• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Çocuklarınızın hayatını karartmayın!

Çocuklarınızın hayatını karartmayın!
Dil gelişim uzmanı Kürşat Arıkmert, basit bir soğuk algınlığında bile, çocuklarının sağlığı için doktor doktor dolaşarak, çare arayan ailelerin, psikoloji sorunlarla karşılaştıklarında ise, vurdum duymaz bir tavır sergileyerek, gerekli duyarlılığı gösterm



TEDAVİ EDİLEN ÇOCUKLAR, HAYATA TUTUNABİLİR
26 Ocak Çarşamba günü, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Psikiyatri-Psikolojik Danışmanlık-Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezi (DİLGEM) tarafından Pendik Belediyesi işbirliğiyle tertiplenen ‘çocuklarda dil ve konuşma bozuklukları ve nedenleri’ konulu seminerde konuşan DİLGEM işletmesi sahibi dil gelişim uzmanı Kürşat Arıkmert, “Çocuklar üzerinde büyük travmalar yaratan ve tedavi edilmediğinde, çocuklarımızın dünyasını karartan, gecikmiş konuşma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, artikülasyon bozuklukları, öğrenme güçlüğü, okuma-yazma güçlüğü ve okul başarısızlığı gibi dil ve konuşma bozuklukları, nedense bu sorunları yaşayan aileler tarafından yeterince önemsenmiyor. Ama aileler şunu çok iyi bilmeliler ki, bu sorunlar çocuklarımızın psikolojilerini bozarak; başarılı, mutlu ve çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmelerini engellemektedir. Bu nedenle aileler, utanmadan ve çekinmeden, çocuklarının psikolojik rahatsızlıklarına da gerekli duyarlılığı göstererek, en kısa sürede tedavi ettirmelidirler.” şeklinde konuştu.
YAPISAL BOZUKLUKLARDA ZAMANINDA MÜDAHALE ŞART
Seminerin diğer konuşmacısı Ordonti Uzmanı Dr. Eşref Kerem Atamözlü ise, konuşma organları ve yapısal bozukluklar konusunda bilgi vererek; psikolojik sorunlarda olduğu gibi, bu tür sorunlarda da zamanında ve uzman kişilerce yapılacak müdahale ve tedavilerin önemini vurguladı. Dr. ATAMÖZLÜ, yapısal bozukluklarda, erken yaşlarda tedavi şanslarının daha yüksek olduğunu ve küçük operasyonlarla bir çok sorunun giderilebildiğini, ilerleyen yaşlarda ise, müdahale şanslarının azaldığını ve daha büyük operasyonlar gerektiğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113