• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Çekirge istilası Türkiye'ye de gelecek mi?

Çekirge istilası Türkiye'ye de gelecek mi?
Çekirge istilası dünyanın çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Birçok ülkede görülen çekirge istilası Türkiye'in yakın komşularında da etkili oldu.

Afrika ve Hindistan 'da ciddi şekilde etkisini gösteren çekirge sürüsü, yönünü değiştirdi ve Irak ile İran'a ulaştı. Türkiye'nin yakın komşularında olması nedeniyle Çekirge istilası Türkiye'ye de gelecek mi? soruları gündeme gelmeye başladı. Peki, Çekirge istilası Türkiye'ye de gelecek mi?

Çekirge istilası dünyanın çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Birçok ülkede görülen çekirge istilası Türkiye'in yakın komşularında da etkili oldu. Afrika ve Hindistan 'da ciddi şekilde etkisini gösteren çekirge sürüsü, yönünü değiştirdi ve Irak ile İran'a ulaştı. Türkiye'nin yakın komşularında olması nedeniyle Çekirge istilası Türkiye'ye de gelecek mi? soruları gündeme gelmeye başladı. Peki, Çekirge istilası Türkiye'ye de gelecek mi?

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), yayımladığı durum raporunda, Afrika Boynuzu bölgesinde özellikle Kenya, Somali ve Etiyopya'da durumun kritik olduğuna ve yeni çekirge sürülerinin oluşmaya başladığına dikkat çekti. Bölgedeki durumun 'alarm verici' seviyelerde olduğu belirtilen raporda, çekirgelerin yeniden üremeye başladığı ve bu sürülerin gıda güvenliğine benzeri görülmemiş tehdit oluşturduğu aktarıldı.

Çekirge istilası Türkiye'ye de gelecek mi?

Hindistan'da ve Çin 'de görülen çekirge istilasının İran ve Irak 'ta görüldüğü ve yakın zamanda Türkiye 'ye gelebileceği bildirildi. Afrika'da ortaya çıkan çekirge istilası bir çok ülkeyi zor durumda bırakırken önce Hindistan'a oradan da Çin'e doğru hareketi bekleniyordu. Asıl korkulan ise oldu.

Çekirge sürüsü yönünü değiştirerek ilk önce Pakistan, oradan da İran ve Irak'a doğru hareket ederek istikametini Türkiye sınırlarına doğru çevirdi. İslam 'ın kutsal kitabı Kur-an'ı Kerim 'de çekirge istilası ile ilgili ayet yer almaktadır.

Çekirge sürüsünün güzergahını değiştirerek Türkiye sınırlarına kadar dayanması korkuları da beraberinde getirdi. Dünyada insanlar 2020 yılına büyük felaketler ile başlarken tarihte insanoğlu buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştı.

Uzmanlara göre ise küresel ısınmanın etkilerinin görüldüğü ülkemiz tehlike altında. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde sınır ülkelere kadar gelen çekirgelerin ciddi bir tehdit oluşturabileceğinin altı çizilirken, daha önce Şanlıurfa'da benzer olayların yaşanmış olmasına dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler, Doğu Afrika ülkelerindeki çiftçilerin hayatını aylarca kabusa çeviren çöl çekirgesi sürülerinin yeniden etkisini artırabileceğini duyurdu. Hazırlanan raporda çekirgelerin sınır komşumuz Irak'a kadar geldiği görüldü.

Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113