• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Bu başarıya şapka çıkarılır

Bu başarıya şapka çıkarılır
5-16-17 Nisan tarihlerinde İstanbul?da yapılan 4. İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları?nda Pendik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri, üniversitelerde bile yapılamayan çizgi izleyen robotu yaparak birinciliği elde etti.


BÜYÜK BAŞARI
Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversiteler, meslek liseleri, özel okullar ve bireysel katılımcılar, 3 gün boyunca Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Robotik alanlardaki çalışmalarını sergilediler.
Yapılan yarışmalar ve değerlendirmeler sonunda, Pendik’in başarılı okullarından olan Pendik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü öğrencileri, Çizgi İzleyen Robot Kategorisi’nde 1. olarak, büyük bir başarı elde etti.

BAHAT’IN ÜSTÜN ÇABASI BAŞARI GETİRDİ
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin başarılı organizasyonu göz doldururken, bu yılın 1.si Pendik E.M.L. ve A.M.L. Endüstriyel Otomasyon Bölümü öğrencilerinin danışman öğretmenlerinden Mehmet BAHAT, “Başarı, öğrencilerimizindir. Hepsini tebrik ediyorum. Başarımıza katkı sağlayan okulumuzun idarecilerine, büyük fedakârlıklarla ve azimle çalışan Endüstriyel Otomasyon Bölümü öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu. 
6-7 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan yarışmada da iyi dereceler elde edeceklerini söyleyen Endüstriyel Otomasyon Bölümü proje danışman öğretmenlerden İzzet DERYA ise, “Öğrencilerimize güveniyorum. Böyle istekli ve disiplinli oldukları sürece, Ankara’dan da derece getirebiliriz.” dedi.

OKULUMUZU TÜRKİYE TANIDI
Okul müdürü Lütfü Cevahir de konuyla ilgili olarak, “Bu başarının, özverili bir çalışmanın sonucu olduğu aşikardır. Bu yarışmaya katılan öğrencilerimizden Halim Berat Çalışkan’ın birinciliğini kutluyorum. Ayrıca, kendisine danışmanlık yapan Öğretmenleri Mehmet Bahat, İzzet Derya ve İbrahim Türkoğlu’na da teşekkür ediyor, öğrencilerimizin ailelerini de tebrik ediyorum. Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nün düzenleyeceği Robot Yarışması’nda aynı başarıyı göstereceğini ümit ediyor, okulumuzun ismini daha üst seviyeye çıkaracaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113