• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Ertelenen Fenerbahçe-Galatasaray maçının tarihi belli oldu!

Ertelenen Fenerbahçe-Galatasaray maçının tarihi belli oldu!
Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı çeşitli nedenlerden dolayı ertelenmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun dev finali bu kez Türkiye'de oynatmak istediği öğrenildi. Maç için 2 şehir ön plana çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa için harekete geçti.

Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan dev maç, yaşanan anlaşmazlıklar sonrası ileri bir tarihe ertelenmişti.

İki takım da TFF ile yaptığı ortak toplantı sonrası maça çıkmadan Türkiye'ye dönmüştü.

gducvzcwgaaqljf.jpg

SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN VE NEREDE OYNANACAK?
Süper Kupa maçını yurt dışında oynamak istemeyen Fenerbahçe ve Galatasaray, TFF'ye 3 şehir önerdi.

Sosyal medyada yapılan anketlerde sporseverlerin Samsun ve Ankara tercihlerini göz önünde bulunduran takımlar maçın görkemli bir tören içinde bu iki şehirden birinde oynamasını istiyor.

TFF'nin sıcak baktığı Samsun ve Ankara için gelecek haftalarda bir adım atılması beklenirken, finalin ne zaman oynanacağı ise belirsizliğini sürdürüyor.

gducvzbxqaawc3a.jpg

YA SAMSUN YA DA ANKARA
EURO 2024 turnuvasından dolayı 19 Mayıs'ta tamamlanacak Süper Lig'den dolayı kulüpleri zor durumda bırakmak istemeyen TFF'nin  ocak ayı içerisinde maçı oynatmak istediği belirtildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa kupaları, Türkiye Kupası ve Süper Lig'de yoluna devam etmesinden dolayı maçı bir an önce oynatmayı planlayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin gelecek hafta iki takımdan da görüş alacağı öğrenildi.

Kulislerde konuşulan haberlere göre maçın büyük oranla Samsun'a verileceği ama Ankara için de küçük ihtimallerin olduğu iddia ediliyor.

gducvy-xkaardqv.jpg

TFF'DEN SÜPER KUPA AÇIKLAMASI
Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'da yaşanan krize yönelik açıklama yayınlamıştı. 

Resmi sitedeki açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin spora asla karışmaması gerektiğine inanıyoruz. 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının Riyad'da oynanması teklifi federasyonumuza SMC (Saudi Media Company/Riyadh Season) şirketi tarafından iletilmiş, her iki kulübümüzün onayıyla imzaya taşınmıştır. Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır. Sürecin hiçbir aşamasında milli değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar asılsız, art niyetli ve milletimizin bütünlüğünü hedef edinen provokasyon amaçlıdır.

İlgili müsabaka FIFA Statüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararası maçlarda olması gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlara alet edilmesi yönündeki çabalara asla müsaade etmeyeceğimizi vurguluyor, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz.  Kaynak:Türkiye Gazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113