• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

GELENEKSEL RENKLERLE GÜNCEL YAZILAR

GELENEKSEL RENKLERLE GÜNCEL YAZILAR
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Pendik İlçesi?nden kabul edilen toplam 57 projenin, 10 adedi Pendik Endüstri Meslek Lisesi tarafından uygulamaya konuldu. Güllübağlarda bulunan Pendik Endüstri Meslek Lisesi, AB müttesabatı ç


Pendik Endüstri Meslek Lisesi’nde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği’nin ‘’2010 Okullarda’’ projesi kapsamında, geleneksel sanatlarımızdan olan ebru ile modern kent sanatlarından olan grafiti buluştu.
    Artık genç yeteneklerin eserleri, defterlerin arka sayfalarında kaybolmayacak. Ya da duvarlara yazdıkları yazılar silinmeyecek.
    Okul müdürü Lütfü Cevahir, “Öğrencilerimiz, taslak olarak hazırladıkları grafiti yazıları, logoları ve desenleri getirerek, bu çalışmaları istedikleri renklerdeki ebrular üzerine aktarıp kesebilecekler. Böylece geleneksel renkler ile güncel yazılar harmanlanmış olacak.” dedi.
Pendik Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde oluşturulan bu proje kapsamında öğretmenler ve öğrenciler, İstanbul medeniyetinin sanatlarından olan ebru yapımını görüp öğrenecekler. Gündemi ve hayatı, ebrulu grafitiler ile ifade edecekler.
‘TASARLA YAZ GETİR,
KES YAPIŞTIR GÖTÜR’
“Etkinlik sayesinde, sizlerde bu tip çalışmalarınızı 35x50 ya da A3 boyutlarında çalışabilirsiniz. Yaptığınız bu çalışmaları, elektrik–elektronik bölümü öğretmenlerinden Abdullah SAVCI ve Halit CERRAHOĞLU ile irtibata geçerek, EBRULU GRAFİTİLER haline getirebilirsiniz.” diyerek, yeteneklere seslenen okul müdürü Cevahir, eserlerinizi bekliyoruz, ifadesinde bulundu.
POROJEDE GÖREVLİ
EĞİTİM KADROSU
Geleneksel Renklerle Güncel Yazılar (Danışman Öğretmen Abdullah Savcı), Tek Umudum İstanbul (Danışman Öğretmen Erdinç Coşgun), İstanbul’un Kültürel Yapısı (Danışman Öğretmen Hakan İbrahim Bilen), İstanbul Masalı “Şiir Dinletisi” (Danışman Öğretmen Songül Bostanbaşı), Okunan Masal (Danışman Öğretmen Kamil Bostanbaşı), Şiir Geçidi (Danışman Öğretmen Zerrin Bozkurt), Şehr-i İstanbul’la Parlayan Yıldızlar (Danışman Öğretmen Nilay Çankaya), İstanbul Müzesi (Danışman Öğretmen Seyhan Fındık),
Mısralarla İstnanbul (Danışman Öğretmen Mehmet Dağdeviren), Ahilik (Danışman Öğretmen Tolga Saatçıoğlu ve Ahmet Tüfekçi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113