• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ESKİ EŞYALAR İLAÇ GİBİ GELİYOR

ESKİ EŞYALAR İLAÇ GİBİ GELİYOR
Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz Pendik Belediyesinin başlattığı ?Geri Kazanım ve Sosyal Sorumluluk Projesi?ne destek her geçen gün artıyor. Vatandaşların teslim ettiği kullanılabilir ya da tamiri gereken eşyalar hayırseverlerden teslim alınıp ihtiyaç s






Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz Pendik Belediyesinin başlattığı ‘Geri Kazanım ve Sosyal Sorumluluk Projesi’ne destek her geçen gün artıyor. Vatandaşların teslim ettiği kullanılabilir ya da tamiri gereken eşyalar hayırseverlerden teslim alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Projeye büyük destek veren Pendikliler, bu sayede hem ülke ekonomisine hem de çevre temizliğine büyük katkıda bulunuyor. Proje kapsamında hem eskimiş eşyaların çöpe atılarak çevre kirliliğine yol açmasının önüne geçilmiş oluyor, hem de ihtiyaç sahiplerinin talepleri karşılanıyor. Kampanyayı diğer yardım projelerinden ayıran özelliği ise, tamiri gereken eşyaların kullanılabilir hale getirilmesi. Çamaşır makinesi, koltuk takımı gibi eşyalar, kullanılamaz ya da çalışmaz durumda ise, tamir ve yenileme aşamalarından geçiriliyor. Dolayısıyla çöpe gidecek eşyalar bile yenilenerek kullanımına kazandırılıyor. Çevreye ve doğaya katkı sağlamanın yanı sıra vatandaşın bütçesine ve ülke ekonomisine de destek sağlanıyor.



“Sosyal sorumluluk projelerine daha geniş bir vizyon ile bakıyoruz”


Belediyeye teslim edilen eşyaların büyük bölümünü mobilya tarzı ev eşyaları oluştururken; beyaz eşya ve elektrikli ev eşyaları da mevcut. Eşya yardımlarının bu kadar çeşitli olması sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin taleplerine de etkin biçimde yanıt verilebiliyor. Projenin başladığı tarihten bu yana Pendiklilerin gösterdiği duyarlılık da dikkat çekiyor. Çok sayıda bilinçli vatandaş ev eşyalarını çöpe atmak yerine belediye görevlilerine teslim ederek, önemli bir sosyal sorumluluk örneği gösteriyor. Pendik Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine özel bir önem atfettiklerini belirten Başkan Kenan Şahin, vatandaşların bu yardım projesini benimsediklerine dikkat çekiyor: “Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine daha geniş bir vizyon ile bakıyoruz. Kullanılmayan eşyaların tamir edilerek ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesi sadece bir yardım projesi değil, ekonomik ve çevre boyutu olan geniş çaplı bir projedir. Pendiklilerin bu projeye gösterdiği büyük ilgi ise vatandaşların sosyal sorumluluk bilincine sahip olduğunu ortaya koymaktadır.”



Gülsen Yaşar ( Ev Hanımı) :
Bu proje kapsamından televizyon, çalışma masası ve çocuklarımın kullanmadıkları eşyalarını verdim. Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmet gerçekten çok güzel. İhtiyacı olanların ihtiyaçlarının karşılanması için önemli bir proje. Bu hizmetinden ötürü emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim de bu projede yer almamız gerçekten onur verici.

 

Erdal Kısım ( Radyoloji Teknisyeni) :
Buzdolabı ve aspiratör yardımında bulundum. Kullanmadığımız eşyaları hurdacıya vermek yerine bu proje aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine vermek daha mantıklı geldi. Madem ortada böyle bir kampanya var, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak da bize düşer. Bu uygulama gerçekten çok önemli. Belediyenin yaptığı bu uygulamaya saygı duyuyorum.

 

Mustafa Büyükçılık ( Memur) :
Yardıma muhtaç insanlara yapılan bu yardımların yerine ulaşması gerçekten çok güzel bir şey. Bir yardımda bulunduysak ne mutlu bize. Kullanmadığımız eşyaları çöpe atacağıma bu proje sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak bizleri çok mutlu ediyor. Zaten dinimiz de bunu emreder. Bu uygulamadan komşularımı da haberdar edeceğim. Onlar da kullanmadığı eşyalarını böyle güzel çalışmalarla ihtiyaç sahiplerine versinler.

 

Şennur Bektaş( Eczacı) :
Buzdolabı yardımında bulundum. Böyle bir uygulama olduğunu Pendik Gündemi gazetesinden öğrendim. Yaptığımız bu yardımlar birilerini mutlu ediyorsa ne mutlu bize. Bu uygulamayı komşularıma da söylüyorum. Birilerini güldürmek, bir sıkıntısını ortadan kaldırmak bizim de üzerimizdeki ağırlıkları alıyor. Çok mutlu oluyorum. Pendik Belediyesini tebrik ediyorum. Belediyemizden daha da güzel çalışmalar bekliyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113