• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Eğitim-Bir Senlilerin Divan Toplantısı

Abdullah Yadigar



      Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubenin 11.Divan toplantısı, Kartal da bulunan Şube binasındaki Mehmet Akif İnan Salonunda yapıldı. Toplantıya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şubeye bağlı Pendik, Kartal, Maltepe, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar İlçelerinin yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ile Şube Denetleme Kurulu, Şube Disiplin Kurulu, Kadın Komisyonu ve Hizmetli-Memur Komisyonları Üyeleri katıldılar.

      Eğitim-Bir Sen 4 No.lu Şube Teşkilat Sekreteri Melih Durmaz katılımcılara ‘’hoş geldiniz’’ diyerek, açılış konuşması yaptı. Gündemi tanıttı. Daha sonra Şubeye bağlı ilçelerin yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ile Divan Üyelerinin tanışmalarını önerdi. Kısa bir tanışma faslından sonra Şube Sekreteri Yaşar Çağlar; Sendikal yapılanma (Şube Yönetimi, Disiplin Kurulu, Kadın Komisyonu, Memur-Hizmetli Komisyonları) hakkında tanıtıcı bilgi verdi. Akabinde, bir önceki 10.Divan (Mart-2010) Toplantısından bu güne kadar yapılan sendikal faaliyetlerini bir sunu ile tanıttı. Çağlar yapılan faaliyetleri özetle şu başlıklar altında takdim etti;
      *Okul Müdürleri Toplantısı (Pendik Gülistan da). Mustafa Özel tarafından yeni atanan müdürlere ‘’Vizyoner Bakış’’ konulu, söyleşi.
      *Eğitim Yöneticilerine ‘’Mesleki Eğitim Motivasyonu Programı’’  düzenlendi, Armutlu da.
      *Kartalda işyeri temsilcileri toplantısı düzenlendi.
      *Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü düzenledik.
      *Edirnekapı Şehitliğinde gıyabi cenaze namazı kılınıp sessiz yürüyüşe geçilerek şehitlikteki her bir şehidin kabri başına karanfiller bırakarak (şehitlerin ruhlarına) Fatihalar okundu.
      *’’YGS de Fransız Zulmü’’ adı altında Bostancıda yaşanan Leman Kaya olayını, Şube Başkanımız Ali Yalçın’ın girişimleri ile Türkiye gündemine taşıdık.
      *’’Sendikacıya Ünlem Soruşturması’’ adı altında Pendik de yaşanan kötü promosyon anlaşmasını gündeme taşıdık.
      *’’Sultanbeyli de Öğretmenler Rahatsız’’ Başlığı altında Sultanbeyli deki öğretmenlerin düşük puan değerlendirmesi ile oluşan mağduriyetlerini ‘’faks eylemi ile’’ Ankara’ya taşıdık.
      *Anayasa Referandumu ile ilgili (Şube Binamızda) Doç. Dr. Mustafa Şentopla bir söyleşi düzenledik.
      *Eğitim-Bir Sen İstanbul Şubeleri olarak İstanbul MEM Dr. Muammer Yıldız’a 3 önemli talebimizi ilettik.
      *Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde (Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdunun da katıldığı) ‘’Dayanışma Programı’’ düzenledik.
      *Pendik ve Tuzla ilçelerimizde ‘’Yat Gezileri’’, diğer ilçe temsilciliklerimizde de piknik gezileri ile sosyal etkinlikler düzenledik.
      *Şube Başkanımız Ali Yalçın’ın ‘’Ya Rotasyon’u Uygulayın Ya da Tapularını 35 Yılını Dolduran Müdürlere Verin’’ başlığı ile ilginç Yazıları Türkiye gündemine oturdu.
      *İlçelere atanan yeni Kaymakamlar ziyaret edildi.
      *Ramazan Ayında (Sayın Başbakanımız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdunun da) katıldığı iftar programı etkinliğine katıldık.
      *’’MEB’in 11 Yıllık Lojman Uykusu’’ başlığı ile 5 yıllığına verilen ancak 11 yılını dolduran lojmanları gündeme taşıdık.
      *Sınav Görevlerinde Adalet istedik.
      *’’MEB Yönetici Atamadaki Çarpıklığı Görmeli’’ çağrısı  ile Müdür Atamalarındaki yanlışlığı düzelttirdik.
      *Mahalli Basın ziyaretleri yapıldı. Bu kısa tanıtım sunumundan sonra katılımcıların dilek ve temennilerine geçilip, istek ve önerileri dinlendi. Şube Denetleme Kurulu Başkanı Celal Gündoğdu kısa bir selamlama konuşması yaptı. Gündoğdu özetle; ‘’Bugünkü konuşmaları heyecanla dinledim. Mehmet Akif İnanla beraberlik günlerimizi hatırladım. O günlerde okul müdürleri (beni bilmesinler diye) bizden kaçıyorlardı. Çünkü psikolojik bir baskı altında idiler. Bugün maşallah idareci üyelerimizle dolu olduğunu gördüm. Bu yaz kızımı gelin ettim. Mürüvvetini gördüm. Bugün ondan daha fazla sevindim. Ankara da farklı yerlerde hep 4 No.lu Şubenin konumunun ağırlığını gördüm. Genel Merkezimizin yaptığı teftiş ve incelemelerde 4 No.lu şube takdir- teşekkür aldı. Sendikam büyümüş, mürüvvetini gördüm. Ölsem de gam yemem.’’
      Kadın Komisyonları Eğitim Sekreteri Müyesser İsabetlide bir selamlama konuşması yaptı. İsabetli; ‘’1995 Yılında sendikamla tanıştım. O günleri hatırlayıp bu salona baktığım zaman gurur duydum. Salona girdiğimde gönlüm rahatladı. Tüm İlçe temsilcisi arkadaşlarımdan rica ediyorum, bölgelerinde hanım üyelerimizle ilgili sorunlar olduğunda bizi bilgilendirsinler. Biz Hanımlar Komisyonu olarak elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.’’ Daha sonra katılımcılar sırasıyla istek ve önerilerini dile getirdiler.
      Şube Başkanı Ali Yalçın Divan Üyelerinin istek ve temennilerini tek-tek not aldı. Katılımcıların tamamına yakını dinlendikten sonra Ali Yalçın genel bir değerlendirme konuşması yaptı.
      Ali Yalçın konuşmasını özetle şöyle sürdürdü; ‘’Sizler şu anda sendikanın kurmay kesimisiniz. Çiçeği burnunda idarecilersiniz. Bundan sonra eleştirel bakıp sorunları bize ileteceksiniz. Öğretmenlerin rahatsızlığını ve sorunlarını zamanında bize iletiniz. Biz anında o sorunun üzerine gidelim. Örneğin Beden Eğitimi Öğretmenlerinin sorunları bize iletilmişti. ‘’Beden Eğitimi Öğretmenleri Pasif Direnişte’’ başlığı altında sorunu basın-yayın yoluyla gündeme taşıdık. Sorunun çözümü noktasında yardımcı olduk. Sultanbeyli’deki öğretmenlerin hizmet puanı değerlendirmesindeki mağduriyetlerini düzelttirdik. Toplu görüşmelerde son dokuz yılın en kazanımlı görüşmesini yaptık.
      Elhamdülillah, bugün Divan Toplantısında bu salon bize dar geliyor. Eski büromuzda 4 yıl kaldık. Dar bir yerdi. 4 Yıl sonra burayı tuttuk. Pek çok bürokratı, siyasi partilerin yetkililerini, akademisyenleri konuk ettik. Seminerler verdirdik, söyleşiler düzenledik. Bakıyorum, burası da bize dar gelmeye başladı.
      Sizler basın-yayını iyi takip ediniz. Bizim gözümüzden kaçan şeyleri bize iletiniz. İnternet sitelerindeki yazıları takip edip tepkilerinizi yorumlarınızla ortaya koyunuz. Okul ziyaretlerinde nasıl davranmaları gerektiği konusunda da tavsiyelerde bulunan Yalçın; ziyaret esnasında kendinizi tanıtın, sendikal bir giriş yapın. Şartlar mecbur etmedikçe diğer sendikalara dokunmadan ne yapmak istediğinizi anlatın. Hedefi olmayan hiçbir gemiye rüzgâr yardım etmez. Hedef, %10 üye hedefimiz. Anayasa Referandumu sürecinde CHP’nin Beylikdüzü teşkilatına moral-motivasyon ziyareti yapan TES.’i deşifre etme zamanı. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.’’
      Ben de Eğitim-Bir Sen 4 No.lu Şubenin 11. Divan toplantısının eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını dilerim.

Bu yazı toplam 1541 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113