• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Erdoğan seçimin en büyük kazananını açıkladı

Erdoğan seçimin en büyük kazananını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerdeki büyük zaferinin ardından TOBB 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tercihini sandıklara yansıtan vatandaşlara teşekkür etti.

Tarihi seçim zaferinin ardından TOBB 79. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, "14 Mayıs'ta meclis kısmı tamamlanmıştır, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlanmıştır. Yüzde 90'lara varan bir katılım oldu. Seçim sonuçlarının bir kez daha hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Tercihini sandıklara yansıtan her bir vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da yüksek katılım nedeniyle ayrıca tebrik ediyorum. Elbette seçim sürecini tüm yönlerini enine boyuna değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

fxyg1qbwiaexrjh.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Ne yaptıysak beraber yaptık, sırt sırta vererek beraber yürüdük. Ekonomimize saldıranları beraber püskürttük. Türkiye'yi her yıl ortalama yüzde 5.5 beraber büyüttük. Milletimizin 60 yıllık hayali olan Türkiye'nin otomobili TOGG'u sizlerin de katkısıyla gerçeğe dönüştürdük. Son 21 yıla damga vuran bu eşsiz başarı hikayesini kamu, özel sektör dayanışmasıyla beraberce yazdık. Bundan sonra da yolumuza beraber devam edeceğiz. Farklı hesapları olanları asla aramıza sokmayacağız. Ülkemizin sorunlarına ortak akılla çözüm arayacağız. Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz.

"DEPREMZEDELERİMİZ BU SEÇİMİN EN BÜYÜK KAZANANI"

14 Mayıs'ta meclis kısmı tamamlanmıştır, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlanmıştır. Yüzde 90'lara varan bir katılım oldu. Seçim sonuçlarının bir kez daha hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Tercihini sandıklara yansıtan her bir vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da yüksek katılım nedeniyle ayrıca tebrik ediyorum. Elbette seçim sürecini tüm yönlerini enine boyuna değerlendireceğiz.

Gerek anlamı, gerek sonuçları itibariyle ülke olarak bir kader seçimi yaşadığımızın farkındayız. Tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi hayasız akınları görmüş, iradesine sahip çıkmıştır. Ülkemiz için hayal kuran her bir vatandaşım bu seçimin kazananıdır. Tüm kışkırtmalara rağmen, her bir insanımız bu seçimin kazananıdır. Anadolu irfanı bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip gelmiştir, kazanan Türk milleti olmuştur. Sırf farklı tercihte bulunduğu için en büyük hakaretlere uğrayan depremzedelerimiz bu seçimin en büyük kazananıdır. Millet, 'istikrar sürsün, Türkiye büyüsün' demiştir.

fxyg0gmxsaa3f6m.jpg

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK EKSİKLİKLERİNDEN BİRİ DE MUHALEFET EKSİKLİĞİDİR"

Ne dediler, güçlendirilmiş parlamenter sistem... Tutmadı. Kampanya sonuna doğru kullanmaktan vazgeçtiler. Bu noktada dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dolayısıyla bizim de ortaya koyduğumuz sistem destek buldu. Yeni dayatmalardan artık vazgeçilmelidir. Akıntıya kürek çekmenin hiçbir faydası yoktur. Dün dünde kaldı cancağzım, yeni şeyler söylemek lazım. Sandıkta tecelli eden irade ile kavga edilmeyeceğini tüm muhalefet partilerinin anladığını düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük eksiklerinden biri de muhalefet eksiğidir. Samimi bir öz eleştiri yaptıktan sonra da muhalefetin bu çağrıyı dinleyeceğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

fxyg01fxoae-oth.jpg

"650 BİN KONUT İNŞAA EDECEĞİZ"

Şimdi gündemimizdeki esas konulara odaklanabileceğiz. Dünden itibaren çalışmaya başladık. Depremlerin yaralarının sarılması en öncelikli işimiz. Her şehrimize 3-4 kez giderek yanlarında olduğumuzu gösterdik. 180 bine yakın konutun inşası başladı. Deprem bölgesinde 319 bini ilk 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin konut inşa edeceğiz.

Biliyorsunuz bunu İzmir'de depremden sonra hemen gerçekleştirdik. Şahsımıza çok güçlü destek veren deprem şehirlerine teşekkür ediyorum. Depremin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar olarak hesaplanıyor. En çok yıkıma uğrayan kentlerde ticari hayat da olumsuz etkilendi. Buralardaki ticareti hep beraber canlandıracağız. Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113