• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

BÖLGE GENÇLİĞİ FİLİSTİN KONFERANSI’NDA BULUŞUYOR

BÖLGE GENÇLİĞİ FİLİSTİN KONFERANSI’NDA BULUŞUYOR
Türkiye Gençlik Birliği’nin Genel Sekreteri olduğu Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU), 25 Temmuz 2021 Pazar günü saat 17.00’de video konferans yönetimiyle “Bağımsız Filistin İçin Uluslararası Gençlik Konferansı” yapacak.

Ramazan ayında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyla beraber yeniden ayağa kalkan Filistin halkı, abluka ve işgale karşı çözüm arıyor. Direnişin en önünde olan gençler, bağımsız Filistin ve özgür Kudüs mücadelesini tüm bölgeye ve dünyaya yaymak için birleşiyor.

25 ülkeden 40 gençlik örgütünü temsil eden Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU), direnen Batı Asya gençliğini Filistin davası etrafında birleştirmek için harekete geçti. Filistin, Türkiye, Suriye, İran, Lübnan ve Yemen’de mücadelenin en önünde olan 11 gençlik temsilcisi, 25 Temmuz 2021 Pazar günü “Bağımsız Filistin için Uluslararası Gençlik Konferansı”nda video konferans yöntemiyle bir araya gelecek.

Filistin’in yıllardır direniş gösterdiği İsrail işgaline karşı bölge ülkelerinin en önemli hareketlerini bir araya getiren WAYU, bu konferansla beraber tüm dünyaya bağımsız Filistin’in kararlılığını duyuracak. Arapça, İngilizce ve Türkçe üç dilde anlık çeviriyle yapılacak konferansa Türkiye’den Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar konuşmacı olarak katılacak.

FİLİSTİN İÇİN EL-FETİH VE HAMAS AYNI MASADA

Filistin’den El-Fetih, Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi gibi direnişin en önündeki örgütlerin katılacağı etkinlik aynı zamanda Hamas ve El-Fetih’i bir araya getirmesiyle de öne çıkıyor. Bugüne kadar bağımsız Filistin için farklı yollardan mücadele yürüten El-Fetih ve Hamas bu konferansla beraber ortak Filistin davası için uzun bir süre sonra WAYU aracılığıyla bir araya gelecek ve yol haritası belirleyecek.

DİRENİŞİN MERKEZİNDEN KRİTİK KONUŞMACILAR

Filistin dışında Suriye’den Suriye Ulusal Öğrenci Birliği, Suriye Devrimci Gençlik Birliği; İran’dan devletin gönüllü milis gücü BESİC’in gençlik örgütü, Lübnan’da direnişin cephe örgütü Hizbullah’ın gençliği ve Yemen’den Batı destekli Suudi işgaline direnen Ensarullah Hareketi’nin gençlik temsilcileri konferansta birer konuşma yapacak.

Konferans sonunda tüm örgütlerin imzasıyla ortak bir sonuç bildirgesi ilan edecek olan WAYU, tüm dünyaya Filistin meselesinin insanlık meselesi olduğunu bir kere daha hatırlatacak, dünya gençliğini Filistin davasında birleşmeye davet edecek.

BÖLGE GENÇLİĞİ TEK YÜREK

Batı Asya’da emperyalist ve siyonist tehdit ve kuşatma nedeniyle birleşen gençler yüzyıllık direnişi masaya yatıracak. Tüm dünyanın ancak kınamalarla dile getirdiği bu zulme karşı bölge gençliği somut çözümleri ve iş birliğini konuşacak. Filistin’de direnişte en önde yer alan gençliğin dinamik dalgası bölge gençliği seviyesinde de birleşecek.

Konferans yalnızca Filistin direnişindeki durumu tespit etmekle kalmayacak, aynı zamanda yayınlayacakları sonuç bildirgesi ile ortak bir karar ve çözüm de ortaya koyacak. Kınama için değil, Filistin’in özgürlüğünde kararlı mücadele için bir araya gelecek örgütlerin gündeminde ise direnişi yalnızca Filistin’de yürütmek değil, bölge ülkelerinin tamamında ve hatta tüm dünyada anti-emperyalist mücadelenin merkezine yerleştirmek yer alıyor.

afis.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113