• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ÇÖPTEN EKMEK TOPLAYAN MÜTEAHHİT

ÇÖPTEN EKMEK TOPLAYAN MÜTEAHHİT
Pendik Fevziçakmak Mahallesi?nde ikamet eden müteahhit Orhan Kabarık, çöplerden topladığı ekmekleri, köpeklere ve deniz hayvanlarına, giysileri ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor.


Pendik Fevziçakmak Mahallesi’nde ikamet eden 20 yıllık müteahhit, 1958 Zonguldak doğumlu Orhan Kabarık’ı, bir çöp konteynırının içinden poşetlere ekmek toplarken gördük. Ve merakla, “Kimsiniz. Ne iş yapasınız. Arabanızın bağajı niye poşetlerle ekmek dolu ve bazı elbiseler de bağajda mevcut.” diye kendisine sorduğumuzde gördük ki, Orhan Kabarık’ın hayat hikayesi de soy ismi gibi hayli kabarık.
    Sorularımızı içtenlikle cevaplayan Kabarık’ın, ‘20 yıldır inşaat işlerinde uğraş veren bir müteahhit olduğunu, 2000 krizinde hayli zordurumda kalarak iflas ettğini, çok büyük imkanlardan bir an da beşkuruşsus kaldığını ve bu çaresizliği yurdışına giderek, aşmaya çalıştığını. Ancak şanssızlıkların orada da yakasını bırakmadığını. Çalıştığı firmanın, iflas etmesi ve çalışanlarına para ödeyemediği için çalışanların Türkiye’ye kendi imkanları ile gelmek zorunda kaldığını’ sonradan öğrendik.
    Büyük umutlarla gittiği yurtdışından ülkeye dönüşünü anlatırken, gözlerinin dolduğuna şahit olduk Kabarık’ın. Cebinde parası olmadığı için Türkiye’ye, acilen bir kana ihtiyacı olan hasta yakını tarafından bir litre kan karşılığında aldığı 132 dinar sayesinde geldiğini ve kaldığı yerden işlerine başladığını göz yaşlarıyla anlatan Orhan Kabarık, ancak Türkiye’deki işsizlik ve yoksulluk konusunda da hayli kızgın.
    Mahallelerde gezerken gözü çöp bidonlarına takılan KABARIK, “Aklım almıyor, henüz yeni ve taze ekmekler poşet poşet atılmış. Böylesi bir israf karşısında hayal kırıklığı yaşıyorum.” diyor.
    Çöpten topladığı ekmekleri, sokak hayvanlarına ve deniz kenarına giderek balıklara yedirdiğini, bu olayın kendisini hayli mutlu ettiğini belirten Kabarık, sadece ekmekleri değil, çöp konteynırlarına atılan yeni elbiseleri de alarak, ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmayı kendine adeta bir görev bilmiş.
    Bu davranışıyla insanlara yardımcı olarak kendisini hayli mutlu hissetiğini belirten Kabarık, israfın her türlüsüne karşı olduğunu söyleyerek, “Benim evimde bir lamba yanarken, diğer bir lamba asla yanmaz. Hayat, bana çok şey öğretti.” diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113