• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Bu yıl festival yok!

Bu yıl festival yok!
10 yıldır yapılan Uluslararası Pendik Kültür ve Sanat Festivali, tasarruf önlemleri çerçevesinde bu yıl yapılmıyor. Festivalin yerine, yerel unsurların iştirak edeceği etkinlikler ve el sanatları sergileri gerçekleştirilecek.


FESTİVAL BELEDİYECİLİĞİ YAPMAYIN

 Pendik 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, ilçenin son festilvali olarak tarihteki yerini aldı. Bundan sonra Pendik’te festival yapılmayacak.
Yeni belediye başkanı Dr. Salih Kenan ŞAHİN’in uyguladığı sıkı tasarruf politikaları, küresel kriz ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ınFestival belediyeciliği yapmayın” sözleri, festivalin iptal edilmesinde etkili oldu.
Festival dolayısıyla 10 gün boyunca etkinlik yapılıyor, yabancı ülkelerden konuk ekipler geliyor, ünlü sanatçılar sahne alıyordu. Bu da belediye bütçesine hatırı sayılır bir yük getiriyordu.

ŞAHİN’DEN TASARRUF EMRİ
 Belediyede işbaşı yapar yapmaz, kemer sıkma politikası uygulayan belediye başkanı Dr. Salih Kenan ŞAHİN, temmuz ayında yapılması planlanan uluslararası kültür ve sanat festivalini iptal etti.
Başbakan’da yerel seçimlerden sonra yaptığı açıklamada, belediye başkanlarına hitaben, ”Festival belediyeciliği yapmayın. Vatandaşa yakın olun, hizmet üretin.” diyerek işaret vermişti.
Festivalin yerine, daha az bütçeyle tamamen yerel unsurların ön planda olacağı etkinlikler ve el sanatları sergileri gerçekleştirilecek.

İSTİHDAMDA GELİŞME VAR
 Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan ŞAHİN, içerisinde bulunduğumuz küresel krize dikkat çekerek, belediye bütçesini daha rantabl kullanmayı düşündüklerini kaydetti.
Öncelikli hedeflerinin yatırım ve istihdam olduğunu belirten Pendik Belediye Başkanı, artan işsizliğe dikkat çekerek, “Belediye olarak işsizlik konusunda hızla tedbirler alıyoruz. Bunun semeresini şimdiden görmeye başladık. Çok sayıda işsiz vatandaşımız, aldığımız tedbirlerle iş sahibi oldular. İstihdam konusundaki tedbirlerimizi artırarak devam ettirece ğiz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113