• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te
Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet Myanmar'ın Kuzey Rakhayn eyaletindeki insanlık dramına dikkati çekmek için kamplara en yakın şehir olan Bangladeş'in Cox's Bazar kenti yakınlarındaki Kutupalong Kampı'nı ziyaret etti.

Emine Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar'daki soykırımdan kaçarak Bangladeş'teki kamplara sığınan Rohingya Müslümanlarını ziyaret etmek üzere dün Bangladeş'e gitti.

ACİL GIDA VE İLAÇ YARDIMI

Emine Erdoğan burada, Türkiye'nin acil gıda, ilaç ve kıyafet yardımlarını dağıtacak. Myanmar'daki zulme dikkat çekmek için bizzat bölgeye gitme kararı alan Erdoğan, 2012 yılında da zor durumda kamplarda kalan Rohingya Müslümanlarını ziyaret etmişti. Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları kampları ziyaret eden Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetin, yaşananlar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi almayı ve de Türkiye'nin oluşturacağı insani yardım köprüsü için ön hazırlıkları tamamlamayı hedefledikleri belirtildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik ettiği ziyaret sırasında Erdoğan, Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan yaklaşık 120 bin Rohingya mültecisi ile Bangladeş'e daha önce sığınmış olan Rohingya Müslümanlarının yaşam koşullarını yerinde inceleyecek.
TEKNE BATTI 5 ÇOCUK BOĞULDU
Arakanlı Müslümanların Myanmar ordusundan kaçışları sürerken, Naf Nehri'ni geçip Bangladeş'teki kamplara ulaşmaya çalışan bir grup Müslüman göçmenin bindiği tekneler battı. AFP haber ajansı, 3 ya da 4 teknenin battığını ve en az 5 çocuğun boğularak yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Myanmar lideri Aung San Suu Çii ile yaptığı görüşme sonrasında bölgeye ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına karar verilmişti. Yardımlar, yüzlerce ailenin evinden edildiği, Rakhayn'ın Kuzey Bölgesi Maungtaw ve Buthi Taung'a Rakhine Eyalet Hükümeti ile işbirliği içinde ulaştırılacak. İlk etapta 100 bin aileye yardım ulaştırılması hedefleniyor.
5 YIL SONRA YENİDEN...
2012'de de bölgeyi ziyaret eden Emine Erdoğan'ın Bangladeş'e yine bizzat gitme kararı alması, Türkiye'nin konuya verdiği önemin de göstergesi...
BANGLADEŞ'E GEÇENLERİN SAYISI 146 BİNE ULAŞTI
Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarına maruz kalan ve Bangladeş'e kaçan Müslümanların sayısı 146 bine yükseldi. Son 24 saatte 23 bin Arakanlı daha sınırı geçti.
KAMPLARA ZİYARET
Kampları ziyaret edecek olan heyette, TİKA Başkanı Serdar Çam, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve KADEM Başkanı Sare Aydın da yer alacak.

SABAH

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113