• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Bu yatırımlar Tuzla?yı uçuracak

Bu yatırımlar Tuzla?yı uçuracak
Tuzla?ya, önümüzdeki 2 yılda, devlet ve özel sektör, 2 milyar doları aşan yatırım yapacak. İş Bankası, 330 milyon dolarlık yatırım için start verdi bile. Marina, 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi, 10 üniversite ve iki beş yıldızlı otel sırada. 3


Özellikle son iki yılda, ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesinin örnek bir çalışma sergilemesi, Tuzla’nın önünü açıyor.
EN ÇOK ÜNİVERSİTE OLAN İLÇE
Önümüzdeki iki yılda, üniversite sayısı 10’a yükseliyor. İstanbul’un yedinci devlet üniversitesi olan Medeniyet Üniversitesi, eski Akfırat Belediye Binası’na konuşlandı.
Tuzla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ihale aşamasına geldi. Türkiye’nin en nitelikli sağlık merkezi olacak hastanenin temeli, sonbaharda atılıyor.
Göztepe’deki İstanbul Hali de Tuzla’ya geliyor. Aydınlı’daki 360 dönümlük araziye, modern hal merkezi inşa edilecek ve 20 bin kişiye istihdam sağlanacak.
100 BİN İSTİHDAM
Yine Türkiye’nin en modern ve nitelikli marinası, Tuzla’da hayat bulacak. 560 yat kapasiteli marina, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyor.
İlçede halen, bir 5 yıldızlı otelin yapımı devam ediyor. İkinci 5 yıldızlı otelin yapımına ise, önümüdeki günlerde başlanıyor.
Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI, Tuzla’ya yapılacak olan yatırımların toplam maliyetinin, 2 milyar doların çok üzerinde olacağını ve 100 bine yakın istihdam sağlayacağını söylüyor.
TUZLA TÜRKİYE VİTRİNİNE ÇIKIYOR
Belediye, merkezi hükümet ve özel sektör, Tuzla’ya 2 milyar doları aşan yatırım yapıyor. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan bu yatırımlar tamamlandığında Tuzla, Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisi olacak.
Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın, yaklaşık 1 yıldır üzerinde durduğu yat limanında, sona gelinmiş bulunuyor. 320 dönüm arazi üzerinde ve 560 yat kapasiteli marina, ihale aşamasına geldi.
Yap-işlet-devret sistemiyle ihale edilecek olan Tuzla Yat Limanı, balık şeklinde inşa edilecek.
AYDA 500 BİN KİŞİ

Marina bünyesinde; alış veriş merkezleri, konaklama tesisi ve restaurantlar bulunacak. Marinadan, Tuzla’nın merkezine, hafif raylı sistem inşa edilecek. Bu proje, 3-4 bin kişiye istihdam sağlayacak. Dr. Şadi YAZICI, marina projesiyle Tuzla’ya, ayda 500 bin kişiyi çekmeyi düşündüklerini söylüyor.
TUZLA KAMPÜS OLACAK DEDİ DEDİĞİNİ YAPTI
Tuzla’daki bir diğer yatırım ise, eğitim alanında. İlçe, adeta bir kampüs haline geliyor. İstanbul’un 7. devlet üniversitesi, Tuzla’ya geliyor. Medeniyet Üniversitesi adıyla faaliyet gösterecek olan üniversite için eski Akfırat Belediye Başkanlığı Binası tahsis edildi. 2012 yılında eğitime başlaması için çalışmalar hızla devam ediyor.
Aydınlı-Ahmet Yesevi Mahallesi sınırındaki İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin halen planları yapılıyor. Yıl sonuna kadar, kampüsün temelinin atılması hedefleniyor. Bu bölgeye ayrıca, TSE’nin ısı test merkezi de inşa edilecek.
Özel sektör tarafından yaptırılan Süleyman Şah Üniversitesi’nin inşaatı ise, Orhanlı’daki 110 dönümlük arazi üzerinde devam ediyor.
İsmail Kurt Üniversitesi ise, Tepeören Mahallesi’nde inşa edilecek. Üniversiteyle ilgili YÖK’ten olur çıktı.
Yine Tepeören’de, NP Üniversitesi inşa edilecek. Bu üniversitenin planları yapılıyor. Gedik Üniversitesi’nin kampüsü de, Aydınlı’da inşa edilecek.
Özel Koç Lisesi’nden sonra, ünlü Şişli Terakki ve Bil Fen Kolejleri de Tepeören’de eğitim öğretime başlıyor. Bu kolejlerlerin yerleri hazır, ruhsatları çıkmak üzere.
400 YATAKLI EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ
TOKİ tarafından yaptırılacak olan 400 yataklı Tuzla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ihale aşamasına geldi. İçmeler’de yapılacak olan eğitim ve araştırma hastanesi, şimdiye kadar yapılanların en moderni olacak.
İlçede, turizm yatırımları da dikkat çekiyor. Aydınlı’da halen, 5 yıldızlı otel inşaatı devam ediyor. İçmeler Köprüsü’ndeki Sinangil Un Fabrikası’nın yerine de, 5 yıldızlı otel inşa edilecek. İçmeler’deki 5 yıldızlı otelin ruhsatı çıkmak üzere.
BÖYLE PARK TÜRKİYE’DE YOK

Tuzla Belediyesi tarafından 110 dönüm arazi üzerine inşa edilen Şelale Park ise, Türkiye’nin en modern ve nitelikli parkı oluyor. Park içerisinde, onlarca ayrı proje var. Şelale Park, tamamen Tuzla Belediyesi’nin imkanlarıyla yapılıyor.
GÖZ KAMAŞTIRAN NİKAH SALONU
Tamamlanma aşamasına gelen Tuzla Belediyesi Nikah Salonu, Türkiye’nin en modern nikah salonlarından olacak. Şimdiden, nikah talepleri patlamış durumda. Denize hakim bir noktada inşa edilen nikah salonunda, aynı anda 2 bin kişiye hizmet verilebilecek. Nikah salonu ile birlikte, kültür merkezi de inşa ediliyor. Kültür merkezi ve nikah salonunun toplam kapalı alanı, 4 bin m2. Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, nikah salonunun restaurant kısmında, 50 kuruştan çay satacaklarını, bir porsiyon köfteyi 3.5 TL’den vereceklerini söylüyor. Verilecek hizmette kar gözetmeyeceklerini kaydeden Yazıcı, 100 bin insana hizmet vermeyi düşündüklerini söyledi.
Tüm bu projelerin yanında, Dr. Şadi Yazıcı’nın çılgın projeleri de var. Sahil yolunun, Tuzla’dan Bayramoğlu’na kadar devam etmesini arzuladığını söyleyen YAZICI, zamanı gelince, çılgın projelerini açıklayacağını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113