• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

BU SEMPOZYUM TARİHE IŞIK TUTACAK

BU SEMPOZYUM TARİHE IŞIK TUTACAK
İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından, 28-29 Haziran 2021 tarihlerinde 1915 Olaylarının ve Ermeni Soykırım iddialarının tartışılacağı bir sempozyum gerçekleştiriyor.

Uluslararası Siyaset ve Karşılaştırmalı Gerçeklik’’ başlıklı sempozyum çeşitli üniversite rektörleri ve konunun uzmanlarını bir araya getirecek. 28 Haziran Pazartesi günü 09:30’da başlayıp iki gün süreyle, Zoom ve YouTube üstünde eşzamanlı olarak yayınlanacak olan etkinliğin açılış konuşmalarını Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka ile Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Eren yapacak.

İlk oturumu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan programda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, AVİM Başkanı Emekli Büyükelçi Alev Kılıç ve konunun diğer uzmanları ile Ermeni meselesi geniş bir çerçeveden ele alınacak.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Sempozyum Eş Başkanı Prof.Dr.Tamer Dodurka sempozyum ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’Tarihi gerçeklerin saptırılarak, hukuki olmaktan ziyade siyasi meseleye dönüştürülen ve Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası düzeydeki itibarının olumsuz yönde etkilenmesi için dış politika aracı haline getirilen soykırım iddialarının Türkiye içerisinde bile destekçi buluyor olması bu konunun yeterince tartışılmadığını ortaya koymaktadır. Olayların üzerine gidilmemesinin, tartışılmamasının bir fayda getirmediği net olarak görülmüştür. Nihayetinde bu dış politika kartını en son kullanan ülke bizle dost ve müttefik olduğunu her fırsatta söyleyen ABD olmuştur. Oysa bu durumun birçok uluslararası hukuk sorununa yol açacağı malumdur. Bilim insanlarının şu an yapması gereken ise bu gerçekleri net olarak, yılmadan usanmadan, belgelere dayanarak ortaya koymak ve ülke olarak her türlü senaryoya karşı hazırlanmaktır. ’’

sempozyum-afisi-1.jpg

Sempozyumda Osmanlı toplumunda gayrimüslimlerin durumu, 1915 Olayları ile ilgili Ermeni tezi, Soykırım iddialarının propaganda olarak kullanılışı, 1915’e giden süreçte Ermeni terörü, 1915’in gerçek mağdurları ve uluslararası gerçeklik gibi konuların derinlemesine tartışılacağını dile getiren Prof.Dr.Dodurka, ‘’YouTube üstünden katılan dinleyicilerimiz, merak ettikleri soruları sorabilecek ve fikirlerini paylaşabilecekler’’ diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113