• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Engelli çocuklar sevindi

Engelli çocuklar sevindi
Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Tuzla Vala Gedik İlköğretim Okulu, zihinsel engelli çocukların sosyal hayata daha fazla katılmalarını ve boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini sağlamak amacıyla anlamlı bir işbirliğine imza


Ortak proje kapsamında, Tuzla ve Pendik’te yaşayan zihinsel engelli 62 çocuk ve gence, Tuzla Vala Gedik İlköğretim Okulu’nun kapalı spor salonunda açılan Yaz Spor Okulu’nda, çeşitli branşlarda spor yapma imkanı sağlandı.
Tuzla ve Pendik’teki zihinsel engelli çocuk ve gençler, Tuzla Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla, Vala Gedik İlköğretim Okulu’na getiriliyor. Okulun kapalı spor salonunda beden eğitimi öğretmenlerinin gözetiminde, önce ısınma hareketleri yapan çocuk ve gençler, daha sonra futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi gibi branşlarda, bol bol spor yapabiliyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Zihinsel Engelliler Yaz Spor Okulu’nu ziyaret ederek, çocuklara ve gençlere, şapka ve tişört dağıttı. Etkinlikte, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüsnü Göktaş, Tuzla İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Orhan Ayan ile Vala Gedik İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Güneri de hazır bulundu.
Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yerel yönetimlere, zihinsel ve bedensel engellilere her türlü destek sağlanması için talimat verdiğini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın engellilere yönelik önemli çalışmaları var. Biz de Tuzla Belediyesi olarak zihinsel engelli çocuklarımıza her zaman özen gösterdik. İnşallah bundan sonra, sizlerle daha fazla birlikte olacağız.” dedi.
Aileler ise, Başkan Yazıcı’ya kendilerine ve çocuklarına gösterdikleri yakın ilgiden ötürü teşekkür ettiler. Aileler duygularını, “Zihinsel engelli çocuklarımız, sürekli ev hayatı yaşıyor. Biz de onlar yüzünden pek dışarıya çıkamıyoruz. Bu tür etkinlikler sayesinde evlatlarımız kendilerini daha iyi hissedip mutlu oluyor. Biz de onların yüzlerinin güldüğünü görünce seviniyoruz. Bize bu duyguları yaşattıkları ve çocuklarımıza yardım ellerini uzattıkları için Tuzla Belediyesi’ne şükran borçluyuz.” sözleriyle dile getirdiler.
Geçen ay başlatılan Zihinsel Engelliler Yaz Spor Okulu, Ağustos ayının sonuna kadar sürecek. Zihinsel engelli çocukların kış aylarında da bu tür faaliyetleri sürdürmelerini sağlamak için de ortak çalışmalar yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113