak şirketleşmenin bugün oylanmaması ileriki bir sürece bırakılıp bu arada daha iyi anlatılması gerektiğini söyledi. 

Kürsüye gelen Pendikspor'un eski Başkanlarından Taner Aşkın söz alarak futbolun artık dünyada başka şekillendiğinden, bunun yeni yeni Ortadogu'da ve Uzakdogu'da da böyle olduğunu söyledi. Futbolun hem bir endüstri ve hem de bir eğlence aracı olduğundan ve bunun sonucunda gelinen sürecin şirketleşmeden geçtiğini bildirdi. Türkiye'de de 3 büyüklerde dahil büyük bir spor endüstrisi olduğu ve bu süreçte şirketleşmeye taraf olduğunu ama çekinceleri olduğunu bildirdi. Vakıf kurulmasını tavsiye etti, arma ve isim hakkının, altın hissenin elde olacağını bildirdi. Meclisten çıkacak kanunda belediyelerin futbol kulüpleriyle ilgili tasarufta bulunamayacağını bildirdi. Şirketleşmenin artık zorunluluk olduğu ama kulüp yönetiminin bu konuda eksik çalışması olduğunu ve vakıf kurulmadan şirketleşmenin eksik kalacağını bildirdi. 

whatsapp-image-2021-08-09-at-14-09-31-2.jpeg

Pendik Kent Konseyi Başkanı ve Pendikspor eski Başkanlarından Süleyman Yılmaz kürsüye geldi ve değişen ekonomik süreçlerden bahsederek Pendik'in İstanbul'un büyük ilçelerinden biri olduğunu ama hem Fenerbahçe'yi yendiği süreçte adını Türkiye'nin duyduğu süreçte bu şansın iyi değerlendirilemediğini sonra 2007 2008 de playoffta finale kaldığını ama finansman yüzünden sahiplenilemediğini bahsetti. Bu 3. Şansın önlerine geldiğinden bahsetti. Şirketleşmenin kulüp için büyük ekonomik olanakları sağlayacağını anlattı. Pendikspor markasının, taraftarının yine yerli yerinde duracağını tesislerin zaten belediyenin olduğunu, şirketleşmenin zararı olmayacağından bahsetti. 
"Biz başkandan yeni stad isteyelim, problemimiz bu olsun" dedi. "1. Lige çıkmayı hedefliyorsak yeni stada ihtiyacımız var" diye ekledi. Pendikspor için iyi şeyler olacağına onanıyorum, bu karara yürekten inanıyorum sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

whatsapp-image-2021-08-09-at-14-09-32-1-001.jpeg

Pendikspor Başkanı konuşmaların ardında cevap vermek üzere tekrar kürsüye geldi. Muhalif fikir sunanlara cevaplar verdi. Yönetimi ne şekilde devraldığını maddi zorluklara rağmen başarıyla 0 borçla görev yaptıklarını şimdi şirketleşme yetkisini aldıktan sonra görüsmelerin başlayacağını bildirdi. Şu anda forma sponsponsoru olan firma ile görüşmelerin olduğunu , gelişmeler olduğunda şeffafça yine delegeye gelip görüşüleceğini söyledi. Şirketleşme sürecinde yönetim kurulunun değişmeyeceğini ve söz sahibi olacağını bildirdi. Spor Bakanımız Saffet Sancaklı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in toplantıda şirketleşmenin yasayla zorunluluk haline geleceğinden dernekleşme statüsünün iptal olacağından bahsetti "bizde kararımızı önceden planladığımız şirketleşme sürecini hızlandırdık" dedi. 

"Hem bizim hem Pendik Belediyesinin hukukçulari bu konuda çalışıyor kendimizi Pendikspor'u garantiye almadan bir imza atmayız" dedi. "Bugün sadece sizden bir yetki almak istiyoruz, bu yetki bize şirketleşme için görüşme hakkı tanıyacak, sizden bu hakkı istiyorum" dedi. 

whatsapp-image-2021-08-09-at-14-09-32.jpeg

Konuşmaların finalinde Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin söz aldı: "Herşey konuşuldu, bugün burada inşallah Pendikspor yararına bir karar alınmasını isterim. Ben 3 tarafta da yer alan birisiyim. Pendikliyim, Pendiksporlu bir sporseverim,  Pendikspor Başkanlığı yapmış birisiyim. Ayrıca şu an Belediye Başkanıyım. Daha öncelerde bir kaç kez üst lige çıkma fırsatı için playoff oynadık. 2. Ligde ortalarda mücadele eden bir külübüz. Geçen sezon da iyi transferler yapıldı şampiyonluk hedefi kondu ama düşmemeye oynayan bir takımla karşılaştık çünkü ekonomik olarak yetersizlikler vardı. Pendikspor Başkanı ve Pendikspor Başkanı afedersiniz bu dilencilik gibi, ricacı oluyorsunuz arkadsn dolanıyorsunuz. Sponsor bulmak için reklam bulmak icin uğraşıyorsunuz. Bu çok zor. Yabancı kuralından sonra yerli futbolcunun değeri arttı bu alt ligleri de etkiliyor. Federasyondan gelen para kısıtlı geri kalan bedel yöneticilerin üstüne kalıyor. Bende büyük kulüplerin şirketleşmesini bende inceledim. Hepsi birbirinden farkli, bizde Pendikspor'un dokusuna uygun bir formül oluşturucaz. Bu genel kuruldan yetki almadan olmaz. Başkan bunu istiyor. Kaldı ki Mustafa Başkan ve yönetimi yetki alsa bile biz belediye olarak bu işi başıboş bırakırmıyız. Tabii ki destek olacağız. Adaletten yana olmamız lazım. Kimse mağdur olmadan herkesin menfaatini koruyarak yapmalıyız. Hukulçularımız çalışıyor. Bizde sürece dahiliz, federasyon başkan danışmanımız ve bu işi bilenlerle görüşüyoruz. Senaryo yazılmış ve burda film çevriliyor gibi bakmayın, yetki alınmadan kulüp kimle nasıl görüşecek? Hisse devri bizim onayımız olmadan yapılmayacak şekilde, ödemelerde tüm giderleri karşılayacak şekilde ve üst lige çıkmayı hedefleyecek şekilde şartlarımız var. Bu takım üst lige çıkacak, üst lige çıkınca zaten gelir gider birbirini dengeleyecek. Pendikspor Pendik' te kalacak. Eski başkanlar ile konuyu konuştuk. Fikir alışverişi yaptık. Pendikspor Pendiklilerindir. Genel itibarı ile paydaşların olumlu görüşleri var. Pendik'in kendine özgü bir yapısı var. Konuşan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkesin fikri aslında aynı, Pendikspor'un başarısı. Birlikte güçlüyüz. Burdan bir karar alıcaz, hayırlı olsun. Biz buradayız." dedi. Stadı yapmak içinde delegeler önünde söz veren başkan, üst lige hepberaber çıkacağız, bu zevki birlikte yaşayacağız şimdi burdan ne karar çıkarsa çıksın elele kolkola çıkacağız hepimiz Pendiksporluyuz dedi. 

whatsapp-image-2021-08-09-at-14-09-31-1.jpeg

Oylamaya geçildi. Açık oyla yapılmasına karar verildi ve oylama sonucu büyük çoğunlukla kabul edildi. 
Şirketleşme sürecinde yönetim kurulu görüşmeler yapmaya yetkiyi aldı. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Pendikspor Başkanı Mustafa Şahinyılmaz teşekkürlerini iletti ve kongre sona erdi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113