• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Burhan DAĞ Büyük projelerini açıkladı

Burhan DAĞ Büyük projelerini açıkladı
Adalet Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Şükür AYCI ve Pendik Belediye Başkan Adayı Burhan DAĞ, Kurtköy Spor Salonu’nda gerçekleşen “Aday ve Proje Tanıtım Toplantısı’nda projelerini Pendiklilere anlattılar.


Belediye Başkan Adayı Burhan DAĞ, Pendik’in 100 yıllık planlarının ilk adımlarını bu toplantıda attıklarını söyledi.

Pendik’in Cumhuriyetin 2. Yüzyılında 100 yıllık planlarının ilk adımlarını bu toplantıda attıklarını söyleyen Belediye Başkan Adayı DAĞ, “Pendiklilerin hak ettiği yaşam kalitesini başarmak ve bunu başarırken de gönülleri ihmal etmemek en büyük taahhüdümüzdür.
Bu noktada büyük işler yaparak kalpler de yer alacağını dile getiren DAĞ, Pendik ilçemizi yaparken kalpleri de imar edeceğimizi, gelişen ekonomimizde şehri şenlendirirken gönüllere de neşe katacağımızı buradan taahhüt olarak ifade  etmek istiyorum.” dedi.
Belediye Başkan Adayı Burhan DAĞ’ın yüzlerce projesinden öne çıkanları şöyle:

5812f35e-93b6-4230-beec-e4e992659806.jpg
OKULLARDA SERVİS VE BESLENME ÜCRETSİZ
İstanbul'un Pendik ilçesi ile ilgili yapmayı planladıkları projeleri ve mevcut ihtiyaçların, sorunların çözümüne yönelik tespit ve düşüncelerini anlattı. Günümüz modern şehirlerinin temel sorunu haline gelen trafik ve otopark başta olmak üzere çevre düzenlemesi ve yeşil alanların çoğaltılarak var olanların da geliştirilip korunmasından, eğitimin temel öğesi okullara, sosyal mekanlar ile spor alanlarının oluşturulmasına kadar bir çok konuda özgün ve ihtiyaç odaklı projeleri aktardı. DAĞ; Adalet birlik Partisi Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN’un eğitime verdiği önemi öne çıkartarak bizlere anlattığı ve  yolumuza ışık olacak kelimeleri sizlere ileteyim. Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN “İlk okuldan üniversiteye kadar okuyan tüm öğrencilerin öğle yemekleri devlet tarafından karşılanacak. Her okulda eşit, yüksek kalitede yemekler sunulacak. 6 - 7 yaşındaki çocuklara ilaveten atıştırmalık yemekler sağlanacak. İlk okuldan Liseye kadar olan öğrencilerin Giyim Kuşamları devlet tarafından karşılanacak. İlk okula 7 yaşında başlanacak, Çocuklarını okula getirip götüren, ders çalıştıran ebeveynler olmayacak. Okul servisi gereken durumlarda servisler, Kamu hizmeti veren yerel belediyeler tarafından ücretsiz karşılanacaktır.” Belediye Başkanı olduğunda 5393 Sayılı Belediye kanunun tarafıma verdiği yetkilere dayanarak. Pendik ilçemizde ki okullarda Anaokulundan Üniversite’ye kadar bütün öğrencilerimizin öğlen Yemekleri Pendik Belediyemiz tarafından karşılanacağını iletti.

00ad696a-f83f-4233-9c07-ffa5bb9a2fec.jpg
EN SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ DEVLET HASTANESİ
Sağlık reformlarını yeni sağlık tesisleri yatırımlarıyla taçlandıracağız. Bu kapsamda Pendik Devlet Hastanesi yeniden inşa edilerek 250 yataklı yeni ve modern bir binada ve son teknoloji ile donatılmış cihazlarla hizmet verecek.
PENDİK KADIN DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Pendik Kadın ve Genç Dijital Girişimcilik Projesi”, kadınların ve gençlerin evlerinde ürettikleri her türlü ürünü (gıda dışı) veya onaylı tedarikçilerin ürünlerini satışa sunabilecekleri, sadece kendi ürünlerini değil, diğer kadınların ve gençlerin ürünlerini de satarak gelir elde edebilecekleri yurt içi ve yurt dışı olmak üzere internet satışı ve daimi satış mecralarının oluşturulduğu bir projedir. Kadın ve Gençlerimize Tüm Dijital altyapıyı ücretsiz olarak kullanmalarını sağılacaklarını belirtti.
PENDİK KÜLTÜR MERKEZİ
Etüt merkezi, kütüphane, nikah salonu,  seminer, konferans ve konser salonu, sosyal donatıları bulunan şehrin önemli kültür merkezlerinden birisini kazandırmış olacağız.
BİSİKLET YOLU
Belediye sınırlarımız da bulunan kaldırımlar ve sahil şeridimiz var. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapacağız.
HER MAHALLEYE OTOPARK
Pendik sokaklarında ve kaldırımlarına park etmiş araç görüntüleri tarih olacak. Her Mahalleye araç kapasitesi kadar yeni otoparklar geliyor.
DEV BİR YEŞİL KORİDOR
Pendik sahilinden başlayıp, tüm mahalleri yeşille nefes alacak hem de Pendik ilçemizde kurulacak  Sanat ve yazılım Vadisi’ne rahatça ulaşacaksınız.
SPOR TESİSLERİ
1,5 milyon metrekarelik alana bir spor tesisi kuruyoruz. Pendik her alanda olduğu gibi sporda da öncü olacak.
HER MAHALLEYE ÇOCUK KREŞİ
Ev işi sizde, çocuk sizde, hele bir de eve ekmek getirmek için çalışıyorsanız bütün yük omuzlarınızda. Özellikle yeni anne olmuş hanım kardeşlerimize destek olmak içi kreş projemiz var. Pendik’te 9 mahalleye daha kreş yapılacak. Pendik ilçemizdeki her mahalle kreşe kavuşacak.
GELECEĞE YATIRIM YAPACAĞIZ
Otopark, sokak aralarının darlığı, okulların yetersizliği, yeşil alanların kullanılabilir bölümünün az olması ve spor salonu gibi eksiklikler ile ihtiyaçlar olduğunu belirten Burhan DAĞ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanı adayı da olan Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN’un bizlere hep ilettiği ve Partimizin web sitesinde Madde 30 ve Partimizin eğitim Programında da yer alan ve her yerde dile getirdiği çocuklarımız var. “Çocuklar liseyi bitirmeden bir dalda lisans çıkarsınlar spor yapsınlar, ya da bir enstrüman çalsınlar isterim. Yarın hakim, savcı, vali, başkan genel müdür olduklarında bunlar onlara ve etraflarındakilere çok fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Çocukların liseyi bitirmeden lisanslı spor yapabileceği ortamlar, sahalar oluşturmamız lazım. O yüzden bu gençleri salonlarla buluşturmamız lazım, buluşturalcağız da. Gençler için büyük projelerimiz var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113