• BIST 10192.46
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Büyükşehir belediyelerinden fazla yatırım yaptı!

Büyükşehir belediyelerinden fazla yatırım yaptı!
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ilçenin en önemli meselelerine köklü çözümler getirdiklerini, 2018 yılı sonuna kadar imar diye bir problemin olmayacağını söyledi.

7 BİN GECEKONDUNUN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Pendik'i 9 bin gecekondu ile devraldıklarına işaret eden Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin, 7 binden fazla gecekonduyu ortadan kaldırdıklarını ve imara kavuşturduklarını söyledi. Gecekondunun Pendik için artık bir sorun olmaktan çırakıldığının altını çizen Dr.Şahin, " İşbaşına geldiğimizde ilçede 9 binden fazla gecekondu vardı. Gerçekleştirdiğimiz imar çalışmasıyla bu rakamı 2 bine indirdik. Bir çok noktada planları tamamlamış bulunuyoruz. Velibaba'nın imar planlarını bitirdik, 2018 yılı içerisinde Ertuğrulgaziyi'de bitireceğiz. Hedefimiz kısa vadede Pendik'i gecekondudan arındırmaktır. Pendik'te 200 bin konut, 2 bin gecekondu var. Çok şükür ilçemizin artık gece kondu sorunu yoktur. Ekibimizle birlikte bu konuda titiz bir çalışma yürütüyoruz."

İstanbul'un en önemli sorunlarından birisi de trafik. Koca metropolün dev ilçelerinden olan Pendik'te bu sorundan nasibini alıyor. İlçede her gün yüzlerce araç trafiğe katılıyor. Dolayısıyla yeni yollar açmak, trafik akışını rahatlatmak gerekiyor. Pendik Belediyesi bu konuda titiz bir çalışma yürütüyor. Özel bir ekip oluşturulmuş ve bu ekibin başındada Dr.Kenan Şahin var.

METRO İSTASYONLARI ARASINA YENİ BAĞLANTI YOLLARI

Nerede bir trafik problemi varsa oraya el attıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Şahin, " Trafik konusunda uzman bir ekibimiz var. Ekibe bizzat ben başkanlık ediyorum. Haritalar üzerinde, planlar üzerinde trafiği izliyoruz. Sahada da test ediyoruz. Sıkışıklığın, tıkanıklığın olduğu bölgeye derhal el atıyor ve çözüm üretiyoruz. Bu konuda Türkiye'nin en başarılı belediyelerinden birisiyiz. Onlarca yeni kavşak yaptık, ana arter yollar açıyoruz. Metro istasyonları arasındaki bağlantıları kuruyoruz. Çamçeşme'den Yayalar'a yeni ana arter yol açıyoruz. Bu yol Çamçeşme ve Yayalar metro istasyonlarını birbirine bağlayacağı gibi, trafik akışına da önemli bir katkı sağlayacak. Bununla birlikte diğer metro istasyonları arasındaki bağlantıları kurmak için de çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2-3 yıl içiresinde Pendik, İstanbul'un en uzun metro ağına sahip olan ilçelerinden olacak. En fazla 20 dakikalık yürüyüş ile Pendik'in her yerinden metro durağına ulaşma imkanına sahip olunacak."

150 BİN ARAÇLIK OTOPARK

İlçenin bir diğer önemli sorunu da otopark. Pendik Belediyesi bu konudada çalışma yürütüyor. 2014 yılından buyana inşaatlara her daireye bir araç düşecek şekilde otopark mecburiyeti getirildi. Bu uygulamayla şimdiye kadar 60 bin otopark ruhsatı verildi ve 40 bin otopark tamamlandı. Otopark imkanı olmayan küçük parsellerde inşa edilen binalardaki mülkiyet sahiplerine de çeşitli merkezlerde yapılacak olan otoparklarda otopark tapusu verilecek. Haksahipleri araçlarını bu otoparklara park edecek.

Dr.Şahin, kısa vadede 150 bin araçlık otopark üreteceklerini ve bu sorunu tamamen ortadan kaldıracaklarının altını çizerek, " Pendik'te 200 bin araç var. Her gün yüzlerce araçta trafiğe katılıyor. Bu sorunu aşabilmek için titiz bir çalışma yürüttüğümüzü ifade etmek istiyorum. Deli bir otopark inşaatıyürütüyoruz. Bir iki yıla kadar epey bir mesafe alacağız ve 150 bin araçlık otopark hedefimize ulaşacağız."

Pendik adeta park zengini bir ilçe. İlçenin merkezi noktalarına yüzlerce çocuk oyun parkı ve spor alanı inşa edildi. Son dört yılda 50 den fazla değişik ölçülerde futbol sahası yapıldı. İlçedeki yeşil alan oranı sürekli artıyor ve halkın nefes alacağı alanlar inşa ediliyor. Bununla birlikte hummalı bir fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Yakın vadede on binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

İMAR'DA YÜZDE 100'E GELİNİYOR

Pendik'in en önemli sorunlarının başında gelen imar problemi ise artık tarihe karışıyor. İmarda yüzde yüze çok yaklaşıldığını yine Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin ifade ediyor.

İmar problemi çözüldükçe modern ve yaşanabilir, sosyal donatı alanları olan konutlar inşa ediliyor. İlçenin her noktasına inşaat ruhsatı verilebilir hale geldiğine dikkat çeken Başkan Şahin, " İmar problemlerinin çözümü noktasında sona yaklaşmış durumdayız. Şuan Pendik'in yüzdü95'inden fazlası imarlı durumda. Bir kaç bölge kaldı, onlarında çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Çok kısa vadede Pendik'in tamamı imarlı hale gelecek ve bu çok tarihi bir başarı olacak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızda bize bu noktada çok yardımcı oluyor. Bazı pürüzler çıkmıyor değil ancak onlarıda aşıyoruz."

VATANDAŞLA GÖRÜŞME

Kenan Şahin, halkla ilişkiler noktasındada her salı günü vatandaşla randevu sistemiyle görüşüyor. Dileyen herkes başkana ulaşabiliyor. Talep çok yoğun olduğu için sistemden verilen randevular bazen 1-1.5 ayı buluyor. Vatandaş randevu talep ettiğinde, niçin görüşmek istediği soruluyor. Taleple ilgili önceden hazırlık yapılıyor ve randevu saatinde taleple ilgili tüm evraklar hazır bulunuyor.

Kenan Şahin, Milli Görüş kökenli bir siyaset insanı. Pendik Milli Gençlik Vakfı'nda başkanlık, Fazilet Partisi'nde ilçe başkanlığı yaptı. Erol Kaya'nın belediye başkanlığı döneminde başkan danışmanı olarak hizmet verdi. Belediye Başkanlığı'ndan öncede SGK İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyordu. Şahin 9 yıldır Pendik Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

2019'DA ADAY OLACAK MI?

2019'un Martı'nda yerel seçimler yapılacak. Tüm kamuoyu Şahin'in yeniden aday olup olmayacağını merak ediyor. Dr.Kenan Şahin, kendisiyle ilgili merak edilen bu soruya içtenlikle cevap verdi. Duyuru Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ümit Kahyaoğlu'na açıklama yapan Dr. Kenan Şahin, " Rabbime Hamd ediyorum. Bize halkımıza hizmet etme fırsatı verdi. Şahsımıza verilen imkanı en iyi şekilde, halkımızın, milletimizin menfaatleri doğrultusunda kullanmanın gayretinde olduk. Allah sağlık verdikçe de bu hizmetlerimize devam etmenin arzusundayız. Biz teşkilatçıyız, şimdiye kadar bu terbiyeyle siyaset yaptık. Genel merkezimiz, Genel Başkanımız ne görev verirse bize düşen layıkıyla verilen görevi ifa etmektir."diye konuştu.

HABER:YAŞAR ŞİMŞEK

unnamed1-019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113