• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Bisiklet kullanamayan pişman olacak!

Bisiklet kullanamayan pişman olacak!
Pendik Belediyesi dört mahalleyi bisiklet yollarıyla kesintisiz olarak birbirine bağlayacak projeye start verdi.

Proje kapsamında tüm bisiklet yolları Metro, okullar ve AVM’lere entegre edilecek. Projeyi bölge halkına anlatan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Anneler dahil herkes bisiklete binmeli” dedi.

Bisikletli ulaşımı teşvik etmek üzere Pendik’te önemli bir çalışma başlatıldı. Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere Mahalleleri bisiklet yollarıyla kesintisiz olarak birbirine bağlanacak.  Proje kapsamında halihazırda Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere Mahallelerindeki 10 kilometrelik mevcut yolun 30 kilometreye çıkarılması öngörülüyor. yor.

“Herkes bisiklete binmeli”

Bölge sakinleriyle toplantı yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, dört mahallenin bisiklet yollarına oldukça uygun olduğunu belirterek 30 km.lik yolun ilk etabının ekim ayında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.  Başkan Şahin: “Artık ulaşımda yeni model; bisiklet. Anneler dahil herkes bisiklete binmeli. Bu süreç içinde her türlü öneriyi vatandaşlarımızdan bekliyoruz.” dedi.

Bisiklet yolları EDS’yle denetlenecek

Fen İşleri Müdürlüğü bisiklet yolu güzergâhıyla ilgili çalışma yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa yürütülen projede bisiklet kullananların güvenliği açısından yollara Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) yerleştirilecek. EDS sayesinde özellikle sorumsuz hız tutkunu sürücülerin önüne geçilmiş olunacak.  30 kilometrelik bisiklet yolunda teknik servisler de yer alacak.

Metroya, AVM’ye, ASM’ye bisiklet yoluyla gidilecek

İstanbul’da ilk olma özelliği taşıyan ve şimdilik dört mahalleyi kapsayan bisiklet yolu ağı sayesinde vatandaşlar günlük ulaşım ihtiyaçlarını bisikletle giderebilecek. Bisiklet yolları metroya, AVM’lere, okullara ve sağlık tesislerine entegre edilecek. Bu noktalarda bisiklet park yerleri bulunacak. Aynı zamanda İSBİKE tarafından bölgede kiralık bisiklet noktaları kurulacak. 

bisiklete-bindi.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113