• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Erdoğan'ın karşısında duramadılar!

Erdoğan'ın karşısında duramadılar!
Türkiye'nin NATO üyeliğine 'hayır' diyeceğini açıkladığı İsveç ve Finlandiya liderleriyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in teröre finans desteğini kaldırmasını, ayrıca savunma sanayiine uygulanan ambargoyu durdurmasını istedi.

Diplomaside NATO yoğunluğu devam ediyor. Cumhurbaşkanı, İsveç ve Finlandiya liderleriyle görüştü. 
Erdoğan, İsveç'in teröre verdiği finans ve silah desteğini kesmesini istedi. 
Finlandiya lideri, Erdoğan'ın talepleri doğrultusunda NATO müttefiklerinin güvenliğini taahhüt edeceklerini açıkladı.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın İsveç Başbakanı ile görüşmesinde, iki ülke ilişkileri ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu ele alındığı belirtildi. 

"KOLEKTİF GÜVENLİK AÇISINDAN DAYANIŞMA ESAS"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasına bugüne kadar hep tam destek verdiğini belirterek, ittifak içinde hem üye ülkelerin güvenliği hem de kolektif güvenlik açısından dayanışmanın esas bir değer olduğuna işaret etti.

İSVEÇ'E, "TERÖRE FİNANSAL VE SİLAH DESTEĞİNİ SONLANDIRIN" ÇAĞRISI

Türkiye’nin, İsveç’in terör örgütü PKK/YPG/PYD güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla temaslarından rahatsızlık duyduğunu uzun zamandır dikkate getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütünün İsveç’teki mevcudiyet ve faaliyetlerinin de sürdüğüne dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terör örgütlerine yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin son bulması gerektiğini vurguladı.

"SOMUT VE CİDDİ ADIMLAR ATMANIZI BEKLİYORUZ"

PKK/PYD/YPG’nin DEAŞ’la mücadele ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in terör örgütü PKK ve bu örgütün Suriye ile Irak’taki uzantıları bakımından Türkiye’nin kaygılarını paylaştığını ortaya koyan somut ve ciddi adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.

"SAVUNMA SANAYİİ KISITLAMALARINI KALDIRIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’den Türkiye’ye yönelik terörist tehdit yüzünden gerçekleştirmek zorunda kaldıkları Barış Pınarı Harekâtı sonrasında savunma sanayii alanında İsveç’in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.

FİNLANDİYA'DAN GERİ ADIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto Türkiye'nin sözünü ettiği Finlandiya -YPG/PKK ilişkileri ve güvenlik endişelerine karşı geri adım attı. Niinisto, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Finlandiya, NATO müttefiklerinin güvenliğini taahhüt edecek." ifadelerine yer verdi.

 

ERDOĞAN, FİNLANDİYA VE İSVEÇ'E KAPIYI KAPATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO kararından sonra yaptığı açıklamada, iki ülkenin üyeliklerine sıcak bakmadıklarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin daha önce Yunanistan'ın NATO üyeliği konusunda yanlış davrandığını hatırlatarak, "Biz bir kere sokulduğumuz delikten bir daha sokulmak istemiyoruz" demişti. Cumhurbaşkanı, söz konusu tartışmalar başladığından bu yana özellikle İsveç'in teröre verdiği destekten duyulan rahatsızlığı net bir şekilde vurguluyor. 
İbrahimCan
Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113