• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Elçi rakipsiz başkan

Elçi rakipsiz başkan
Kaynarca ve Havalisi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi?nin 9. Olağan Kongresi, geçtiğimiz pazar günü, Duduzar Turistik Tesisleri?nde gerçekleştirildi. Kongrede, açık oylamayla yapılan seçimde Hüsamettin Elçi, oy birliği ile yeniden kooper


Kongrenin divan başkanlığını yapan Birlik Başkanı Temel Çoruh ve Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin başta olmak üzere Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu, Dolayoba Esnaf Odası Başkanı Aslan Metin, Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, MHP Pendik İlçe Başkanı Erdinç Kılıç ve yönetimi, bazı kooperatiflerin başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda esnafın katılımıyla gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını, kooperatif başkanı Hüsamettin ELÇİ yaptı.

ESNAFIMIN MENFAATİ İÇİN, HER TÜRLÜ RİSKİ ÜZERİME ALDIM
Konuşmasına, kredi faizlerinin 14 Ocak itibarı ile % 8’den % 6.5’e düşürüldüğünün müjdesini vererek başlayan başkan Hüsamettin Elçi, “Kooperatif olarak, esnafımızın menfaatlerini en iyi şekilde korumak ve esnafımıza daha fazla faydalı olabilmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bu noktada esnafımın menfaati için gerektiğinde, kişisel insiyatifimi de kullanarak, her türlü riski üzerime alıyorum.” şeklinde konuştu.

BEN, NAMUSUYLA ÇALIŞAN, DÜRÜST ESNAFIMA KREDİ KULLANDIRDIM
Kooperatif olarak yaşadıkları sıkıntıları da dile getiren Elçi, “2009 yılı için hedefimiz, 10 trilyon lira kredi dağıtmaktı. Fakat geri ödemelerdeki bir takım sıkıntılar nedeniyle, yasal zorunluluktan dolayı ancak 4.5 trilyon lira kredi verebildik. Kooperatifimizin, esnafımıza daha fazla faydalı olabilmesi için esnafımızın, kooperatifimizi, ihtiyaç duyduğunda başvurabileceği, kendi kasası gibi görmelidir. Bunun içinde el attığında bir şeyler bulabilmesi için, ödemelerini gününde yapmalıdır. Bu düşünceyle, hiç bir sahtekara kredi kullandırmadım. Ben, namusuyla çalışan, dürüst esnafıma kredi verdim, ama günün ne getireceği belli olmuyor. Esnafımın işleri bozulmuş, sıkıntıya düşmüş ve ödemelerini yapamamıştır.” dedi.

HERKESİN BELEDİYE  BAŞKANIYIM VE HERKESE KARŞI ADALETLİ OLMALIYIM
Kongreye katılan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ise, ilçede yaşanan bir takım sıkıntıları dile getirdiği konuşmasında, özellikle tersaneler bölgesinde yaşanan trafik sorununun ivedilikle çözüme kavuşturulacağını söyledi. Pendik’te yapılması planlanan projelerle ilgili bazı bilgiler de veren başkan ŞAHİN, kendisi için bir olmanın değil, birlikte olabilmenin önemine inandığını kaydederek, “Bu düşünceyle, sizlerin birlikte yapacağı istişarelerle ortaya koyacağınız projelerinizi gündemimize almak istiyorum. Sorunlarımıza ancak bu şekilde, ortak akılla hareket ederek, çözüm bulabiliriz. Unutmayın ki, ben bir belediye başkanı olarak taraf olamam. Ben, herkesin belediye başkanıyım ve bu nedenle her sese kulak vererek, adalet ve hakkaniyeti gözeterek, sorunlara çözüm üretmek zorundayım.” şeklinde konuştu.
Kongrede, raporların ibrası ve çeşitli konularda yönetime yetki kullanımları ile ilgili yetkilerin verilmesinin ardından, kooperatif başkanlığı ve yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

ESNAFIMIN % 10’U İSTEMEZSE ADAY OLMAYACAĞIM
Seçimden önce söz alan kooperatif başkan Hüsamettin Elçi, genel kurulda bulunan esnafa seslenerek, “Açık ve net olarak söylüyor ve soruyorum. Eğer esnafımın % 10’u, benim başkanlığımı istemiyorsa, aday olmayacağım.” dedi. Bu yönde hiç bir kimseden talep gelmeyince ELÇİ, adayım diyerek, açık oylama talebinde bulundu. Açık oylama ve tek liste ile yapılan seçimde, mevcut başkan Hüsamettin Elçi, oy birliğiyle yeniden kooperatif başkanlığına seçildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113