• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Eğitim-Bir Senlilerin Boğaz Turu

Abdullah Yadigar



      ‘’İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir.’’ Düsturunca, Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubeye bağlı Pendik temsilciliği üyelerine ‘’Boğaz Turu’’ düzenledi. Pendik ilçesine bağlı Eğitim-Bir Sen Üyesi idareci, öğretmen ve yakınlarından oluşan pek çok kişi katıldı.

      Geçtiğimiz Salı günü Eğitim-Bir Sen Pendik temsilciliği 600 kişilik büyük bir yat kiralayarak Eğitim-Bir Sen Üyeleri ve yakınlarına boğaz turu gezisi düzenledi. Saat 14.30 da Pendik İDO İskelesi önünden hareket edildi. Eğitim-Bir Sen Pendik temsilcisi Hasan Yılmaz bir selamlama konuşması yaptı. Yılmaz, katılımcılara ‘’Hoş geldiniz’’ dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü. Eğitim-Bir Sen, sendikacılığı kavga zemininden çıkarıp hizmet sendikacılığı anlayışını getirmiştir. Üyelerimize hizmet sunmaya devam ediyoruz. Yöneticilik sınavlarına hazırlık kursları düzenledik. Sınava hazırlık kitapları bastırdık. Üyelerimizin hizmetine sunduk. Hatta bu sınava hazırlık kitaplarımızı, rakip bir sendikanın duayenleri fotokopi ile çoğaltarak üyelerine dağıttılar. Biz gurur duyduk. Sınavı kazanan idarecilerimize Pendik Gülistan Sofrasında yemekli olarak Yazar Mustafa Özel’e ‘’Yöneticilikte Vizyoner Bakış’’ konulu konferans verdirdik. Pendik’teki okullarda görevli tüm üyelerimize guruplar halinde yemekli istişare toplantıları yaptık. Her ay mutat olarak okul temsilcilerimizle yemekli istişare toplantılarını devam ettirdik. Haziran ayının başında Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde ‘’Dayanışma Programı’’ adı altında şölen düzenledik. Nihayet okullar kapanırken öğretmenlerimizin bir yıllık yorgunluğu ve stresi atmaları için boğaz turu düzenledik. Üyelerimizden aldığımız üyelik aidat paylarını olduğu gibi üyelerimizin hizmetine sunuyoruz. Sizler en güzel hizmetlere layıksınız. Bu hizmetlerimiz zaman-zaman devam edecektir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

      Eğitim-Bir-Sen 4 No.lu Şube Başkanı Ali Yalçın söz aldı. Ali Yalçın Eğitim-Bir Sen’in sendikacılık anlayışının temelinde hizmet sendikacılığı anlayışı yatar. Eğitim-Bir Sen sorun üreten değil, sorun çözen, çözüm önerileri getiren bir bakış açısına sahiptir. Sendikamız Yönetici sınavları öncesi bir gurup öğretmenimizi ‘’Serdivan Çalıştayı’’ adı altında 10 günlük çalışmaya aldık. Formatör Öğretmen yetiştirdik. Bu çalışmaları kitaplaştırıp 24.000 adet bastırarak tüm illerdeki Eğitim-Bir Sen Şubelerine gönderdik. Sınava girecek üyelerimize dağıttık. Ardından ‘’Şeflik Sınavlarına Hazırlık Kitabı’’, akabinde ‘’Görevde Yükselme Sınavları Hazırlık Kursları Kitabı’’ bastırdık. Bir Dershane gibi hizmet sunduk. Şubemize bağlı ilçelerdeki tüm idareci üyelerimize Pendik Gülistan Sofrasında ‘’Yöneticilikte Vizyoner Bakış ‘’ konulu bir konferans verdirdik. Armutlu Tatil Köyünde ‘’Eğitim Yöneticileri Mesleki Gelişim ve Motivasyon’’ programı düzenledik. Maltepe Üniversitesi ile anlaşarak üç dönemdir üyelerimize Yüksek Lisans Tamamlama imkanını elde ettik. Önceki hafta Maltepe temsilciliğimiz Maltepe’deki  Dönerci Ali Usta Tesislerinde, Maltepe’deki üyelerimize yemekli program düzenledik. Geçen hafta Sultanbeyli temsilciliğimiz Sultanbeyli’deki üyelerimize piknik düzenledi. Bu hafta Pendik temsilciliğimiz 600 kişilik yatla boğaz turu düzenledi. Hizmetlerimiz seri halde devam ediyor. Bizim yaptığımız çalışmalar, hizmet sendikacılığına, akademik sendikacılığa dönüşmüştür. Sendikacılığı; iyilikleri tavsiye eden, kötülüklere set çeken bir anlayışın iz düşümü olarak görüyoruz. Olağanüstü dönemlerde sendikaları ortamın mikseri olarak kullanmak isteyen bazı çevreler, şimdiye kadar korsan gemilerin limanlarında siyaset yapanlar, devleti düşman veya kutsal olarak görenler, Eğitim-Bir Sen’in dik duruşu karşısında oluşturdukları ‘’Ulusal Birlik Hareketini’’ üç günün sonunda dağıtmak zorunda kaldılar. Sizler, Eğitim-Bir Senli olmakla (1-0) öndesiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, hayırlı tatiller dilerim.

      Bu kısa konuşmalardan sonra katılımcılara( etli pilav+ayran+tatlı) ikram edildi. Eğitim-Bir Sen şube ve ilçe yönetimindekiler bol miktarda su dağıtarak katılımcıların gönüllerini fethettiler. İkram devam ederken Eğitimci Tufan Yıldırım mükemmel bir rehberlik yaptı. Haydarpaşa açıklarından itibaren rehberlik hizmeti sunmaya başlayan Tufan Yıldırım İstanbul’un boğaza nazır tarih dolu kültürünü, 2 saat süreyle anlattı. Rumeli Hisarı önlerinden dönüş yapıldı. Zaman -zaman katılımcılara da söz hakkı tanıyan Tufan Hoca gönülleri fethetti.

      Saat 18.30 ‘u gösterdiğinde Pendik İDO iskelesine yanaşan 600 kişilik yat, misafirlerini iskeleye indiriyordu. Eğitim-Bir Sen’e teşekkürlerini ifade eden katılımcılar, selamlaşarak ayrıldılar. Bende bizlere bu kültür yüklü boğaz gezisini düzenleyen, bu gezinin başlangıcından dönüşümüze kadar hizmeti geçen Eğitim-Bir Sen Pendik Temsilciliğine ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Hayırlı hizmetlerinin devamını dilerim.

Bu yazı toplam 2316 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113