• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Eğitim-Bir Sen?lilerin 4. Olağan Kongresi

Abdullah Yadigar


      Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şubenin 4. Olağan Kongresi, 27 Kasım 2010 günü Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür-Sanat Evinde olağan bir şekilde yapıldı.

      Kongreyi başından sonuna kadar izledim. Bir Eğitim sendikasına yaraşır bir şekilde yapılan kongrede, alışık olduğumuz kavga ve atışmalar yoktu. ‘’Eğitim camiası işte böyle olur’’ dedirten bir olgunlukta devam etti.

      Saat 11.00’de başlayan kongrede; açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bir sunu izletildi. Sunuda, Eğitim-Bir Senin kuruluşundan (1992) günümüze kadar hak ve özgürlükler konusunda verdiği mücadele özetlendi. Kurucu Başkan Merhum Mehmet Akif İnanın 90’lı yıllardaki sendikal çalışmaları ve mücadelesine vurgu yapıldı.

      Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Şube Başkanı  Ali Yalçın; konuşmasına; ‘’4. Olağan Kurula hoş geldiniz.’’ Diyerek başladı. Kurucu Genel Başkanımız (Merhum) Mehmet Akif İnan;

      ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm

      Destanlar yazılır mezarımızdan.’

       Umut bir tohumsa kefen zarında

              Gün olur fışkırır bir orman olur.

              Bir adım atarsak kafes kırılır

              Belki birden erir zincirlerimiz.                  

      Bu dizelerden sonra bir avuç inanmış insanla 1992 yılında yola koyuluyordu. Bu güzel insanlara selam olsun.

      Bir rüyayı paylaşan Mehmet Akif İnan bey’e selam olsun.

      İyilikleri artırmanın, kötülükleri önlemenin mücadelesini veren kahramanlarına selam olsun.

      ‘’İnsanı yaşat ki; Devlet yaşasın.’’ Anlayışını yaşatanlara, selam olsun.

      Diyen Ali Yalçın; sendikal duruşlarını ve sendikal faaliyetlerini özetledi. 12 Aralık 2004’te göreve başladığımızda 720 üyemiz vardı. Bu gün ise Şubemiz sorumluluk alanında 2850 üyeye ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Biz Sendikal faaliyetleri kavga zemininden rekabet zeminine, hizmet zeminine çektik.  Dedi.

      Başkan Yalçın şöyle devam etti; Eğitim-Bir Sen, sendikacılığı  korsan gemilerin kavga zemininden çıkarıp, hizmet-rekabet sendikacılığı  zeminine çekerek ezberi bozmuştur. Sorun sendikacılığı yerine, çözüm sendikacılığı anlayışını getirmiştir. Eğitim-Bir-Sen, ‘’Düşman devlet veya kutsal devlet’’  anlayışıyla sendikacılık yapmıyor. Merkeze insanı oturtuyor. Ellerine beyaz eldiven giyip, milletin tepesine balyoz indirenleri herkes görüyor ve biliyor. Ayışığı planı, Ş. Eruygur’un ‘’ortamın mikseri olarak’’ sendikaları kullanması… Ulusal Birlik hareketi oluşumu… Memur- Sen’in çıkışı ile ‘’kutsal ittifak’’ üç günde çökmüştür. Sivil görünümlü üniformalı bazı kişi ve kurumların oyununu bozmuştur. Dün, ‘biz kaç kişiyiz?’ diyenler. Bugün ‘bir-kaç kişiyiz.’ Diyecek, duruma düştüler. Şeklinde özetledi.

      Eğitim-Bir-Sen’inlilerin Kongresine çok sayıda misafir, yönetici ve sendika üyesi öğretmen katıldı. Protokol sıralarında yer alan isimlerden bazıları; Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir. Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yasin Turunç, Yıldırım Demirci ve Necip Doğan. Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celâl Gündoğdu. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Bayram, Ömer Yahşi ve İbrahim Polat, Pendik Birikim Dershaneleri Müdürü Sabit Kılıç ve Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım, İstanbul Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Muhammed Kerem Öncel. ÖĞDER İstanbul İl Başkanı Hami Aydoğan. Saadet Partisi Pendik Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kadıoğlu. Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı İsmail Kızılgöz…

      Divan Başkanlığına Sabit Kılıç’ın seçilmesi ve divanın oluşumundan sonra seçimlere geçildi. Bu arada misafirlere, delege ve sendika üyelerine ikramda bulunuldu.

      Oy kullanan 95 delegeden 88 inin oyunu alan Ali Yalçın ve ekibi, önümüzdeki  üç yıllık bir süreçte görevi üstlendi. Ali YALÇIN ve ekibini tebrik eder, yeni dönemde başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 1965 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113