• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

CHP ve ÖTENAZİ

Bülent Ertekin

Bir tarafta Cumhur ittifakı
Diğer  tarafta Millet ittifakı
Yakın bir zamanda ise yaşadığımız şehirleri yakından alakadar edecek olan Belediye seçimleri.
Seçimler yaklaştıkça anamuhalefet partisinde; gerek parti içerisinde, gerekse seçmenleri tarafından aday belirlemedeki TEK TİP DAYATMACILIĞA karşı bir baş kaldırış isyan ve İSTEMEZÜÜK!!!,, seçmenin ise yapılan KİRLİ İTTİFAKA karşı takındığı tavrı hemen hemen hergün gazete manşetlerinin ve ana haber bültenlerinin ilk haberleri olarak görmekteyiz.
Yani nerede ise 100 yıllık bir siyasi parti KENDİ KENDİNİ BİTİRECEK.
Yada diğer bir ifade ile
ÖTENAZİ YAPACAK.

ÖTENAZİ de oluyor be kardeşim? derseniz; ki haklı olarak diyebilirsiniz. Bende bildiğim kadarı ile, "acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak kişinin hayatını sonlandırmaktır" derim.

Son bir aydır CHP'yi; milletvekilleri, belediye başkanları, parti meclisi üyeleri ve son halka olarak seçmenlerini karşı karşıya getiren en önemli gündem maddesi,

CHP-HDP-İP İTTİFAKI.

Malumunuz; CHP, genel seçimlerde Meclis'e taşıdığı PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yerel seçimlerde de ittifak yaptı. Her fırsatta "İTTİFAK YOK" diyen ancak birçok ilde aday gösteren, gösterilmeyen il veya ilçelerde ise  birbirlerini destekleyen bu ittifakla çıkar işbirliğine girdi.
Gerçi, girdi girmesine de parti ve sokak adeta kaynayan bir cadı kazanı gibi. Hemen hemen hergün aday gösterilmeyen DANA DİŞİ gibi eski milletvekilleri ve belediye başkanlarını başka bir partinin kapısında "BEN ZATEN ESKİDEN BERİ ...." laflarını işitiyor aynı zamanda rozet takma merasimlerine şahit oluyoruz.

İşin bir diğer cephesi ise SEÇMEN yani VATANDAŞ. CHP’nin, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile 31 Mart’taki yerel seçimler için işbirliği yapmasına vatandaşın  öfkesi. Öfke de öyle itecek gibide değil haaa bitmiyor, biteceği de pek benzemiyor. Zira sahada vatandaş ile bire bir yapılan roportajlarda:

Ersin Demir (İşçi-30): HDP'nin yerel seçimlere CHP ile ortak adaylarla girmesi şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Askerimizi polisimizi şehit eden öğretmenlerimizi katleden teröristlerin cenazelerine katılanlarla Atatürk'ün partisinin ittifak yapması kanımıza dokunuyor. Gencecik Aybüke öğretmeni aklına getiren bir CHP'li nasıl bu ittifaka oy verir. Terör örgütünün siyasi ayağına destek veren CHP bizim ülkemizin partisi olamaz.
.............
Emre Kara (Esnaf-26): Atatürk'ün rozetini takan CHP'liler nasıl olur da HDP'yle ittifak yapar.
..............
Esnaf-35): Çevremdeki CHP'li arkadaşlar bu duruma cevap veremiyorlar. Onlar Atatürk'ün partisine gönül vermiş insanlar, ancak genel başkanları teröristlerin partisine gönül vermiş.

(HaberlerGündem 05.02.2019)

Ve daha onlarca tenkit, beddua...
Tabiiki işin bir başka boyutu ise; yukarıda da belirttiğimiz gibi bulundukları beldede ADAY gösterilmeyen partililer. Koltuk ve ikbal sevdası bu olsa gerek ki; hemen soluğu başka bir partide alarak ne kadar da partilerini seven, babadan, dededen partili olduklarını gayet güzel bir şekilde seçmenlerine  ispat ettiler. Demek ki rozeti takmak ile yılların CHP lisi olunmuyormuş. Seçmen herhalde bunu bu seçimlerde nazar-ı dikkate alacaktır.

Chp ve partinin lideri yapmış olduğu siyasi manevralar ile
"Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz"
diyen bir dönem HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile aynı safta ve kol kola KANDİLE SELAM ÇAKMAKTAN bir beis görmeyerek SAFINI BELLİ ETMİŞTİR.
Artık 31 Mart günü seçmen tıpkı aşağıdaki vatandaş gibi,

EDİRNE
Caner (Emekli-50): Ben babadan CHP'li biri olarak böyle bir ittifak durumunda bırakın CHP'ye oy vermeyi yüzlerine bile bakmam.(HaberlerGündem 05.02.2019)

düşünür ve bu düşüncesini de sandığa yansıtırsa, başta CHP lideri ve tüm partililer  tıpbi  terimde olduğu gibi ÖTENAZİ YAPMIŞ OLACAKLAR.
Bu ÖTENAZİ de CHP nin lideri konumunda olan başkanları tarafından bizzat kendi eli ile yapılacak  gibi.
Ne diyelim.

ZARARA KENDİ RIZASI İLE GİDENE MERHAMET EDİLMEZ.

Bu yazı toplam 1538 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113