• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Erdoğan'ın Rusya Ziyareti Dünya Medyasında!

Erdoğan'ın Rusya Ziyareti Dünya Medyasında!
Erdoğan ve Putin'in Soçi'deki buluşması dünya medyasında geniş yer buldu. Dünya medyası Başkan Erdoğan'ın Rus lider Putin'i yeni tahıl anlaşması girişimini görüşmeye ikna ettiğini vurguladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi zirvesindeki buluşmaları dünya medyasında büyük ilgi gördü.

Dünya medyası Başkan Erdoğan'ın Rus lider Putin'i yeni tahıl anlaşması girişimini görüşmeye ikna ettiğini vurgulaması dikkat çekti.

SAMİMİ DİYALOG
ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, "Putin ve Erdoğan Buluştu, İş birliği Gösterildi" başlıklı haberinde Putin'in Karadeniz tahıl anlaşmasıyla ilgili şikayetlerini yinelediğine dikkat çekti. Putin'in Batılı ülkelere karşı muhalif tavrını sürdürmesine rağmen Başkan Erdoğan'ın yeni teklifleri gündeme getireceğine yer veren NYT, iki liderin samimi diyaloğuna dikkat çekti.

Reuters: Putin, Soçi'deki zirvede Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra yeni tahıl anlaşması girişimini konuşmaya açık olduğu mesajını verdi. Erdoğan ise Karadeniz tahıl anlaşmasının yakın zamanda sağlanabileceğini ve anlaşmanın yeniden canlandırılacağını düşündüğünü dile getirdi.

AP: Rus lider Putin, Batı dünyasının taleplerini karşılaması halinde yeni bir tahıl anlaşmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

El Jazeera: Gıda krizinin çözümü konusunda iki lider çalışmalarının devam edeceği mesajını verdi. Liderler, Moskova'nın temmuz ayında vazgeçtiği Karadeniz tahıl anlaşmasını yeniden canlandırmanın yollarını tartıştı.

Putin, Rusya'nın kendi ihracatına yönelik kısıtlamalar kaldırılır kaldırılmaz tahıl ihracat anlaşmasını yeniden canlandırmaya hazır olduğunu söyledi.

Euronews: Liderler tahıl ihracatını öngören anlaşamanın gözden geçirileceğini vurguladı.

EURACTIV: Soçi'de Putin ve Erdoğan gaz merkezini ve tahıl anlaşmasını görüştü.

DW: Türk lider Erdoğan, Rusya'nın tahıl anlaşmasını yakında yenilemesini umuyor.

DEĞİŞEN GÜÇ DENGESİ
CNN International, 'Putin ve Erdoğan, güç dengesi değişikliğinin ortasında tahıl anlaşmasını müzakere etmek için buluştu' başlığını tercih ederken, Rus liderin Türk mevkidaşını gülümseyerek karşıladığını ve misafirine Soçi'de tatil yapmayı teklif ettiğini vurguladı.

CNN, neredeyse bir yılın ardından ilk kez yüz yüze buluşan liderlerin baş başa görüşmenin ardından kameralar karşısına geçtiğini belirtti. Televizyona konuşan analistler, değişen güç dengesinde Türkiye'nin halihazırda Rusya için Batıya açılan tek pencere olduğunu, bu yüzden Putin tarafından Ankara ile ilişkilere değer vermeyi sürdürdüğünü söyledi. Analistlere göre, mevcut tabloda değişim Putin'in zararına ve Erdoğan'ın faydasına.

Kaynak: Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113