• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Erdoğan'dan dünya ya gözdağı: "Bir gece ansızın gelebiliriz."

Erdoğan'dan dünya ya gözdağı: "Bir gece ansızın gelebiliriz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da düzenlenen "Büyük Filistin Miting'inde tarihi bir konuşmaya daha imza attı. Her cümlesinde farklı bir mesaj barındıran konuşmada, İsrail başta olmak üzere tüm dünyaya net mesajlar verildi.

İsrail'in 22 gündür devam eden Filistin katliamına karşı İstanbul'da dev bir miting düzenlendi. Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen mitinge açıklanan resmi rakamlara göre 1,5 milyona yakın insan katıldı. 

ERDOĞAN DİKKAT ÇEKEN MESAJLAR VERDİ
Dev mitingde 1 saate yakın konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'den Filistin'e, Türkiye'den dünyaya çok sayıda dikkat çeken mesaj verdi. Konuşmasında her kelimeyi özenle seçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle İsrail'e yönelik çok net ve sert bir konuşma gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar için kullandığı "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü mitingde de sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e "Sen bir örgütsün" dedi. 

Türkiye'nin İsrail'i dünyadaki her platformda savaş suçlusu ilan edeceğini belirten Erdoğan, "Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin derdi ile dertlendiğimiz yardım eli uzattığımız gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimize yaptığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingde yaptığı konuşmanın en can alıcı noktaları;

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Mitingdeki konuşmasında ABD ve Batı'ya seslenerek "siz yeniden bir hilal-haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda kullandığı kritik cümleyi kullandı.

Libya ve Karabağ'daki Türkiye'nin konumunu hatırlatan Erdoğan, İsrail'e gerektiğinde askeri seçeneğin de masada olduğu mesajını vererek "Şimdi açık konuşuyorum, bilhassa son on yıldır terörle mücadele adına ne yaptıysak, hangi başarıyı kazandıysak bunlara rağmen gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Milletimize fedai can etmeye hazırız. Milletimizle beraber bu yolda ilerlemeye her an hazırız." dedi. 

İSRAİL SAVAŞ SUÇLUSU
22 gündür Gazze'de katliam yapan İsrail ile uluslararası hukuk çerçevesinde de tüm mücadelenin verileceğini belirten Erdoğan, "İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz, bunun hazırlığı içerisindeyiz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız." dedi. Cumhurbaşkanının bu sözleri Birleşmiş Milletler, AB ve NATO gibi uluslararası platformlarda İsrail'e karşı büyük bir mücadele başlatılacağı şeklinde yorumlandı. 

KENDİ İSTİKLALİMİZİ MÜDAFAA EDİYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki en dikkat çeken noktalardan biri de Türkiye'nin istiklal ve istikbaline yönelik sözleri oldu. Erdoğan, Gazze'de verilen mücadelenin Türkiye'nin egemenliği için de önemli olduğunun altını çizerek "Biz burada sadece Gazze'de yaşanan katliamı tevil etmekle kalmıyoruz. Onunla birlikte kendi istiklalimizi ve istikbalimizin de müdafaasını yapıyoruz." sözlerini sarf etti. 

TÜRKİYE'DEKİ MUHALEFETE MESAJ
Mitingde Türkiye'deki muhalefet yetkililerinin Hamas'la ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e gönderme yaptı. Erdoğan, bu isimlerin ülkeyi yönetmesi durumunda Gazze'nin yalnız kalacağı mesajını vererek "onlara oy atanlar iyi düşünsünler" dedi.

Erdoğan muhalefetten gelen açıklamalarla ilgili şu ifadeleri kullandı;

Maalesef ülkemin siyasileri içerisinde Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var. 'Netanyahu nasıl teröristse Hamas'ta terörist'miş. Yazıklar olsun. Hamas nedir, Hamas kimdir bundan bi haber olan bedhahlar talihsizler var. Onlara ülkemde oy atanlar da şu anda iyi düşünmesi lazım. Onlara oy verenler iyi düşünmesi lazım. Bugün burada yaşadığımızı tarih bize yaşatmasın inşallah.

UFKUMUZUN UZANDIĞI HER YERDE KIYAMDAYIZ
Cumhurbaşkanı konuşmasında bugünkü Filistin topraklarının yakın geçmişe kadar Osmanlı toprakları olduğunu da hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin derdi ile dertlendiğimiz yardım eli uzattığımız gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimize yaptığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız" ifadelerini kullandı. 

"İSRAİL ÖRGÜT"
İsrail hükümetinin uzun dönemli politikalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yönelik yapılan her türlü girişimin farkında olduklarının da altını "İsrailli yöneticilerin en üst seviyede dile getirdiği kavramların altını kazıyın. Hepsinin içinden ülkemiz topraklarını da kapsayan bir ihanet haritası çıkar." cümlesiyle çizdi. İsrail'in işgalci olmasından ve savaş kuralı bile tanımamasından dolayı bir devlet sayılamayacağını belirten Erdoğan "Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün." cümlelerini kullandı. 

PKK VE FETÖ DESTEĞİ
Konuşmasında İsrail'i destek için ziyarete gelen ABD ve Avrupa ülkelerine de gönderme yapan Erdoğan, PKK ve FETÖ'yü fonlayan ülkeleri bildiklerini belirterek "Biz bunları iyi tanırız. Batı'nın bu sinsi ve kirli taktiği deşifre olmuştur. Bunu en iyi biz biliyoruz. Biz PKK'nın YPG'nin FETÖ'nün gerisinde kimler var biliyoruz. Benim milletim de bunları gayet iyi bilmeli." şeklinde konuştu. 

KAYNAK: HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113