• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Bu okulda veliler de kitap okuyor

Bu okulda veliler de kitap okuyor
Tuzla Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu?ndaki 800 velinin 550?si, her gün düzenli olarak kitap okuyor.


Tuzla Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda, 2005 yılından bu yana sürdürülen kitap okuma kampanyası, başarıyla yürütülüyor.
Okul müdürü, öğrenciler, idareciler ve öğretmenler, dersten önce 20 dakika kitap okuyor.
Okul müdürü Adem Demirtaş, ”Okumanın  önemini kavramış, özümsemiş ve gelecek nesilleri okumuş nesiller olarak yetiştirmeyi kendilerine düstur haline getirmiş olan okulumuz, kitap okumanın (okumamanın) kaynağına inerek, velilerine de kitap okutmayı başarmıştır.”  dedi.
Okul Müdürü Adem DEMİRTAŞ: Hep yakındığımız ‘Beni anlamıyor veya ben onu demek istemedim. ‘ gibi cümlelerin temelinde yatan sebebin kitap okumamak olduğunu düşünüyoruz. Bu tespiti yaptıktan sonra önce öğrencilerimizi yetiştirmek amacıyla 2005 yılından itibaren okulumuzda “Kitap Okuma Saatleri” oluşturduk. Bu proje ile her sabah derse başlamadan 20 dakika okulda bulunan herkes “öğrenciler, öğretmenler, müdür ve müdür yardımcıları” kitap okumaktadırlar.  Bu süre içinde Tuzla Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunda hayat kitap okuma ırmağına akar ve başka hiçbir şey ile meşgul olunmaz.
     Bu projenin faydasını belli bir süreçten sonra gördük;  daha sonra ise bu verimliliği yakın çevremize taşımayı  düşündük. İşte tam da bu sırada velilerimize kitap okutacak bir proje gerçekleştirdik. Projemizin adı BENİMLE OKUR MUSUN? Projemize çocuklarımızın eğitiminin ilk başladığı yerden yani evlerden başladık. Çünkü biliyorduk ki velilerimiz de okuyarak hem kendilerini geliştirecek hem de sağlıklı nesiller yetiştirecekler. Bu sayede yaklaşık 800 velimizden 550 tanesi her gün düzenli olarak kitap okumaktadırlar.
     Okuma alışkanlığı edinen bir fert kolay kolay okumayı bırakmayacak ve ömür boyu iyi bir okur olacaktır. Bu sayede anlama ve muhakeme kabiliyetleri daha çok gelişen velilerin kişisel iletişimi kolaylaşacak ve okuma bilinci oluşacaktır.
     Geri dönüşümünün ise çok güzel bir şekilde gördük. Artık evlerde kitap okuma saatleri var ve art?k velilerimiz en çok sevdiği dizilerden feragat ederek kitap okuyabiliyorlar. Böylece çocuklarına rol model oluşturarak toplumun kültür seviyesini de yükseltmiş oluyorlar. Okuma sevgisi dalga dalga yayıldıkça toplumumuz daha sağlıklı, daha kültürlü, daha hoşgörülü fertlerden oluşacaktır.” dedi.
      Bu proje uzun çalışmalar ve takip gerektiren bir projedir. Projenin planlandıktan sonra önce öğretmenler toplantısı ile öğretmenlere daha sonra da velilere anlatılarak bu bilinç oluşturulmuştur. Okunacak kitapların seçimi(tavsiye niteliğinde), veli takip çizelgeleri,veli takip formları… ile hem bu proje canlı tutulmakta hem de veli motivasyonu sağlanmaktad?r. Proje kapsam?nda en çok kitap okuyan velilere ise ödül verilmektedir.
      Bütün bu çalışmaların amacı; Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda ve çevresinde okumayan kalmasın diye

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113