• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Çocuk Edebiyatı Çalıştayı 25 Ekim'de

Çocuk Edebiyatı Çalıştayı 25 Ekim'de
Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği tarafından 25 Ekim 2015 Pazar günü, İstanbul?da Türk ve İslâm Dünyası Çocuk Edebiyatı Çalıştayı düzenlenecek.

TÜRK VE İSLÂM DÜNYASI ÇOCUK EDEBİYATI ÇALIŞTAYI

Türkiye, Yurt Dışı Türkler, Akraba Topluluklar ve İslâm ülkeleri arasında çocuk ve gençlik Edebiyatı alanında ortak çalışmalar planlamak, uluslararası nitelikte ortak ödüllendirme sistemi kurmak, Türk ve İslam Dünyası Çocuk Edebiyatı Tarihi Yazma Projesi’ni ortak çalışma olarak hayata geçirmek amacıyla düzenlenen çalıştay için şu ana kadar 17 ülkenin katılımı kesinleşti. Başvurular devam ediyor.

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bican Veysel Yıldız konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Farklı kültürlerin ve halkların medeniyeti birlikte inşa ettiği İslâm coğrafyası şimdilerde savaş ve çatışma ile anılmaktadır. Bölgede yaşanan bu istikrarsızlık hâli ve çatışma durumu “ortak kültür ve medeniyet değerlerimizin, ortak yanlarımızın çocukluktan başlayarak tanıtılmasının ve yetişecek nesillere sanat ve edebiyat zevkinin erken yaşlarda verilmesinin gerekliliğine dair farkındalık yaratma” ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Türkiye’nin uluslararası alanda daha doğru tanınması, Yurt Dışı Türkler, Akraba Topluluklar ve İslâm ülkeleri ile hedeflenen dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin sağlam temellere oturtulması da çocukların ve onlar için eserler veren edebiyatçıların ortak zeminde buluşması, ortak hedeflere yürümesi ile daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı alanında Türkiye ile Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar ile diğer İslâm ülkelerinin ortak sorunlarının ve bu sorunların çözümüne yönelik yöntem ve çalışmaların belirlenmesi,

Yapılabilecek ortak çalışmaların, kısa ve uzun vadeli ortak hedeflerin belirlenmesi,

Çocuk ve gençlere yönelik sözlü edebiyat ürünlerinin tespiti, derlenmesi, ortak kültür ve medeniyet mirası olarak yazılı edebiyata aktarılmasında işbirliği yapılması,

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı alanında uluslararası nitelikte ortak bir ödüllendirme ile bu alandaki eserlerin kalitelerinin yükseltilmesinin teşvik edilmesi ve nitelikli eserlerin desteklenmesini sağlamak,

Türkiye ile Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar ile diğer İslâm ülkelerinin aydınları, yazarları, akademisyenleri ve çocukları arasında ortak bir kültür ve gönül bağı oluşturmak, amaçalarına yönelik olarak Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği tarafından 25 Ekim 2015 Pazar günü, İstanbul’da Türk ve İslâm Dünyası Çocuk Edebiyatı Çalıştayı düzenlenecektir.

Çalıştay, “Türk ve İslâm Dünyası Çocuk Edebiyatı” ana teması çevresinde Türk ve İslâm Medeniyeti’ne katkı sağlamış halkların çocuk ve gençlik edebiyatı alanında çalışmalar yapan şairler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, akademisyenler, eğitimciler, çocuk ve gençlik edebiyatı alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Çalıştayda üç tema üzerinde çalışmalar yürütülecektir:              Çocuk ve Gençlik Edebiyatı alanında Türkiye, Yurt Dışı Türkler, Akraba Topluluklar ve İslâm ülkeleri arasında ortak çalışmalar planlamak.

             Çocuk ve Gençlik Edebiyatı alanında uluslararası nitelikte ortak ödüllendirme sisteminin kural ve yöntemlerini belirlemek.

             Türk ve İslam Dünyası Çocuk Edebiyatı Tarihi Yazma Projesi’ni ortak çalışma olarak hayata geçirmek ve bu çalışmayı birlikte yürütmek.

Daha geniş bilgi almak isteyenler, derneğimizin www.cogeyb.org adresindeki sitesinden bilgi edinebilirler.

 

                Basın mensuplarımız başta olmak üzere çalıştayın amacına ulaşması için katkı sunan herkese teşekkür ederiz.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113