• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

Erdoğan'dan çok sert Gazze açıklaması!

Erdoğan'dan çok sert Gazze açıklaması!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Riyad'da düzenlenen Gazze Zirvesi'nde konuştu. Kalıcı ateşkes çağrısı yapan ve Gazze'deki katliamlara sessiz kalan Batı'yı "aciz" ve "korkak" olmakla eleştiren Erdoğan, Gazze'nin inşa ve ihyasına destek mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Gazze Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- 36 gündür doğrudan siviller hedef alınıyor. Gazze'de hastanelerin, okulların, mülteci kamplarının bombalandığı, sivillerin katledildiği, tarihte eşi benzeri görülmemiş barbarlıkla karşı karşıyayız.

- Saldırılara 4 saat ara verme kararı alaycı bir yaklaşımdır. Birinci önceliğimiz ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılmasıdır.

- Gazze'de zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. İnsan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregelen katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Batı'nın tavrı acizlik, korkaklıktır. İsrail'e destek veren ülkeler, sokağın sesini görmelidir. Charlie Hebdo olaylarında bütün devlet liderleri yürüyüş yaparken, Filistin'de on binlerce insan ölüyor ancak hiçbirinin kılı kıpırdamıyor. ABD ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptığı değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir.

- Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak, Gazze'nin inşa ve ihyasına her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini istiyorum. Gazze'de, hastaneler başta olmak üzere acil ihtiyaç içindeki yerlere akaryakıt ulaştırılması hayati önemdedir.

- Filistin meselesi görmezden gelindikçe bölgede normalleşme çabaları akim kalmaya mahkumdur. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve coğrafi sınırlara haiz Filsitin Devleti kurulmalıdır.

- Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail devleti verdiği zararı tazmin etmek zorundadır. Nükleer silahlar meselesi araştırılmalı. Nükleer bombalar varsa ortaya çıkarılmalı. Böyle bir konunun geçiştirilmesine izin verilmemeli.

- Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir.

- Filistin'de şehit edilen kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Zirve toplantımızın tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

DİĞER LİDERLERİN BAZI AÇIKLAMALARI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman: "Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonların derhal durdurulması ve ablukanın kaldırılması yönündeki talebimizi yineliyoruz."

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: "Halkımızın Gazze ya da Batı Şeria’da yerinden edilmesi yönündeki tüm çabaları kesin olarak reddediyoruz."

Ürdün Kralı 2. Abdullah: "İsrail'in Gazze'ye su ve gıda girişini engellemesi savaş suçudur." Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113