• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eğitim-Bir-Senlilerin ??Dayanışma Programı??

Abdullah Yadigar



         Kurulduğu günden beri sendikal hayata seviye getiren, hizmet sendikacılığı anlayışını yerleştiren Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No.lu Şube; geçtiğimiz hafta ‘’Dayanışma Gecesi’’ adı altında bir program düzenledi. Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde başlayan programa yoğun ilgi vardı. Akşam 19.00 da başlayan program saat 21.30 ‘a kadar devam etti.

              Davetliler arasında göze çarpan protokol üyelerinden hatırlayabildiğim isimlerden bazılarını şöyle sıralayabilirim; Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu. Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Mustafa Sarıca, Baki Kesik, Yasin Turunç, Yıldırım Demirci. Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Durak Demirel, Mustafa Aktaş, Dursun Aslan. Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Celal Gündoğdu, Yusuf Çiçek. Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Zeki Demirkol, Osman Atacan, Dündar Polatcan. Tuzla Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Mehmet Tuncel, Avni Er. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Bayram ve Ömer Yahşi. İsmini sayamadığım meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri ve pek çok eğitim çalışanı katıldı.

              Sunuculuğunu Tahir Kayanın yaptığı program, İstiklal Marşı ile başladı. Tuzla Halil Türkkan Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mehteran takımının bütün haşmetiyle sahneye doğru emin adımlarla ilerleyişi ve sahnede yerlerini almalarıyla seyirciler coşkulu anlar yaşadı. Daire şeklinde dizilen Mehter Takımı gurubunun ortasına yerleşen Mehterbaşı Ağa; -‘’Merhaba ey mehteran’’ deyip, sağ elini göğsüne koyarak takımı selamladı. Onlar da ‘’Merhaba Mehterbaşı Ağa’’ diyerek karşılık verdiler. Mehterbaşı Ağa’nın ‘’Hasduuur’’ komutunu vermesinin ardından ‘’haydi, ya Allah!’’ nidasının ardından, mehter vurmaya başladı. İlk marş;

                    Ceddin deden neslin baban,

                    Hep Kahraman Türk Milleti.

                    Orduların, pek çok zaman

                    Vermiştiler dünyaya şan…


              İki ileri, bir geri şeklinde olduğu yerde sayılarak sürdürülen bu marştan sonra Fatih Marşı’na geçtiler.

                    Yürekler kabarık gözlerde damla,

                     Mehteri saygıyla dur da selamla.

                     Bir huşu içinde dinle gülbankı,

                     Sesleniyor tarih bu ses o yankı.

                              Sen böyle yürürken tuğla sancakla,

                            Türk’ün savaşları geliyor akla...

  Ardından Fetih Marşını seslendirdiler;

                      Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek

                      Dağlardan çektiriler, kalyonlar çekilecek;

                      Kerpetenlerle surun dişleri sökülecek.

                              Yürü, hala ne diye oyunda oynaştasın?

                               Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.!


Mehter vurdukça izleyiciler,  duygulu anlar yaşadılar. Müteakiben Cihat Marşına geçildi;

                     Gafil ne bilir neşve-i pür, şevk-i vegayı,

                     Meydan-ı celadetteki envar-ı sefayı …


Mehterbaşının tok sesiyle Saf Suresinden(ayet-13); ‘’Nasrun minallahi ve fethun garib. Ve beşşiril-mü’minin.. ‘’ Ayetini okuyup, ‘’Genç Osman Marşı’’ komutunu verdi.

                     Genç Osman dediğin bir küçük uşak,

                     Beline bağlamış ibrişim kuşak (of, of)

                     Askerin içinde birinci uşak

                     Allah, Allah deyip geçti Genç Osman…


Yaklaşık 30 dakikalık bir mehter gösterisi, izleyicilerin hayli ilgi ve beğenisini kazandı. Mehteran gösterisinin ardından Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No.lu Şubenin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmet ve faaliyetlerinin tanıtıldığı bir sunu izletildi. Şube Başkanı Ali Yalçın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Yalçın, rahmetli M. Akif İnan’ın bir şiiriyle söze başladı.

                   Umut bir tohumsa kefen zarında

                   Gün olur fışkırır bir orman olur.

                   Bir adım atarsak kafes kırılır

                   Belki birden erir zincirlerimiz.


Başkan Yalçın şöyle devam etti; Eğitim-Bir Sen, sendikacılığı korsan gemilerin kavga zemininden çıkarıp, hizmet-rekabet sendikacılığı zeminine çekerek ezberi bozmuştur. Sorun sendikacılığı yerine, çözüm sendikacılığı anlayışını getirmiştir. Eğitim-Bir-Sen, ‘’Düşman devlet veya kutsal devlet’’anlayışıyla sendikacılık yapmıyor. Merkeze insanı oturtuyor. Ellerine beyaz eldiven giyip, milletin tepesine balyoz indirenleri herkes görüyor ve biliyor. Ayışığı planı, Ş. Eruygur’un ‘’ortamın mikseri olarak’’ sendikaları kullanması… Ulusal Birlik hareketi oluşumu… Memur- Sen’in çıkışı ile ‘’kutsal ittifak’’ üç günde çökmüştür. Sivil görünümlü üniformalı bazı kişi ve kurumların oyununu bozmuştur.

              Daha sonra Sanatçı Cem Murat Dişli, Türk Tasavvuf Müziğinden parçalar sunarak dinleyicilere hoş anlar yaşattı. Bu ziyafetin ardından Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Şahin özetle şöyle devam etti konuşmasına;  Son günlerde tarihin sayfalarına geçecek günleri yaşıyoruz. Korsan Devlet İsrail, hepimizi üzen hadiselere sebebiyet verdi. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Bu vesile ile Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu anladık. Bu toplantının Eğitim-Bir-Sen adına hayırlara vesile olmasını dilerim.

        Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu kürsüye geldi. Hazirunu selamladıktan sonra, şöyle devam etti;  -Sizlerle paylaşmak istediğim önemli noktalar var. Biz ülkemize hizmet edeceğiz. Bu aşk M. Akif İnan’ın deyimiyle; Özelde üyelerimizin özlük haklarına sahip çıkmak, genelde vatandaşlık görevini yerine getirmek. 2001 Yılından beri masa başı oturumları yaptık. Uzlaştırma kurulları kuruldu. Tavsiye niteliğinde kararlar alındı…  Siyasette kimin yaptığına bakarak ülkeye zarar verenler var. Bir kıssa anlatacağım. Mecnun, Leyla’sına  hasretini kavuşturmak için bir deve kiralıyor. Deve yeni yavrulamış. İki adım gidiyor, duraklayıp arkasına bakıyor. Bir türlü yol alamıyor. Mecnun deveden inip şöyle diyor; sen geridekine aşıksın, ben ileridekine. Bu hasret böyle bitmez… Siyaset darbecilerinin kimi İmralı’ya, kimi Silivri Ceza evine aşık… Biz kirliliğe aşık olanlardan değiliz. Bize düşen kiri yok etmek, nur’u akıtmaktır.

  Bu konuşmalardan sonra Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube adına Ali Yalçın’a (İSO 2008- Kalite Belgesi) takdim edildi. Ayrıca 4 No.lu şubeye bağlı Pendik, Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Tuzla, Adalar Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcileri ne’de ( Şube ve İstanbul’da sendikal yetkiyi almalarında gösterdikleri başarılarından dolayı)  birer plaketle ödüllendirildiler.

Bu yazı toplam 4017 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113