• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Canayakın; 10 bin 225 kişiye...

Canayakın; 10 bin 225 kişiye...
Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Sempozyumu’nda Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Şahin Canayakın

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Sempozyumu’nda Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Şahin Canayakın, belediyenin sosyal destek çalışmaları hakkında  bir sunum gerçekleştirdi. Canayakın, ailelerin mağduriyetten kurtulması için kalıcı çözümler sağladıklarını söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Sempozyumu düzenlendi. Sosyal belediyecilik faaliyetlerinin ele alındığı sempozyumun ilk oturumunda Pendik Belediyesinin Sosyal Destek Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Öznur Şahin Canayakın bir sunum gerçekleştirdi.  Belediyelerde Sosyal Hizmet Uygulamalarının değerlendirildiği ilk oturumda Canayakın, Pendik Belediyesinin gerçekleştirdiği Sosyal Yardımlar, 360 Derece Sosyal Destek, Gönüllü Hizmetleri ve diğer destekler hakkında bilgiler verdi.  2017 yılı içerisinde 7 milyon 729 bin TL sosyal yardım sağlandığını belirten Başkan Yardımcısı Canayakın, 10 bin 225 vatandaşa sosyal destek kartı çıkarıldığını,  her gün 202 aileye sıcak yemek verildiğini söyledi.

"Meslek kursları düzenliyoruz"

Sosyal denetim için evlerinde ziyaret edilen vatandaşların sosyal hizmet uzmanlarınca denetime tabi tutulduğunu dile getiren Başkan Yardımcısı Canayakın, ailelerin mağduriyetten kurtulması için kalıcı çözümler sağladıklarını söyledi.  Canayakın:  “Vatandaşlarımızı yardım bağlılığından kurtarmak için kişiye özel ve toplu organizasyonlar  gerçekleştiriyoruz. İletişim merkezimiz içinde istihdam masası, haftalık engelli-işveren buluşmaları,  yılda 4 kez açık istihdam fuarı ve ihtiyaç sahiplerine özel ücretsiz mesleki kursları düzenliyoruz.”dedi.

Engelsiz yaşam atölyesinde geniş yelpazede üretim

Engellilere yönelik çalışmalar hakkında  da bilgiler veren Başkan Yardımcısı Canayakın şunları söyledi: “Bu yıl 13 kişiyle Engelsiz Yaşam Atölyesini başlattık. Burada tangramdan oyuncak eşyaya, oyuncaktan arı kovanına kadar geniş yelpazede üretim gerçekleştiriyoruz.  2017 yılı içerisinde 7 bin hasta engellimize nakil işlemi yaptık. Evde yalnız yaşayan yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza ev temizliği hizmeti veriyoruz. Hizmetten şu  ana kadar 50 vatandaşımız faydalandı.”dedi.

510 kişiye istihdam

Pendik Belediyesinin iş arayanlar ve işverenleri buluşturmak için iki yıl önce başlattığı platform olan İş’te Pendik Buluşmaları’na  7 bin 900 kişinin başvurduğunu,  510 kişiyi iş sahibi yaptıklarını belirten Başkan Yardımcısı Canayakın, yine arıcılık, güvenlik, mantar yetiştiriciliği, çağrı merkezi eğitimi ve forklift operatörlüğü kursu verdiklerini söyledi.  Konuşmasında aileye büyük önem verdiklerini vurgulayan  Canayakın, 2017 yılı içerisinde12 grup halinde aile-çocuk grup eğitim programları ve  aile çocuk eğitim merkezlerinde ortalama 450 veliye çocuk psikolojisi eğitim verdiklerini  dile getirdi.

59c3c589eecb2_dsc-9948.jpg

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113