• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Dini doğru öğrenin doğru öğretin

Dini doğru öğrenin doğru öğretin
İlçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanan Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen ?Camilerin Sosyal Hayattaki Fonksiyonu? konulu konferansa katılarak bir konuşma yapan kaymakam Mehmet Oduncu, din görevlilerine, dinimizi doğru öğrenin ve do

Geçtiğimiz pazartesi günü Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nihat Temel’in katıldığı program, Pendiklilerden yoğun ilgi gördü.

Pendik Kaymakamı Dr. Mehmet Oduncu, belediye başkan yardımcısı Atilla İpek, Pendik Müftüsü Ziya Ersin ve müftü vekili Fikret Cesur ile Pendikli din görevlileri ve çok sayıda Pendikli hanımların katılımıyla gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başladı.
Programın selamlamın konuşmasını yapan müftü Ziya ERSİN, hayırlara vesile olması dileğiyle, din görevlilerinin ve tüm halkımızın, cami ve din görevlileri haftasını kutladı. Müftü Ersin yaptığı kısa konuşmada, camilerin ve din görevlilerinin önemini vurgulayarak, “Camisiz din görevlileri, din görevlisiz cami olmaz.” dedi.

DİN GÖREVLİLERİ, EN AZ BİZLER KADAR MESULDÜR

Programda söz alan Pendik Kaymakamı Mehmet Oduncu konuşmasında, toplum hayatı için en önemli meslekler, öğretmenlik ve din görevlisi mesleğidir ifadesinde bulunarak, din görevlilerinin önemine değindi. Kaymakam Oduncu, “Okula gitmeyen vatandaşlarımızın eğitim mekanları camilerdir. Bu vatandaşlarımızın eğitimini üstlenmiş din görevlilerimiz, ilçemizin ve toplumumuzun gelişmesinde, güzelleşmesinde en az biz kaymakamlar, hakim ve savcılar, yerel yönetimler ve öğretmenler kadar mesuliyet sahibidirler. Yanlışlar, hatalar ve yanlışlarda da din görevlilerimiz pay sahibidir.” şeklinde konuştu.

DİNİMİZİ, DİYANETİMİZİ İYİ ÖĞRENİN, ÖĞRETİN VE YAŞAYIN

Konuşmasında toplumumuzdaki her kesin dinini, diyanetini en iyi şekilde öğrenmeye ve yaşamaya hakkı olduğunu kaydeden kaymakam Oduncu, din görevlilerinden kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini ve dinlerini en doğru şekilde öğrenerek topluma öğretmelerini istedi.
Program, Türkiye Kadın Hafızlar Yarışması Birincisi Pendikli Kadın Hafız Mücella Hacımısıroğlu’nun kaymakam Mehmet Oduncu tarafından yapılan bir plaket takdiminin ardından, Pendik Din Görevlileri Derneği Başkanı Bahattin Akçay’ın konuşmasıyla devam etti.
 

Program kapsamında tertiplenen konferansın konuşmacı konuğu Prof. Dr. Nihat Temel yaptığı uzun sunumda, camilerin toplum hayatında üstlendiği fonksiyonu, tarihi süzgeçten geçirerek, verdiği çeşitli örneklerle katılımcılara anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113