• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Emekli ikramiyesine de zam geliyor!

Emekli ikramiyesine de zam geliyor!
En düşük emekli maaşının 7500 lira olmasının ardından bayram ikramiyelerine de zam gelmesi bekleniyor? Peki yeni ikramiyeler kaç para olacak? Ekonomist Muhammet Bayram cevapladı.

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için en kısa sürede TBMM'de yasal düzenleme yapılması ve düzenlemenin ardından zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor. Ayrıca bayram ikramiyelerine de zam gelmesi bekleniyor? Peki yeni ikramiyeler kaç para olacak? Ekonomist Muhammet Bayram cevapladı. Milliyet.com.tr/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurdu. 
Bu müjdenin ardından gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1100'er lira olarak verilen bayram ikramiyelerinde de artışa gidileceği öğrenildi. Peki yeni ikramiyeler kaç para olacak? Ekonomist Muhammet Bayram cevapladı.

Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Emekliler Derneği’nin bazı talepleri var. Haziran sonu itibarıyla memur ve emeklilere yapılacak zamla birlikte bir artış bekliyoruz. Şu anda 8 bin 507 lira olan asgari ücret tutarı şu anda bile açlık sınırının altında kaldı. Hatta sayın Cumhurbaşkanı buna ilişkin “Biz gerekli olursa asgari ücrete ara bir zam yapabiliriz” demişti. Haziran ayında ben asgari ücretlilere ara zam yapılacağını düşünüyorum.
İKRAMİYE ZAMMI İÇİN YENİ TAHMİN!

Bayram ikramiyesi 1100 TL civarında. Bayram ikramiyesi geçen yıllarda makuldü ama bu sene enflasyon karşısında alım gücü yitirildi. 1100 TL olan emekli ikramiyelerinin en az 1500-2000 lira seviyesine çıkarılacağını düşünüyorum.

Emekliler Derneği’nin Bakan Bilgin’den banka promosyonlarının güncellenmesi ile ilgili bir isteği oldu. Banka promosyon ücretlerini bankalar kendileri belirliyor.

Bankalar Merkez Bankası ve BDDK’nın regülasyonlarına göre TL mevduat bulma yarışındalar. Döviz mevduatı TL mevduatından fazla ise daha fazla maliyetleri söz konusu.

Emeklilere milli gelirden pay verilmesine ilişkin dosya iletildiğinden bahsedildi. Emekliler, asgari ücretlilere de aynı şekilde enflasyon kadar zam yapılmasındansa milli gelire göre pay verilmesi en doğru yöntem.

O yüzden hem emeklilere hem diğer çalışanlara yapılacak maaş artışlarının milli gelirden pay verilmesi suretiyle artırılması daha doğru olur. Milli gelirden pay verilmesi durumu gayet makul, inşallah bu yönde bir düzenleme yapılır.”  Kaynak:Miliyet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113