• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

CHP'nin 2028 seçimindeki cumhurbaşkanı adayı belli oldu!

CHP'nin 2028 seçimindeki cumhurbaşkanı adayı belli oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanlığı adaylığı için aklındaki ismin Mansur Yavaş olduğu öğrenildi.

 tv100'den Betül Araz’a konuşan parti kaynakları, "Yavaş neden konuşmuyor? Yıpranmıyor, taraf olmuyor. Kemal Bey’in kafasındaki tablo belli" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçim sonrası belirlediği yol haritası ortaya çıktı… 2025 yılında erken seçim olacağını düşünüyor ve adımlarını bu yönde atıyor. Hatta kafasındaki cumhurbaşkanı adayı da net… Kendisi aday olmayacak ama çalışmalarını Ankara büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş için yapıyor.

 

Foto - CHP’nin gelecek seçimdeki cumhurbaşkanı adayı belli oldu! Duyunca şok olacaksınız

Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım'da yapılacak kurultayın hemen akabinde tüzük değişikliğine gidecek. Ardından yerel seçim için belediye başkan adayı belirleme çalışması başlayacak. tv100’den Betül Araz’ın haberine göre, çalışmaların hemen ardından da ardından cumhurbaşkanı adayını seçime hazırlamaya başlayacak. O ismin de Mansur Yavaş olduğu belirtiliyor.

Foto - CHP’nin gelecek seçimdeki cumhurbaşkanı adayı belli oldu! Duyunca şok olacaksınız

Kılıçdaroğlu, kurmaylarına bu süreçte Mansur Yavaş'ın kendini yıpratmadığını söyledi. tv100’e konuşan parti kaynakları, "Yavaş neden konuşmuyor? Yıpranmıyor, taraf olmuyor. Kemal Bey’in kafasındaki tablo belli" dedi. Pazartesi günü CHP MYK toplantısı vardı ve yaklaşık 3 saat sürdü. Ana gündem, 17 Ekim'de bitecek olan il kongreleriydi. Genel Merkez kaynakları, "Kongrelerin çoğunluğunu değişimciler aldı" söylemlerini yalanladı.

Foto - CHP’nin gelecek seçimdeki cumhurbaşkanı adayı belli oldu! Duyunca şok olacaksınız

"Tablo anlatıldığı gibi değil" dediler. 4-5 Kasım’daki kurultayda değişimcilerin 350-400 delegenin oyunu alacağını Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 900 civarı oy alacağının altını çizdiler. Ayrıca Kılıçdaroğlu, Kurultay'a çarşaf liste ile gitmek istediğini MYK üyelerine iletti. CHP Genel Merkezi, bir yandan da kurultay sonrası yapılacak grup başkanlığı seçimine hazırlanıyor. En güçlü aday ise Parti Sözcüsü Faik Öztrak olarak gösteriliyor. MYK'da alınan bir başka karar da Faik Öztrak’tan boşalacak koltuğa bir kadın sözcü atanması noktasında oldu. Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113