• BIST 10241.61
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Değişen çok şey var

Değişen çok şey var
Son iki yılda UEFA kriterlerini tamamlayan Pendikspor, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan kulüp lisansı olan 11 kulüpten birisi oldu.

Pendikspor’da taşlar yerinden oynuyor

Son iki yılda UEFA kriterlerini tamamlayan Pendikspor, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan kulüp lisansı olan 11 kulüpten birisi oldu.

Sami Bayram Başkanlığı’ndaki Pendikspor yönetim kurulu sorunları çözmek ve kulübü kurumsal bir yapıya kavuşturmak için elbirliğiyle çalışıyor. Elini taşın altına koyan yönetim kurulu üyeleri, görev alanlarıyla ilgili önemli icraatlara imza atıyorlar. Kulüpte artık sorunlar halının altına süpürülmüyor. Olumsuzluklar tespit edilip birbir üzerine gidiliyor.

İlk etapta kulübün mali yapısı ele alındı. 2-3 yıl öncesine kadar 2.5 milyon liraya yaklaşan borç, alınan tedbirlerle sıfıra indirildi. Kulübün hiç bir fubolcusuna ve kuruma borcu bulunmuyor.

Mali İşlerden sorumlu as başkan yardımcısı Yılmaz Yıldız, kaçakları önlediklerini ve maliyetleri önemli ölçüde düşürdüklerini söylüyor.

HER ŞEY PENDİKSPOR İÇİN

Kulüpteki her şeyin yönetim kurulunun kontrolü altına girdiğine dikkat çeken başkan Sami Bayram, “Mesaimizin önemli bir bölümünü Pendikspor için harcıyoruz. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım özel işlerine gösterdiği itinanın aynısını Pendikspor için gösteriyorlar. Gece geç saatlere kadar Pendikspor’un başarısı için çalışıyoruz. Takım olma yolunda, kurumsallaşma anlamında epey mesafe katettik. Daha alacak çok yolumuz var. Elbirliğiyle, büyük bir birlik beraberlik örneği göstererek çalışıyoruz.”dedi.

KAYNAKLAR DOĞRU KULLANILIYOR

Kulübün tüm gelir ve giderleri yönetim kurulu tarafından titizlikle takip ediliyor. Tüm alımlar ihale usulü gerçekleştiriliyor. Alınacak malzemelere oldukça titiz bir araştırma sonucunda karar veriliyor. Bu sayede maliyetler oldukça geriledi. Kaynak kullanımı doğru bir şekilde yapılıyor.

 

Tesislerde önemli bir disiplin hakim. Yönetimin bilgisi olmadan kuş uçurtulmuyor.

Pendikspor tarihinde ilk kez futbolcu izleme komitesi oluşturuldu. Eski futbolculardan Fikret Akdemir’in başkanlığındaki izleme komitesi Türkiye’nin dört bir yanındaki amatör karşılaşmaları, 3. ve 2. Lig maçlarını takip ediyor. Takip edilen futbolcularla ilgili dosya oluşturuldu. İzlenen futbolcuların tüm özelikleri ve performansları dosyalara ve bilgisayar ortamına aktarılıyor. Transfer sezonu gelmeden önce kırmızı beyazlı yönetim transferi sonlandırmak düşüncesinde. Buradaki amaç, ihtiyaç duyulan mevkilere en uygun fiyatla en doğru transfer gerçekleştirmek.

ALTYAPI DÜZENE GİRDİ

Nisan ayına kadar yönetim kurulunun elinde adeta bir futbolcu veri bankası olacak. Tansfer komitesi ve teknik heyet alınacak olan futbolculara, bu dosyalara bakarak birlikte karar verecekler.

Aynı durum altyapı içinde geçerli. Altyapılarda görev alan tüm sporcular için veri bankası oluşturudu. Her futbolcunun ayrı bir dosyası var. Altyapı hocaları, futbolcularla ilgili tüm bilgileri bu dosyalara aktarıyorlar. Her altyapı oyuncusunun gelişimi dosyadan takip ediliyor. Altyapılardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Selahattin Çindir,  titizlikle bu konudaki çalışmaları yürütüyor. Vaktinin önemli bir bölümünü altyapı oyuncularıyla ve hocalarıyla geçiriyor.  Burada hedef Pendikspor’a ve Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak. Örnek gösterilen bir altyapı oluşturmak.

 MEHMET ALPASLAN TESİSLERDE KALIYOR

Teknik heyet Teknik Direktör Mehmet Alpaslan nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Mesaisinin önemli bir bölümünü tesislerde geçiren Alpaslan, haftanın yalnızca bir günü evine gidiyor. Tek amacının Pendikspor’un başarısı olduğunu söyleyen Alpaslan, yönetim kuruluyla uyum içerisinde çalıştıklarını söylüyor.

Pendikspor’da iki dönem başkanlık yapan, şimdi de yönetici olan Şifa Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yılmaz, kulüp tarihinin en iyi teknik direktörü ve teknik heyetiyle çalıştıklarını kaydediyor.  Yılmaz, Pendikspor’da şimdiye kadar bir çok teknik adam gördüğünü ve birlikte çalıştıklarını belirterek, Mehmet Alpaslan’ın bir başka olduğunun altını çiziyor.

 

Pendikspor’da özellikle son beş ayda büyük bir disiplin göze çarpıyor. Bu disiplini her alanda görmek mümkün. Özellikle Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Yardımcısı Yardımcısı  Yılmaz Yıldız, kulübün herşeyiyle ilgileniyor. Kendilerini Pendikspor’un başarısına adadıklarını, ancak yine de bir çok tepki aldıklarına vurgu yapan Yıldız, “ İşimizi gücümüzü bırakıp Pendikspor’la ilgileniyoruz, başarısı için ter döküyoruz. Zamanımızdan, paramızdan fedakarlık yapıyoruz. Ama yine de bir çok tepki alıyoruz. Tepkiler haklı olsa gam yemeyeceğiz, işin iç yüzünü bilmeden ileri geri konuşuyorlar. Biz Pendikspor’un başarısı için buradayız. Bu takımı mutlaka kurumsal bir yapıya oturtacağız. Başkanımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Takım olma yolunda çok ciddi mesafeler aldık. Eskiyle kıyaslanamayacak ölçüde masafe kaydettik. Kulüpte herşey yönetim kurulunun kontrolü altında. Haberimiz olmadan en küçük bir şey olmuyor. Çok yakında daha güzel şeyler olacak. Pendikspor, Türkiye’de örnek gösterilen kulüplerden olacak. Şimdiden Türkiye’de mali disiplin anlamında ilk 11  takım içerisine girmiş bulunuyoruz. Yani Türkiye’de UEFA kriterlerini yerine getiren 11 takımdan birisiyiz. Bir çok süper lig takımı, Beşiktaş’ta dahil olmak üzere bizim başardığımızı başaramadı. Bu başarıda emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. 2013’ün mayıs ayına kadar devlete olan tüm borçlarımızı ödemiş durumdayız. Pendikspor’u sahiplenen ve yöneten bir yönetim kurulu var. Mali yönden gıpta edilecek noktadayız.” Dedi.

 

Türkiye’de olduğu gibi Pendik’te de başarının A takımın başarısına endekslendiğini kaydeden kulüp başkanı Sami Bayram, “ Türkiye Kupası’nda iyi sonuçlar alıyoruz. Süper Lig ekibi Sanita Boru Elazığspor’u eleyerek 4’ncü tura yükseldik. Yine tüm Türkiye Pendikspor’u konuştu. Tüm teknik heyeti ve futbocu arkadaşlarımı başarılarından dolayı kutluyorum. Pendik’e büyük bir sevinç yaşattılar. Olumlu sonuçları lig karşılaşmalarında da alacağız. İlk haftalarda istediğimiz sonuçları alamadık. Ancak son haftalarda arzu edilen sonuçları skorları almaya başladık. Bundan sonraki haftalarda daha iyi olacak ve puan cetvelinde üst sıralara doğru yükseleceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

ART NİYETLİLERE PRİM YOK

Başarısız olmaları için bir kısım kişlerin adeta pusuda beklediğini hatta dua ettiğine de dikkat çeken Sami Bayram, “ Pendikspor kimsenin babasının malı değildir. Pendikspor’un başarısızlığı tüm Pendik’i ilgilendirir. Biz her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Ancak bazı art niyetli kişiler ille de başarısız olalım diye uğraşıyor. Art niyetlilere prim vermeye niyetimiz yok. Bizim hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda planlarımız var. İki yıllık planımızda ptt birinci lige yükselmek var. Bunu başaracak gücümüz ve kudretimiz var.”diye konuştu.

 

Yönetim kurulu üyeleri, yeni çıkan sporda şiddet yasasıyla ilgili alınan kararlara da uyduklarını, ağır yaptırımlar içeren kanun gereği maçlara taraftar götürme ve ücretsiz toplu billet verme gibi uygulamalara son verildiğini de söylediler.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113