• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Fenerbahçe'den tarihi rekor!

Fenerbahçe'den tarihi rekor!
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Atakaş Hatayspor'u 4-2 mağlup ederek tekrar liderlik koltuğuna oturdu.

Trendyol Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde ligin yenilgisiz takımları Fenerbahçe ve Hatayspor, İstanbul'da karşı karşıya geldi. 

Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe, 4-2'lik skorla kazandı. Sarı-lacivertlilerin galibiyet gollerini; 7'de Szymanski, 15'te Osayi Samuel, 39'da Edin Dzeko ve 63'te İrfan Can Kahveci kaydetti. Hatayspor'un gollerini 55'te Ghoulam ile 90+4'te Rayane Aabid attı. 

Bu sonucun ardından ligdeki galibiyet serisini sürdüren Fenerbahçe, puanını 27'ye yükseltti ve dün devrettiği liderlik koltuğunu Galatasaray'dan geri aldı. Bu sezon İlk yenilgisini alan Hatayspor da 14 puanda kaldı.

İlk 11'de tek değişiklik

Sarı-lacivertliler, son oynanan Kasımpaşa maçının 11’ine göre tek değişiklik ile sahaya çıktı. Teknik Direktör İsmail Kartal, Jayden Oosterwolde’un yerine Bright Osayi Samuel’e görev verdi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, Joshua King ve Mert Hakan Yandaş ile maç eksiği bulunan Emre Mor kadroda bulunmuyor. Jayden Oosterwolde ise teknik heyetin kararı doğrultusunda kadroda yer almadı.

Cengiz Ünder, 35 gün sonra kadroda

Milli arada sakatlığını atlatan Cengiz Ünder, 1 ay sonra Hatayspor maçıyla formasına kavuştu. Milli futbolcu maça yedek kulübesinde başladı. 17 Eylül’de Antalyaspor mücadelesinde sakatlanan Cengiz, adalesindeki yırtık nedeniyle ligde 4 maç, Avrupa Konferans Ligi’nde ise maçta takımını yalnız bıraktı. Cengiz Ünder 35 gün sonra Hatayspor maçıyla takıma döndü.

Sarı-lacivertliler, Hatayspor'a karşı şu 11 ile çıktı:
“Dominik Livakovic, Bright Osayi Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Edin Dzeko.”

Fenerbahçe’de; İrfan Can Eğribayat, Samet Akaydin, Ryan Kent, Mert Müldür, Cengiz Ünder, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Miha Zajc, Miguel Crespo ve Bartuğ Elmaz ise yedek bekledi.

Tribünler doldu

Bu sezon iç sahada oynanan tüm maçlarda tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, Hatayspor karşılaşmasında da takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar, müsabaka öncesinde tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı.

Fenerbahçe Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Pendikspor'la karşılaşacak. Hatayspor ise Mersin'de Kayserispor'u konuk edecek.

Fenerbahçe’den en iyi sezon başlangıcı rekoru

Hatayspor'u 4-2 mağlup eden Sarı-lacivertliler, sezona Gaziantep FK galibiyetiyle başlarken, sırasıyla Samsunspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor, RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa maçlarından 3 puanla ayrıldı. Hatayspor mücadelesinden de galip ayrılan Fenerbahçe, ligde galibiyet serisini 9 maça çıkardı. Bu süreçte 24 gol atan Kanarya, kalesinde ise 5 gol gördü.

Süper Lig’in 2009-2010 sezonunda ilk 8 maçta 8 galibiyet alarak, en iyi sezon başlangıcına imza atan sarı-lacivertliler, bu sezon seriyi 9 maça çıkararak kendi rekoru geliştirdi.

Edin Dzeko, Süper Lig’de gol sayısını 7’ye çıkardı

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, Hatayspor maçında attığı golle ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı.

Sarı-lacivertlilerin kaptanı Edin Dzeko, alınan galibiyette fileleri havalandırmayı başarırken, üst üste 3 lig maçında gol sevinci yaşadı. Bosna Hersekli forvet, Hatayspor karşısında 39. dakikada takımın 3. golünü kaydeden isim oldu.

37 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’de 9 lig maçında da forma giyerken, 2 kez de asist yaptı. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de 2 golü bulunan Dzeko, bu sezonki gol sayısını 9’a yükseltti.

Fenerbahçe: 4 - Atakaş Hatayspor: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Volkan Bayarslan, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Becao (DK. 84 Samet Akaydın), Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci (DK. 83 Kent), Szymanski (D. 74 Zajc), Tadic (Dk. 87 Cengiz Ünder), Dzeko (Dk. 75 Umut Nayir)

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Recep Burak Yılmaz (Dk. 46 Kamil Ahmet Çörekçi-Dk. 74 Görkem Sağlam), Kilama, Burak Bekaroğlu, Ghoulam, Matondo (Dk. 46 Strandberg), Aburjania (Dk. 89 Rayane Aabid), Vindel, Dele-Bashiru, Fernandes (Dk. 46 Lamkel Ze), Dadashov

Goller: Dk. 7 Szymanski, Dk. 15 Osayi-Samuel, Dk. 39 Dzeko, Dk. 63 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Dk. 55 Ghoulam, Dk. 90+4 Rayane Aabid (Atakaş Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 19 Dele-Bashiru, Dk. 61 Kilama, Dk. 69 Burak Bekaroğlu, Dk. 73 Lamkel Ze (Atakaş Hatayspor), Dk. 73 Becao (Fenerbahçe)

Kaynak: Haber 7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113