• BIST 9990.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

CHP'de sürpriz olmadı! Tarık Balyalı Pendik Belediye Başkan Adayı oldu

CHP'de sürpriz olmadı! Tarık Balyalı Pendik Belediye Başkan Adayı oldu
İBB Grup Başkanvekili Tarık Balyalı CHP Pendik Belediye Başkan Adayı oldu. Kararı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu.

31 Mart 2024 seçimlerine az bir süre kala tüm partilerde olduğu gibi Cumhuriyet halk partisi belediye başkan adaylarını bir bir açıklamaya devam ediyor. CHP'de bu gün düzenlenen parti meclisi toplantısında Türkiye geneli Büyükşehir İl ve ilçelerden oluşan 126 belediye başkan adayını açıkladı

TARIK BALYALI'NIN ADAYLIĞINI EKREM İMAMOĞLU DUYURDU

Tarık Balyalı'nın adaylığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu. Yapılan açıklamada; “İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tarık Balyalı’yı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” denildi  
  

  CHP PENDİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TARIK BALYALI OLDU

CHP Parti sözcüsü Deniz Yücel, yaptığı açıklamada İstanbul Pendik Belediye başkan Adayı olarak İBB Grup Başkanvekili Süleyman Tarık Balyalı olduğunu açıkladı.

TARIK BALYALI KİMDİR?

Süleyman Tarık Balyalı, 1973 yılında İstanbul, Pendik'te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Pendik’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Bölümü’nde tamamladı.

Pendik’te Mali Müşavir olarak kendisine ait bir bürosu bulunan Tarık Balyalı, 1995 yılında CHP’ye üye olarak siyasete girdi. 1996 yılında CHP Pendik Gençlik Kolu Başkanı, 1998 – 1999 yılları arasında da CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yine hem gençlik kollarında hem de ana kademede İlçe, İl ve Kurultay Delegelikleri yaptı. İlçe ana kademede iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi, bir dönem de İlçe Sekreteri olarak görev yaptı. İSMMMO Meslek Yasası Komite Üyeliği, KAFFED (Kafkas Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu Üyeliği, 1864 İstanbul Kafkasyalılar Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kuzey Ormanları Savunması Aktivistliği gibi pek çok demokratik kitle örgütünde aktif olarak görev aldı.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Görev süresi boyunca Pendik Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye ve Pendik Belediye Meclis Üyeliklerine seçilmiştir. Bu dönem içerisinde Pendik Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği, İBB’de Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

Süleyman Tarık Balyalı, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113