• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Eğitim-Bir-Sen, Sami Çelik?in başkanlığını düşürdü

Eğitim-Bir-Sen, Sami Çelik?in başkanlığını düşürdü
Türk Eğitim Sen İstanbul 6 No?lu Şube Başkanı Sami Çelik?in Şube Başkanlığı düştü.

Pendik Çamçeşme İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı iken aynı zamanda Türk Eğitim Sen Şube Başkanı olarak da görev yapan Sami Çelik’in okulunda kadrolu personel sayısı 100’ü geçince; Eğitim-Bir-Sen, ya sendikadan istifa etsin ya da idarecilik görevini bıraksın diye itiraz etti. İki görevi de bırakmak istemeyen Sami Çelik’in peşini bırakmayan Eğitim-Bir-Sen, sonunda Sami Çelik’in şube başkanlığını düşürdü.
 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendika Yasası 15/c: “…100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalıştığı işyerlerinin en üst amirleri ile yardımcıları, belediye başkanları ve yardımcıları” sendika üyesi olamazlar demektedir. Pendik Çamçeşme İlköğretim Okulu kadrolu personel sayısının 100’ün üzerine çıkması sonucu, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube; ilgili okul müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılı müracaatta bulunarak, Sami Çelik’in ya sendika görevine devam etmek için idarecilik görevini bırakması, ya da idarecilik görevine devam etmesi için sendika üyeliğinden istifa etmesini istedi.
 Sırasıyla Çamçeşme İlköğretim Okulu Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sami Çelik’in sendika üyeliğinden istifa ettiğine dair tevkifat listelerini ekleyerek Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube’ye cevap verdi. Sendika üyeliğinden istifa ettiği halde şube başkanlığını bırakmayan ve kaçak güreşen Sami Çelik’in sendika başkanı sıfatıyla kurumlara yazı yazması ve basına demeç vermesi üzerine Eğitim-Bir-Sen basın açıklaması yaparak “Sami Çelik Suç İşliyor.” dedi.
Özellikle yerel basının konuya geniş yer vermesi üzerine Türk Eğitim Sen, rahatsız olmuş ve Türk Eğitim Sen Genel Merkez web sitesinde “ADINIZ GAMMAZ BİR SEN Mİ OLDU?” diye karşılık verilmişti.
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube; sendika üyesi bile olmayan birinin yerel basına sendika başkanı olarak demeç vermesi ve okullara imzalı yazılar göndermesinin devam etmesi ve sendika şube sitelerinde “İst.6. No’lu Şube Başkanı Sami ÇELİK“ unvanını kullanması üzerine TC. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’ndan görüş istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113