• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

CHP Milletvekili Aday adayı Özlem Ağırman; "CHP benim için bitmiştir"

CHP Milletvekili Aday adayı Özlem Ağırman; "CHP benim için bitmiştir"
CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Özlem Ağırman, " 1938 bizim miladımız. İnönü ile birlikte CHP de korkak, halktan kopuk bir siyaset dönemi başladı. Bu süreç bugünde devam etmektedir. CHP artık benim için bitmiştir."diye konuştu.

Gazetemize bir açıklama gönderen Özlem Ağırman, şu görüşlere ye verdi;

KILIÇDAROĞLU HANEDANI

"Bu seçimde bu yapısıyla CHP ye oy vermeyeceğim, bugünden ilan ediyorum. Yalanlar tükendi artık. Demokratik bir parti kurulabilirse, bunun için çalışmayı, onunla seçime girmeyi, demokratik bir zeminde ittifakı hedefliyoruz. CHP parti olarak benim için bitmiştir. 28-29 Mart kurultayında değişim beklentisi sıfırdır. Kılıçdaroğlu hanedanına, hizip çeteleri işbirliğiyle yeniden taç giydirme töreni olacak sadece.

YENİ OLUŞUM

Kimse umudunu yitirmesin, Şu andaki iktidar ve muhalefetten farklı düşünenleri, farklı noktalara düşenleri bir araya getirip yurtseverler birliği oluşturalım, demokratik bir zemin olsun. Bu önemli bir demokrasi gücü olur, demokrasiye sivil müdahiller olabiliriz. Demokratik bir yapılanmanın nüvelerini bu yapılanmada yeniden oluşturalım. Sağ sol, inanç, mezhep vb konuların kişisel inanç, düşünce sisteminde bırakıldığı, demokrat, ekseni memlekete hizmet olan, halkçı parti ihtiyacı var. Sosyal demokrat demek bile kucaklamayı engeller.

BİZİM MİLADIMIZ 1938

1923 devriminin halka inancını, bağımsızlık, kendine yeten ekonomi hedeflemeliyiz 1938 bizim miladımız. İnönü ile birlikte CHP de korkak, halktan kopuk bir siyaset dönemi başladı. İnönü hep korku içindeydi, ülkeyi, partiyi korumak için demokrasi dışı yollar adapte etti. Bugünün genel başkanının gönderilememe nedeni budur. Gelen de bunu kullandı. Bunları aşmalıyız yeni modelle. Ecevit dönemi de elitlerin iç kavga dönemidir, Ecevit'i ağlatacak boyutta hizip güçleri ve iç çatışma vardır. Partinin delege modeli yada modelsizliği hiç bir zaman halka ihtiyaç bırakmamış. Yönetimi ele geçiren grup istese 100 yıl partinin başında kalır. Ülkemizin bu halini harekete geçmek için zemin kabul ediyoruz. Bugün ülke çöktü diye muhalefet görevden kaçıyor. Atatürk 1919 da Samsun'a çıktığında, savaşlardan bunalmış halk, emperyalistlerle işbirliği yapan Osmanlı sarayı, işgal edilmiş topraklar, yıkık bir ülke vardı. Atatürk Dedi mi ki? Çökmüş Osmanlı'yı kurtarmaya talip olmayalım. Biz inanıyoruz. İktidara hazırlanıp bu uğurda çalışmayı, hazırlanmayı göze alıyoruz. Sosyal demokrat gibi uydurma tanım ve etiketlerden de vazgeçeceğiz. O dönem bitti artık, solu çağrıştıran süslü kelimeler yerine halkçı, demokrat, kararlara halkın katılımcı olduğu parti ile iktidar olabiliriz. Emperyalizmin toplumu bölme projelerini parçalayıp yırtmalıyız. Yani bıktığımız şeylerden ayrı bir şey oluşturacak, yeni bir oluşum kuracaksak çok dikkatli olmalıyız. Pek çok ortaklık yapmış, batırmış ortaklar gibiyiz. Yeni bir girişimde kimsenin zarar görmeyeceği ilkeler, parti tüzüğü hazırlamalıyız. Buna en samimi hislerimizle hazırlanıyoruz. Yeni bir parti kurmanın zamanı geldi ama tam olarak duygusu oluşmadı henüz, bu duyguyu ülkemizin her yerinde, taşında toprağında oluşturacak tüm girişimlerin yanındayız. Birlikte hazırlanacak, birlikte başaracağız." dedi.

Ağırman, "Hazırlandığımız şey, 68 lilerin ülkesini sevmesinin naifliği, 74 lerin halk için emek veren yürekli yurtseverlerini, darbelerle perişan olmuş ama yıkılmamış kimliklerin halka olan sevgisini, kurucu değerleri özlemiş kitlelerin güzel hatıralarını bir araya getirmeyi hedefliyor."diye konuştu.

Özlem Ağırman Gelişim ve Demokrasi Partisi Kuruluş Çalışmaları Platformu Kurucusu

"Hazırlık Kazanmaktır!"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113