• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

BU GECE MİRAÇ KANDİLİ

BU GECE MİRAÇ KANDİLİ
DUYURU GAZETESİ ve duyurugazetesi.com.'un kıymetli okurlarının ve tüm İslam Alemi'nin MİRAÇ GECESİ'ni tebrdik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Yaradan'dan dileriz.

Tüm İslam Alemi ve Türkiye'de olduğu gibi MİRAÇ Gecesi, Pendik ve Tuzla'da da kutlanacak. Pendik ve Tuzla Müftülükleri gece dolayısıyla bir dizi program hazırladı. İlçelerdeki tüm camilerde MİRAÇ programı akşam namazından sonra başlayacak. Yatsı namazına kadar, vaazlar, ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okunacak.

 

Hatim duaları edilecek.

Eller semaya kalkalarak Yüce Yaradan'dan af dilenecek.

Yatsı Namazı'ndan sonra ise tesbih namazları kılınacak.

Pendik MÜFTÜSÜ Zİya ERSİN ve Tuzla MÜFTÜSÜ Ahmet SİLKİN, yaptıkları açıklamayla tüm İslam Alemi'nin MİRAC GECESİ'ni tebrik ettiler.

Hz. Peygamber (s.a.v)'in, 621 yılında Beytü'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi olan bu gün Miraç olarak anılıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ’Miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak, insanlığın gelişme, ilerleme ve yükselme kriterlerini yeniden gözden geçirmek zorundayız’ değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, 28 Haziran Salı gününü çarşambaya bağlayan gecenin Miraç Kandili olduğunu belirterek, isra ve miracın, Hz. Muhammed’in, Allah’ın izni ve keremiyle önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve oradan da zaman ve mekanın sahibi Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuk olduğunu ifade etti.

Miracın, başta Hz. Muhammed olmak üzere her Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenme anlamına geldiğini belirten Görmez, ’Bugün bize düşen miracın metafizik mahiyetini, bütün ayrıntıları ile ele almak değil, miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir’ ifadelerini kullandı.

MİRAÇ GECESİNDE NE NELER OLDU?

Mirac Gecesi, Recep ayının 27. gecesidir. Miraç mucizesi, hicretten bir buçuk yıl önce, 621 yılı başlarında vuku bulmuştur. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Hz. Peygamber (s.a.v) Mescidül-Haram'dan Beytü'l-Makdis'e (Kudüs) götürülür. Kur'an'ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında isra adını alır. İkinci aşamayı ise Hz. Peygamber (s.a.v)'in Beytü'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi oluşturur. Miraç olarak anılan bu yükselme olayı Kur'an'da anılmaz, ama çok sayıdaki hadis-i şerifde ayrıntılı biçimde anlatılır.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Miraç Kandili mesajında "İnsanlığın gelişme, ilerleme ve yükselme kriterlerini yeniden gözden geçirmek zorundayız'' dedi.

Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün tüm İslam alemi tarafından kutlanacak. SABAH yazarı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu atv ekranlarında Miraç Kandili nedeniyle bir sohbet programı gerçekleştirecek. Haliç Kongre Merkezi'nden saat 23.00'de canlı yayınlanacak programda, Hatipoğlu izleyicilerin Miraç ile ilgili sorularını yanıtlayacak.

SURİYE İÇİN DUA ÇAĞRISI

TRT ise Miraç Kandili özel yayınını, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan dünyanın en geniş kubbeli camisi unvanına sahip Edebali Camisi'nden yapacak. Özel yayın, TRT 1 ve TRT Avaz'dan naklen yayınlanacak. Ayrıca Muş Müftülüğü, Muş Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek programda Yeni Cami'de Kürtçe Mevlid-i Şerif okunacak. Mevlid, Türkiye'nin ilk özel Kürtçe televizyonu Dünya TV'de naklen yayınlanacak. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Miraç Kandili nedeniyle dün yayınladığı mesajda "Mirac'ın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak, insanlığın gelişme, ilerleme ve yükselme kriterlerini yeniden gözden geçirmek zorundayız'' dedi. Mirac'ın topraklarında on yıllardır süregelen, bölgenin ve bütün insanlığın huzur ve barışını tehdit eden zulüm ve haksızlıkların unutulmaması gerektiğine işaret eden Görmez, "Yanı başımızda dost, kardeş, komşu ve akraba olduğumuz Suriyeli kardeşlerimizin içine girdikleri kaos ve sıkıntıdan yükselerek kurtulmaları için dua ve niyazda bulunmayı ihmal etmeyelim'' ifadelerini kullandı. İslamiyet'e göre Miraç, Hz. Muhammed'in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuk anlamına geliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113