• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dolu saat kaçta başlıyor? İstanbul için meteorolojiden yeni uyarı!

Dolu saat kaçta başlıyor? İstanbul için meteorolojiden yeni uyarı!
İSTANBUL hava durumu için AKOM ve meteorolojiden arka arkaya son dakika haberler geldi. AKOM dolu yok yağmur var derken Meteoroloji saat 17.00'da hem dolu hem yağmur bastıracak dedi. İşte gelen son dakika tahminler;

İstanbul için beklenen kuvvetli yağmur ve dolu yağışı daha erken başlayacak. Meteoroloji son dakika bilgisi geçti ve yağışın saat 17.00'da başlayacağını duyurdu. AKOM'dan da az önce açıklama geldi. Yarım saat içinde çok kuvvetli yağış uyarısı verildi.

AKOM'a göre dolu yağışı yok ancak yağmur çok şiddetli olacak. Meteoroloji ise geçtiği son dakika bilgisinde dolu yağışı da var diyor. AKOM'un twitter hesabından geçtiği son dakika mesajında ise şu ifadeler yer aldı:

Meteoroloji Son Dakika açıklaması: Meteoroloji resmi sitesinden yayınlanan son dakika açıklamada şöyle denildi:
-'İstanbul çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün 17.00-22.00 saatleri arasında il genelinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

 

AKOM'dan İstanbul uyarısı! Yarım saat içinde geliyor

 

Ceviz büyüklüğünde mi?
Samsun Üniversitesi meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağacağı kehanetinde bulunmuştu. Meteoroloji geçtiği uyarıda 'ceviz büyüklüğünde' demese de çok kuvvetli yağmur ve dolu yağışı görüleceğini bildirdi. Meteoroloji profesörü Orhan Şen ise dolu yağışının ceviz büyüklüğünde değil en fazla fındık büyüklüğünde olacağını söyledi. Yani geçen yıl araba camlarını kırana benzer bir dolu yağışı olmayacak.

İstanbul saatlik hava durumu
İSTANBUL için meteorolojinin yayınladığı saatlik hava durumuna göre yağışlar akşam saatlerine kaldı. Meteorolojinin yenilediği son İstanbul Hava durumu tahmininde dolu yağışının saat 17.00'den sonra görüleceği bilgisi yer alıyor. İşte saatlik İstanbul hava durumu tahmini:

istanbul saatlik hava durumu dolu saati

Meteoroloji çok kuvvetli olacak diyor!
MGM açıklamasında yağışların bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bildirildi. Meteoroloji kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağını duyurdu.

Trakya bölgesi dikkat! : Meteoroloji İstanbul ile birlikte bugün Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı uyarısını geçti. Sel, su baskını, yıldırım ve dolu riskinin yüksek olduğu bildirilen açıklamada yağışların haftasonu Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz'de etkili olmaya devam edeceği bilgisi verildi.
 

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde: Yağmur, dolu ve kuvvetli yağışlara rağmen hava sıcaklığı düşmüyor. Meteoroloji Hava sıcaklıkların bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerimizde hissedilir derecede artacağını ve mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu. MGM açıklamasında batı bölgelerindeki yağışa rağmen sıcaklıklarda değişiklik olmayacağı bildirildi.

GEÇEN YIL BÜYÜK HASARA NEDEN OLMUŞTU: İstanbul'da geçen yıl 27 Temmuz'da meydana gelen ve yaklaşık 20-25 dakika süren şiddetli dolu yağışı nedeniyle megakentte trafik durma noktasına gelmiş, binlerce araçta ve binalarda ciddi hasarlar oluşmuş, hava trafiğinde de aksamalar meydana gelmişti

Kaynak:İnternethaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113