• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Erdoğan'dan BAE açıklaması: 25 milyar dolar

Erdoğan'dan BAE açıklaması: 25 milyar dolar
Başkan Erdoğan, Türkiye - BAE Serbest Ticaret Anlaşması İmza Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Anlaşma ile ekonomik ve ticari işbirliğimiz yeni safhada." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "(BAE ile Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması) Ticaret hacmimizi 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar seviyesine çıkaracağımıza inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları;

6 Şubat sabahı yaşadığımız iki büyük depremle eşi benzeri görülmemiş alanda ve şiddette sarsıldık. 11 ilimizde 500 km çapında alanda etkili olan depremler çok büyük bir yıkıma yol açtı.

Adeta bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdayız. Yer bilimciler içinden geçtiğimiz sürecin normal olmadığı konusunda hemfikirler.

İnşallah bir yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda, kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlayacağız.

Bu süreçte en büyük destekçilerimiz BAE gibi dostlarımız ve kardeşlerimizdir. İlk günden itibaren Türkiye'ye gönderdiğiniz arama kurtarma ekipleriniz Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki faaliyetlerimize omuz vermiştir.

Yardımların nakli için tesis ettiğiniz hava ve deniz koridorlarıyla ayni ve nakdi destekleriniz için de şahsım ve milletim adına sizlere müteşekkiriz. Türk milleti bu zor günde uzatılan yardım elini hiçbir zaman unutmayacaktır.

Bu sene diplomatik ilişkilerimizin 50. yılını idrak ediyoruz. Az önce imzalanan kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması her bakımdan olduğu gibi bu özelliğiyle de tarihi nitelik taşıyor.

BAE İLE TİCARET HEDEFİ

Sadece 1 sene içinde imzaya hazır hale getirilen anlaşma sayesinde mal ve ticaretin önündeki engeller kalkacak, yatırım ve girişim faaliyetleri kolaylaşacaktır. Avrupa'dan Kuzey Afrika'ya uzanan iktisadi bir köprü inşa edeceğiz. Ticaret hacmimizi 5 yıl içinde 25 milyar Dolar seviyesine çıkaracağımıza inanıyorum.

Başta ticaret bakanlarımız olmak üzere anlaşmamızda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113