• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Emekliye müjde ikramiye!

Emekliye müjde ikramiye!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emekliye ikramiye müjdesi veren Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emekliye ikramiye müjdesi veren Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ
Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile p aylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.​

'KUCAKLAYICI TAVRIMIZIN KUDÜS BAŞTA OLMAK ÜZERE DÜNYAYA ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ'
"Partimizin dördüncü olağanüstü kongresi vesilesiyle ağırladığımız misafirlerimizle de ülkelerimiz arasında yürüttüğümüz görüşmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Dün Ortodoks kilisesinin açılışını gerçekleştirdik. Bölgemizde ve dünyada dini ve etnik kökenlere dayalı çatışmaların ve nefret söylemlerinin arttığı bu dönemde Türkiye'nin sergilediği bu kucaklayıcı tavır çok çok önemlidir. Hoşgörü ve dayanışma ikliminin Kudüs başta olmak üzere dünyanın her yerinde örnek olmasını temenni ediyoruz."

"Dünyada ve bölgemizde tüm yaşanan gelişme elbette yakın takibimiz altındadır. Biraz sonra bu hususlarla ilgili ülkemizin yaklaşımını ve devletimizin siyasetini ifade eden kapsamlı değerlendirmeleri sizlerle paylaşacağız. Bununla birlikte ekonomimizdeki son durum, deprem bölgesi ve terörle mücadele önceliklerimizin başında yer almayı daima sürdürmektedir."

''ULUSLARARASI UZAY KONGRESİ'NE 2026'DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ'
Son kabine toplantımızdan bugüne kadar ülkemize ve milletimize hizmetle dolu günler geçirdik. MGK'nın eylül ayı toplantısında sahadaki sonuçları, daha sonra ortaya çıkan önemli kararlar aldık. Türkiye'nin güvenliği sözkonusu olduğunda stratejimizi sürekli geliştirerek hayata geçiriyoruz. Bu yıl İstanbul ve Ankara'nın ardından 29 Eylül'de İzmir'de de düzenlenen TEKNOFEST'in heyecanını gençlerimizle yaşadık.

TEKNOFEST'te evlatlarımızın dinamizmi bize güç ve enerji veriyor. Ülkemizde düzenlenecek olan Uluslararası Uzay Kongresi'nin 77.sine inşallah Antalya'da ev sahipliği yapacağız. Gazi Meclisimizde milli iradenin temsilcisi sıfatıyla ülkesine ve milletine hizmet etmek için görev yapan tüm milletvekillerine yeni yasama yılında bir kez daha başarılar diliyorum. Türkiye Yüzyılı'nı inşallah adaletin yüzyılı hayalimize adım adım yaklaşıyoruz. İnsanımızın adalet özlemini giderme yanında terör örgütleri başta olmak üzere ülkemize ve milletimize yönelik tehditler karşısında sağlam duruş sergileyen yargımızın yanında olmayan devam edeceğiz.

'HİSTERİ HALİNE GELEN FİYATLAMA DAVRANIŞLARININ SONUNA GELİNDİĞİNE İNANIYORUZ'
"Ekonomi alanındaki programlarımızı dikkatle ve belirlenen takvimde yürütüyor. Eylül'ün ilk haftasında Orta Vadeli Programı milletimize sunduk. Gelecek 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planların detaylarını önümüzdeki hafta kamuoyumuzla paylaşacağız. Ekonomimizin güncel sorunlarını da ihmal etmiyoruz. Hayat pahalılığı sıkıntısı çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz. Bu meselenin üstünden gelmenin idari ve hukuki yollar dışında millet olarak hak, hakkaniyet ve esaslı duruşta önemlidir. Son birkaç yıldır adeta bir histeri halinde süren fiyatlama davranışlarının sonuna gelindiğine inanıyoruz. Ülkemizi kronik baş ağrısı olan faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini bir kez daha boşa çıkartmakta kararlıyız."

'194 HEDEF İMHA EDİLDİ, 162 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'
Türkiye terörle mücadelesini aynı zamanda insani ve ahlaki olarak alnının akıyla yürüterek başarıya ulaştırmış bir ülkedir. Aynı ilkeli duruşla mücadelemizi sürdürüyoruz. Son dönemde terörü kaynağında kurutma stratejimizi önemli ölçüde sınırlarımızın dışına taşıdık. Sınırlarımız dışındaki mücadeleyi uluslararası hukuka riayet ederek insani ve ahlaki çizgileri asla ihlal etmeden yürütüyoruz. Sadece terör örgütü mensuplarını, teröristlerce kullanılan tesisleri, terörün gelir kaynaklarını hedef aldığımız operasyonumuzun ilk safhası başarıyla sonuçlandı. Hava kuvvetlerimizin harekatlarıyla teröristlere ait toplam 194 hedef imha edildi. 162 terörist etkisiz hale getirildi. Her operasyonumuzda olduğu gibi son harekatta da en büyük sorunu DEAŞ bahanesiyle terör örgütüne destek veren müttefikimizle yaşadık.

'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ'
PKK'ya SDG demekle Amerika'ya Birleşik Devletler, Büyük Britanya'ya Birleşik Krallık demekle burada hiçbir şey değişmiyor. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin şu anda cezaevinde bulunan eski genel başkanının ve yönetiminin çağrısıyla bundan 9 yıl önce yaşanan hadiseler bile tek başına böyle bir tavrı gerekli kılar. Güvenlik görevlilerimizin yanısıra aralarında Yasin Börü'nün de olduğu onlarca sivil vatandaşımızın vahşice katledişlerine arka çıkanlar da sorumludur. PKK'yı tamamen ortadan kaldırana kadar sınır ötesi harekatlara devam etme Türkiye'nin meşru hakkıdır. Bir gece ansızın gelebiliriz sözünün gereğini her gün, her an yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Bu konsept sadece PKK ile sınırlı değildir. FETÖ, DEAŞ ve ülkemizi hedef alan terör örgütlerinin hepsini kapsamaktadır.

'MİLLİ HAFIZAMIZA KAYDETTİK'
Adeta ak sütün içindeki ak kılı ayırt etme hassasiyetiyle teröristler dışında kimseye zarar vermeden bu operasyonu yürüttük. Buna rağmen tatsız ve üzüntücü verici hadise yaşanmasını engelleyemedik. Bu olay milli hafızamıza kayıt edilmiştir, vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır. Terör örgütüne ve kontrolündeki yerlere daha bir kararlılık, daha bir şiddet ve etkili harekatlara devam edeceğiz. Sınırlarımızda ne tek bir teröristin barınmasına, terör koridoru kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Esasen müttefiklerimiz bu sözü verdiler ama sözünü tutmadılar.

'ERMENİSTAN VERDİĞİ SÖZLERİ TUTURSA İLİŞKİLERİMİZİ ADIM ADIM GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ'
Kuzey Irak sınırlarında oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunu her geçen ay biraz daha tahkim ediyoruz. Bu çalışmaları tamamlayarak çemberi kapattığımızda terörle mücadelede yeni bir safhaya geçeceğiz. Irak'la geliştirdiğimiz siyasi ve ekonomik ilişkilerin geleceği bakımından da bu sürecin başarıyla sonuçlanmasını hayırlı adım olarak görüyoruz. Karabağ'da Azerbaycanlı kardeşlerimizin kararlı ve cesur mücadelesiyle elde edilen zaferi bir kez daha tebrik ediyoruz. Zengezur koridorunun açılması başta olmak üzere verdiği sözleri tutarsa Ermenistan'la ilişkilerimizi adım adım geliştirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

KAYNAK: HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113