• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler...

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 4'ü halen ASELSAN'da çalışan, 4'ü ise bu kurumda çalışırken ihraç edilen 8 kişi hakkında "FETÖ üyeliği" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Bu kişilerle ByLock üzerinden yazıştıkları tespit edilen başka kurumlarda görevli 10 zanlı hakkında da soruşturma açıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen 18 zanlıdan 9'u Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Zanlıların tümünün FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, kurum personeli olmayan 10 zanlının ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan eğitim kurumlarında çalıştığı ve örgütün ASELSAN'dan sorumlu "abileri" olduğu öğrenildi.

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler... Günün diğer büyük operasyonuna da Konya'dan düğmeye basıldı. Konya merkezli bu operasyon 32 ilde sürüyor. TSK'daki mahrem abilerin ifadeleri ile deşifre edilen FETÖ üyelerine yönelik gözaltılar başladı. Konya merkezli 32 ilde örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen biri binbaşı, ikisi yüzbaşı, 49'u üsteğmen, 12'si teğmen, 6'sı astsubay olmak üzere 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 60'ı yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler...

Bursa'da da gözaltılar var. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin merkez Osmangazi ilçesi mütevellilerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor. Zanlılardan bazılarının örgüt liderinin verdiği talimata uyarak Bank Asya'ya para yatırdıkları, bazılarının ise örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklere üye oldukları belirlendi.

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler...

İSTANBUL'DA BÜYÜK OPERASYON : İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terörle ve organize suçlarla mücadele ile asayiş polislerinin desteğiyle FETÖ/PDY'ye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Kadıköy, Üsküdar, Maltepe ve Pendik başta olmak üzere birçok ilçede bazı adreslere yapılan operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı.
Gözaltına alınan bu kişiler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler...

MUĞLA MERKEZLİ 24 İLDE BÜYÜK OPERASYON
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında FETÖ'nün KHK ile kapatılan okullarında çalışan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanan 49 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 24 ilde 49 kişi hakkında eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler... İSTANBUL MERKEZLİ 7 İLDE OPERASYON
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğin eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 128 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 ilde 103 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 39'unu yakaladı. Ayrıca, şüpheliden 14'ünün önceki soruşturmalardan dolayı tutuklu bulunduğu, 11'inin ise yurt dışında olduğu belirtildi. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler...

TEKİRDAĞ : Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen 25 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor.

Büyük Bylock dalgası! Aselsan çalışanları, memurlar, askerler...

ZONGULDAK : Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 3'ü kadın 9 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen, KHK ile meslekten ihraç edilen Komiser Yardımcısı F.U, araştırma görevlisi M.Ç. ile örgütün kapatılan kurumlarında çalışan B.A, M.A, Ş.A, M.H, M.D, K.Ş. ve Y.G. adliyeye sevk edildi.

internethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Acil durum, afet ve deprem ele alındı…16 Mayıs 2024 Perşembe 12:38
  • KAAN mı yoksa F-35 mi daha iyi? Ne kadar harcandı?15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:37
  • İlk Cumhurbaşkanı Erdoğan inceledi!15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:16
  • Sabiha Gökçen'den Avrupa şehrine ilk sefer15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:23
  • AHİSİAD'tan Başsavcıvekili Turgut'a ziyaret15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:48
  • Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı Tamamlandı15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:36
  • İstanbul'da suya yüzde 36 zam yapıldı!14 Mayıs 2024 Salı 18:30
  • Pendik Haseki'de mezuniyet coşkusu14 Mayıs 2024 Salı 16:25
  • Eğitimciler kötü muameleyi asla hak etmiyor13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:21
  • 7.4 büyüklüğünde ve 9 şehri vurabilir!13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113