• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Fahrettin Koca'dan Aşı Açıklaması! İnanmamışlardı..

Fahrettin Koca'dan Aşı Açıklaması! İnanmamışlardı..
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 8 Mayıs tarihinde yaptığı "Yaz döneminde 18 yaş üstü herkes aşılanabilir" açıklamasından sonra Fatih Portakal "İ-nan-mı-yo-rum" paylaşımı gündeme yeniden geldi.

Portakal'ın bu açıklamasından yaklaşık 1.5 ay sonra 18 yaş üstü tüm vatandaşların aşı randevusu alabileceği bildirildi. Bu durum ise körü körüne eleştiri yapan Fatih Portakal'ı akıllara getirdi. Konuyla ilgili olarak sosyal medyada yüzlerce paylaşım yapılırken, Fatih Portakal'a 'Özür dile' çağrısı yapıldı.

Küresel bir sorun haline gelen koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hala etkisini sürdürüyor. Salgına karşı alınan tedbirler neticesinde vaka ve vefat sayıları ciddi şekilde düşerken, aşılama çalışmalarında da büyük bir yol kat edildi.

BAKAN KOCA AŞILAMADA YENİ YAŞ GRUBUNA GEÇİLDİĞİNİ DUYURDU

Özellikle son haftalarda günlük ortalama 1.5 milyon doz aşı yapılırken, aşılamada yaş sınırı da gün geçtikçe aşağıya çekildi. 65 yaş üstü bireylerle başlanan aşılama süreci kademeli olarak, 25 yaşa kadar düşmüştü. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda aşılamada yeni yaş grubuna geçileceğini söyledi.

"18 YAŞINDAN GÜN ALMIŞ OLAN HERKES RANDEVU ALABİLİR OLACAK"

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Cuma günü itibariyle 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. Yani cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes randevu alabilir olacak." dedi.

"18 YAŞ ALTI İÇİN BİLİM KURULU DÜNYADAKİ UYGULAMALARI DEĞERLENDİRİYOR"

18 yaş altı vatandaşların aşılanmasıyla ilgili de açıklamada bulunan Bakan Koca, "18 yaşı zaten yapıyoruz. 18 yaş altı için Bilim Kurulu dünyadaki uygulamaları değerlendiriyor. Ülkelerden ülkelere farklı yaklaşımların olduğunu biliyoruz. Biz 18 yaş altı kronik rahatsızlığı, ek rahatsızlığı olan çocuk ve gençlerimizi aşılamaktan yanayız" ifadelerine yer verdi.

FATİH PORTAKAL: İ-NAN-MI-YO-RUM

Aşılama sürecinde kısa bir dönem durgunluk olsa da son haftalarda ulaşılan başarı kaybedilen arayı kapattı. O dönem, bazı gazeteciler yaptıkları açıklamalar ile hükümetin aşılama kampanyalarını eleştirirken, bu isimlerden biri de Fatih Portakal oldu. Portakal, Bakan Koca'nın 8 Mayıs tarihinde yaptığı "Yaz döneminde 18 yaş üstü herkes aşılanabilir" açıklaması için "İ-nan-mı-yo-rum" demiş ve gülmüştü.

https://twitter.com/fatihportakal/status/1390933333719363584

KAFTANCIOĞLU'NUN YÜZÜ KIZARIR MI?

Bakan Koca'nın açıklamalarını alıntılayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da " Yaz bitiminde bu sözü hatırlatılınca da yüzü kızarmayacak nasıl olsa. Bir hekimin göz göre göre bu derece yalan söyleyebilmesi, gerçekleri perdelemesi, yeri geldiğinde bilimi çarpıtması benim ağrıma gidiyor. Değer mi? Mesleğinden, vatandaştan utanmıyorsa kendinden utanır insan." sözleriyle Bakan Koca'yı hedef aldı. 

KÖRÜ KÖRÜNE ELEŞTİRENLER SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Portakal'ın yaptığı bu paylaşımdan yaklaşık 1.5 ay sonra 18 yaşından gün almış tüm vatandaşlar aşılanmaya başlanacak. Küresel bir sorun haline gelmiş salgın sürecinde bile destek olmak yerine köstek olan ve neredeyse yaptığı tüm açıklamalar ile alınan kararları körü körüne eleştirenler ise gelinen noktada sessizliğe büründü.

"İNANMAYANLAR VARDI CANLARI SAĞOLSUN"

Koca dün yaptığı açıklamaların bir bölümünde ise "Dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürütüyoruz. Aşı olsun yeter, günlük 1,5 milyon aşı yapabiliriz dediğimde inanmayanlar vardı, canları sağolsun. Devletimizin ve güçlü sağlık altyapı ve kahraman sağlık çalışanlarımızın gücüne güvenin." ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1407973122674937859

Kaynak: Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113