• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Brad Pitt'in Çarıkçısı, Başbakan Erdoğan'a Çarık Dikti

Brad Pitt'in Çarıkçısı, Başbakan Erdoğan'a Çarık Dikti
Truva, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi ve Büyük İskender gibi dev Hollywood yapımları için binlerce çarık diken Maraşlı çarık ustası Hüseyin Kopar, şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için çarık dikti. Erdoğan için özel dikilen 43,5 numaralI çarIklar

3. Pendik Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı'na katılan Maraşlı Çarık Ustası Hüseyin Kopar, Başbakan Erdoğan'a hediye etmek için çarık diktiğini söyledi. ‘Dedem Osmanlı Çarıkları'nın sahibi Hüseyin Kopar, 19 yıldır dünyaya çarık ve yemeni satıyor.                       
     Kopar,Ben, bu meslekte ailenin dördüncü kuşağıyım. Dünyaya çarık giydirdikten sonra, şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bir çift çarık diktik. Kendisi Kahramanmaraş'a rahatsızlığı nedeniyle gelememişti. Geldiği zaman kendisine takdim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

     Hüseyin Kopar, dev Hollywood yapımlarının yanı sıra Türk filmleri için de çarık dikiyor. Başta, Amerika, Almanya, İrlanda, İngiltere ve daha bir çok ülke olmak üzere yılda bin çift çarık ihracı gerçekleştiriyor. Çarık ustası Kopar,Truva, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi ve Büyük İskender gibi dev Hollywood yapımlarına binlerce çarık diktiğimiz gibi, Türkiye'de de Karaoğlan ve Kurşun Yarası filmleri için üretim yaptık. Çağan Irmak'ın filmi Ulak'ın oyuncularının giydiği çarıklar da bizim üretimimiz.” diyor.

     11. Pendik Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılara ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında dünyaya çarık satan Hüseyin Kopar'ın yanı sıra Çin'den el yapımı kağıt, Türkmenistan'dan geleneksel bebek ve Kırgısiztan'dan keçe ustaları da bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113