• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN BÖBREĞİNİ SATILIĞA ÇIKARDI

BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN BÖBREĞİNİ SATILIĞA ÇIKARDI
Kartal Orhantepe Mahallesi?nde ikamet eden Nurdoğan Kaplan isimli bir vatandaş, yaklaşık otuz bin lirayı bulan borçlarını ödeyebilmek için başka bir çare bulamayınca, böbreğini satılığa çıkardı.


EŞİMİN DE, ÇOCUKLARIMIN DA YÜZLERİNE BAKAMIYORUM
Borçlarını ödeyemediği için oldukça zor günler yaşamakta olduğunu ve sırf bu yüzden, eşi ve çocuklarının yüzlerine dahi bakamaz hale geldiğini, hatta intihar etmeyi bile düşündüğünü ifade eden Nurdoğan Kaplan, son çare olarak gördüğü, kendisini, böbreğini satmaya iten hikayesini şöyle anlattı;
TEDAVİ MASRAFLARI VE İŞSİZLİK YIKIMIM OLDU
“1968 Sakarya doğumluyum ve yaklaşık kırk yıldır Kartal’da ikamet ediyorum. Yaklaşık beş yıl önce eşimin böbrek hastası olduğunu öğrenmem ile hayatım, birden bire değişti. Eşimin tedavisi için önce bir kaç bin lira borçlandım ve bu süreçte, bir süre de işsiz kalınca, başka bir çarem olmadığı için bir kaç bankadan birden kredi kullandım.
BORÇLARIM NEDENİYLE BÜYÜK BİR UTANÇ İÇİNDEYİM
Şu an kendim, Güllübağlar Mahallesi’nde bir firmada 740 lira maaşla, tek böbrekli eşim ise başka bir firmada 650 lira maaşla çalışıyor. Biri üniversitede, diğeri lisede okuyan iki çocuğumuz var ve eşimle birlikte çalışarak, evimi geçindirmeye çalışıyorum, ama bu maaşlar evimi bile geçindiremiyorum. Hal böyleyken, ne bankalara olan borçlarımızı, ne de elden aldığımız borçlarımızı ödememiz mümkün olmadığı gibi, bankaya olan borçlarımız da, her geçen gün katlanarak artıyor. Normal şartlarda, borçlarımı ödeme imkanım olmadığı için büyük bir utanç yaşıyorum.
SON ÇAREYİ BÖBREĞİMİ SATMAKTA BULDUM
Borçlarından dolayı, eşi ve çocuklarına karşı büyük bir ezikli yaşadığını ve bir şekilde, ama mutlaka, borçlarını ödemek istediğini ifade eden Kaplan, “Gayrimeşru hiç bir şey yapmak istemedim. İntihar etmeyi de, bir türlü kendime yediremedim. Bu nedenle son çareyi, böbreğimin birini, ihtiyacı olan birisiyle anlaşarak, para karşılığı satmakta buldum.” şeklinde konuştu.
Bu konuyla ilgili olarak Nurdoğan Kaplan’la irtibata geçmek isteyenler, gazetemizden gerekli bilgiyi edinebilirler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113